Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam że się tyle nie odzywam, jakoś mi ten wątek umknął i tylko na wydarzeniu pisałam.
Ogłoszenia porobiłam mu jakieś sama w zeszłym tygodniu, ale jak najbardziej można jakis pakiet wykupić o ile jest teraz bazarek. Nowy tekst itd podesłałabym ;)
U Diegusia wszystko ok, w niedzielę wybiera się z opiekunką do Wrocławia na piknik organizowany m.in przez Fundację 2+4, może ktoś go zauważy..

• 4 weeks later...
  • Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

storozak napisał(a):
Olga jesteś BOOOOOOSKA!!!!!!!!!!!! to jest najlepsza wiadomość jaką mogłam dzisiaj usłyszeć:) Straaaaaaaaaaaaaaaaaaasznie sie cieszę:)

popieram !!!!!!!! :)

• 2 weeks later...
Posted

Byłam odwiedzić Diega tydzień temu, miał się super, już się zaczął przyzwyczajać do nowego domku itd ;) Państwo którzy go adoptowali to na prawdę ludzie z sercem, nie zwracają uwagi w ogóle na to że brakuje mu łapy, Pani zakochała się w jego oczach i tylko je widziała... to wręcz cytat :D Diego zasługiwał właśnie na takim dom, wspaniały i gdzie będzie kochany mimo jego kalectwa. Widocznie tyle musiał przejść żeby znaleźć się w tym domu :) Robiłam mu jakieś zdjęcia telefonem ale za bardzo nie wyszły bo ciemno było, kiedyś orzy okazji wrzucę albo jak jakies nowe mu zrobię przy kolejnych odwiedzinach.

Posted

Wczoraj dostałam meila ze zdjeciem Diega, proszę to dla Was :)

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/1730/d69acdd9cd941714med.jpg[/IMG][/URL]

Pani Marta napisała:
[FONT=Arial][SIZE=2]Przepraszam, że dopiero dziś wysyłam foto, ale tak wyszło... Nasz Diego ma już setki zdjęć wykonanych w różnych miejscach; załączone zrobiłam dziś na działce. Zaczynam od portretu naszego pupila, który uśmiecha się do Pani, dziękując za Dobro, jakim go Pani obdarowała...[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Diego jest wspaniały, pokochaliśmy go całymi naszymi sercami!!![/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Pozdrawiam serdecznie, życząc udanej, radosnej niedzieli. Obiecuję kolejne zdjęcia Diguszki.

Nic chyba nie muszę dodawać :)
[/SIZE][/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Mam dla Was kilka fotek :) w niedzielę we Wrocławiu odbył się Dog Fun Fest organizowany przez Fundację w której działam - 2plus4. Dieguś oczywiście był zaproszony ze swoimi nowymi rodzicami :) Wystąpili na scenie i opowiedzieli o nim, a potem zebrali wielkie brawa!

• 3 weeks later...
Posted

Słuchajcie już niestety nie jest tak pięknie, Diego w zeszłym tygodniu wrócił z adopcji, pozostawiony sam w domu podkradał jedzenie, zdarzyło się że pogryzł pilota i jakieś kapcie. Ci ludzie w ogóle nie chcieli współpracować, były u nich dwie moje koleżanki z Fundacji - behawiorystki, dały mnóstwo różnych rad, oni na następny dzień zadzwonili i powiedzieli że nie mają zamiaru z nim pracować i mamy go zabrać.
Trace wiarę w ludzi, na początku i przez cały ten okres wydawali się być normalni, ciepli i na prawdę poukładani. Facet okazało się że nie myśli nawet o tym żeby miseczkę z cukierkami stawiać wyżej, bo niby dlaczego ma ją przestawić po x latach w inne miejsce. Na prawdę paranoja, nie życzę nikomu takiej adopcji.. Oczywiście Diego jest w dobrych rękach, na razie w innym tymczasie ale niedługo wróci do tego sprzed adopcji. Wcześniej nie wykazywał takich zachować związanych z lękiem separacyjnym, to ewidentnie Ci ludzie go 'zepsuli' , prawdopodobnie na początku chcieli go chyba zagłaskać i zacałować na śmierć, potem emocje opadły a sam Diego ogłupiał. Faktycznie jedzenie podkradał zawsze, oni byli o tym poinformowani, innych rzeczy nie ruszał. W tym domu został sam maksymalnie 3 razy i to w ostatnim czasie jak jeszcze tam mieszkał, także można powiedzieć że nie był nauczony zostawania sam w tym nowym domu.
Oczywiście zostaną wyciągnięte z tego konsekwencje wynikające z umowy, niech się czegoś nauczą..
No a Diego znowu szuka domu. Bardzo o niego się martwię bo tyle zmian w jego życiu może iść w zła stronę ze względu na jego zachowanie.. Chwilowo mieszka z innym psem - owczarkiem i świetnei się tak czuje, najlepiej gdyby znalazł dom właśnie z innym towarzyszem sim albo taki dom gdzie nie będzie zostawał sam.
Przepraszam że dopiero teraz o tym piszę ale nie miałam głowy do tego.
Jak tylko Diego będzie miał album na FB Fundacji to wrzucę tutaj link.

Posted

...Brak mi słów.
Też już tracę wiarę w ludzi.
Za głupie kapcie czy cukierki? Co Ci ludzie sobie wyobrażali, że są tacy "łaskawi" adoptując psa, więc powinien być idealny? :shake:
Biedny Dieguś, ile on musi przejść... Oby mu się w końcu wszystko dobrze ułożyło...
:-(