Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ano mam.

Bo opisywana sprawa ukazuje niebezpieczeństwa właśnie obrotu psami nierodowodowymi - ale traktowanymi jak rasowe.

:cry:

A jeśli w dodatku czytamy "no i co wy nato, wyyyy, hodowcy / wlaściciele rodowodowców" - to piszę, Co MY NA TO.

8)

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Berek - co do odpowiedzialności za sprzedawanie psów - masz 150% racji i o tym samym pisze Wioletta , ale niezaleznie od tego czy pies miał rodowód czy nie - louis zrobiła głupotę sprzedając psa bez zadnej umowy. Zrobiła to pewnie pierwszy i ostatni raz, więcej tego błędu nie popełni (nawet sprzedająć czy ofierowując komuś kundelka). Już się dziewczynie dostało i ma wystarczające wyrzuty sumienia - ten tylko nie popełnia błędów i głupot, kto nic nie robi.

Teraz louis tylko usiłuje w jakiś sposób zapobiec dalszym praktykom tegoż to nieuczciwego handlarza i chwała jej za to. Jak jej się cokolwiek uda z fromalno-prawnego punktu widzenia - to bedą już prztarte ścieżki do ukrócenia działalności takich "handlowców".

A dla reszty jest przestroga, przykra ale skuteczna - nic bez umowy, bo potem to możesz dochodzić wszystkiego ale nie żadnych praw :evil:

Posted

Witam.

Na wstępie:Dzięki Chip !!!

Wszyscy,którzy tak mnie potępiają niestety nie mają pojęcia o mojej sytuacji...Od Koszalina dzieliło mnie sporo kilometrów i fizycznie nie miałam się jak tam dostać,ale teraz nauczona doświadczeniem postąpiłabym inaczej.A co do abstrakcji...TERAZ też nie oddałabym suni,ale wtedy byłam w krytycznej sytuacji...i o abstrakcji mogą mówić tylko Ci,którzy niedokładnie przeczytali temat.Do końca życia sobie tego nie wybaczęi nie zaufam gnojowi,który wyczuł,że jestem słaba i załamana i postanowił to wykorzystać !!!

A co do magazynau UWAGA,oto ich odpowiedż:

Dziękuję za maila ale niestety nie jest to sprawa, którą moglibyśmy się

zająć. Łukasz Sikorski

Pozdrawiam.

Posted

To,że zrobił ze mnie idiotkę TAK,ale mam wielką nadzieję i prawie pewność,że suni już u niego nie ma...

Dla mnie bardzo ważne jest to,że dzięki Dogomanii,dowiedziało się o nim sporo osób,jeżeli ktoś będzie chciał kupić lub sprzedać psa, nie trafi już do "Sprzedawcy" !!!

• 2 weeks later...
Posted

KOLEJNE OGŁOSZENIA !!! UWAGA !!! Szczeciński "KONTAKT"(02.03.2004)

Husky 1,5 roczny, czarny, z jedny, niebieskim okiem- zamienię na sukę. Koszalin, tel. 0 604 89 70 50

Husky Syberian sprzedam. Koszalin, tel. 0 604 89 70 50

Kaukazy sprzedam. Koszlain, tel. 0 604 89 70 50