bric-a-brac Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Diora napisał(a):Zakochałam się :mdleje::loveu: Pędzę na jej wątek :) Haha, zapraszamy, zaraz i ja pędzę tam zobaczyć ten rozkwit miłości :loveu: paula82 napisał(a):Diora chcesz psa? :cool3: Bierzesz jednego, drugiego gratis na święta Ci dołożę. hmm??? Hehe, jaka promocja! Jako gratis, dołożymy Sambusię vel psa nakolankowego :evil_lol: Ona taka kruszynka, że można ją jako w typie ratlerka ogłaszać :diabloti: Allu Chrzanowska! Wpłynęło mi za dużo na konto i nie wiem co z tym fantem zrobić. Otóż wpłynęło 45zł od Ciebie, a deklarację masz 20zł i co ja mam począć teraz? :lol: Quote
Diora Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 paula82 napisał(a):Diora chcesz psa? :cool3: Bierzesz jednego, drugiego gratis na święta Ci dołożę. hmm??? bric-a-brac napisał(a):Haha, zapraszamy, zaraz i ja pędzę tam zobaczyć ten rozkwit miłości :loveu: Hehe, jaka promocja! Jako gratis, dołożymy Sambusię vel psa nakolankowego :evil_lol: Ona taka kruszynka, że można ją jako w typie ratlerka ogłaszać :diabloti: No w mordę misia! Zostałam oficjalnie wrobiona :smhair2: :placz: Oferta buy one - get one free wydaje się megakorzystna :cool3::megagrin: Ciekawe jakbym sobie dała radę z trzema rozbrykanymi "ratlerkami" :eek2::mdleje: Quote
bric-a-brac Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Haha, nie wiem jak byś sobie dała radę, bo ja bym nie dała :evil_lol: Dlatego siedzą potwory u Pauli:eviltong: Tfu, tfu, kruszynki kochane, nie potwory, naturalnie! Ratlerki, tak, właśnie ;) (Samba, Nirka, won do domów.... nooooooooooo....) <--- to tak już poważnie... za długo siedzą już,.,.,. Quote
Alla Chrzanowska Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Deklaracja za grudzień poleciała, troszkę większa, bo w tym miesiącu mogę sobie na to pozowlić. Quote
bric-a-brac Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Allu, dziękuję.... :iloveyou: Quote
Incia Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 A może byś się Sambulino zebrała i na Nowy rok już do stałego domku pobiegła? Quote
Alla Chrzanowska Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Zaglądami do naszej Księżniczku Kruszynki Quote
bric-a-brac Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Więc u maleństwa naszego też zaproszę :) Super bazar (to nie pusta reklama, naprawdę fajne fanty! :lol:), Znajdki zapraszają: http://www.dogomania.pl/threads/218848-Urz%C4%85dzenie-do-farbowania-w%C5%82os%C3%B3w-kosmetyki-CLINIQUE-BOURJOIS-VICHY.-Znajdki-15.12 Quote
paula82 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Bazar piękny i taaaaki bogaty. Super. Musze się poradzić w sprawie Samby. Może czyta nas tu jakiś behawiorysta? Może jej zachowanie jest spowodowane zbyt małym (jak na jej możliwości) ruchem, ale ostatnio strasznie głupieje jak słyszy psa za oknem. Na podwórku lubi stać przy bramie i szczeka jak gdzieś w zasięgu wzroku (nawet daleko) jest jakiś pies. Jak nie ma, a się jej nudzi, podchodzi do płotu za którym sąsiad psa luzem po podwórku puszcza i szczeka, tak jak gdyby go wołała. (Sonia się z nim kiedyś bawiła, a mój Therion go nienawidzi i między Tupakiem (psem sąsiada), a moim Therionem dochodzi do spięć, a wtedy Sonia też szczeka jak oszalała, aż się zapieniła jej mordka ostatnio. ale to mi nie specjalnie by przeszkadzało gdyby to było tylko na podwórku. Najgorzej jest w domu, kiedy tylko usłyszy, że gdzieś pies szczeka, lata od okna, do okna, od okna do drzwi, piszczy, szaleje coś się jej dzieje, ona musi wyjść już natychmiast bo zaraz jajo zniesie!!! Nie dociera jak mówię, aby się uspokoiła, jak próbuję odwrócić jej uwagę, olewa mnie. Jak Mirek na nią krzyknął to się ze strachu posikuje. Jak jej będę ustępować i wypuszczać to się to chyba tylko pogorszy (tak mi się wydaje), czy ma na nią krzyczeć? czy nie zwracać uwagi (olewać)? Doradźcie. Póki jest u mnie chciałabym ją nauczyć normalnych zachowań. Sama w domu grzeczna jest, ale jak Tupak kiedyś szczekał, a ja z domu musiałam wyjść to mi wariatka na parapet w domu wskoczyła (cała nie tylko łapki przednie). Nie chcę, aby poszła do DS i później aby ktoś ją oddał bo sobie z nią nie radzi. Myślę, że ona nigdy nie była szkolona, a za złe zachowanie była bita, bo się bardzo boi podniesionego głosu, a jak się nakręci nie potrafi się uspokoić. Kto doradzi? Jak jej pomóc, aby się manier dobrych nauczyła księżniczka nasza? Quote
bric-a-brac Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Ja rano przeczytałam, ale że słaby ze mnie znajomość behawiorystyki psiej, to nic ie napisałam. Jak widać, nikt się nie wychyla, bo to trudno tak doradzić... Paula, ja się nie znam, ale jedyne do czego mogę się odnieść, to jeśli widzisz, że ona się boi krzyku, to może nie krzyczeć? Stanowczym tonem skarcić, a potem olewać. I dopiero jak się uspokoi, to podchodzić i nagradzać. Ale ja słaba z psiej psychologii jestem, jedynie z obserwacji coś tam intuicyjnie czasem dopasowuję. Nigdy nie miałam psa trudnego, więc mało wiem. Samba, nie kombinuj! :roll: Quote
Nilsson Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Przepraszam,ale pilnie poszukujemy osoby do wizyty p/a w Łomiankach. http://www.dogomania.pl/threads/2188...2#post18130612 Bardzo proszę o pomoc! Pilna sprawa.Prosze o kontakt na pw lub e-mail nilsson@wp.pl tel699 682 482 Quote
paula82 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 no to mamy podobne zdanie. Krzyczeć nie będę, nie będę wypuszczać, raz powiem, że nie wolno i nie będę zwracać na nią uwagi, , tylko na inne grzeczne psy np. Theriona bo głuchy to nie szaleje jak słyszy coś niepokojącego. ;) a dla niej to chyba będzie najgorsza kara, że ja innego psa chwalę i miziam, a ją olewam. Ostatnio próbowałam nauczyć Nirę aportowania i zanim rzuciłam zabawkę mówiłam "siad" Nira siad, pochwaliłam, rzuciłam zabawkę, Nira pobiegła, nie specjalnie chętnie oddaje, ale starałam się większą uwagę poświęcić właśnie jej. Na reakcję Samby nie trzeba było długo czekać, najpierw próbowała rozproszyć Nirę, sprowokować do zabawy, później zaczęła skakać na mnie, następnie zaczęła biegać jak oszalała po podwórku w tą i z powrotem, robiąc wiraże, aż całe podwórko wyglądało jak by go ktoś zaorał. Zazdrośnica niedobra. :evil_lol: Behawiorysta nie jestem, ale chyba to będzie dobra metoda, tak mi się wydaje, a jak ktoś mądrzejszy ma jeszcze inne zdanie proszę mnie poprawić. a i ona nie jest "trudna" jest fajna przyjacielska, mega przytulaśna, tylko trochę nie wychowana ;) nad czym można popracować, aby zwiększyć jej szanse na adopcje, ja i tak jestem bardzo z niej zadowolona, że sama grzecznie w domu już zostaje i nie niszczy, bo to chyba byłby największy problem w znalezieniu jej domu, tym bardziej, że ona typowo domowy pies jest i do budy się nie przekona chyba nigdy. ... wciąż nie mogę pojąć, że nikt nie dzwoni po nią. teraz sobie tłumaczę, że to taki sezon przedświąteczny to może ludzie bardziej o choince myslą jak o nowym psie??? Quote
bric-a-brac Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Pięknie dziękujemy za deklarację stałą z dodatkiem od cioci Magolek :iloveyou: Dopisana do rozliczenia. Za grudzień mamy jeszcze nie zapłacone. Paula, jak ogarniesz ten bazarek książkowy, to daj znać ile dopłacić, to przeleję ;) No i rozmawiałyśmy z Paulą, że karmę będzie trzeba zamówić. Nasza kruszynka chętnie je DogChow z kurczakiem :lol: To pewnie zamówię razem z tym, co do przytuliska będę zamawiać. Quote
Alla Chrzanowska Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Co u dziewczynki? Dawno nie zaglądałam przez ten zamęt z pseudo spod Poznania... Quote
bric-a-brac Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 U Samby cisza. Siedzi przytulak i domy go nie chcą zauważyć :( Przy okazji, zapraszam wszystkich na nowy bazar Znajdkowy. Właśnie otwarty: http://www.dogomania.pl/threads/219321-**-Ksi%C4%85%C5%BCki-pomoce-naukowe-kosmetyki-perfumy-pr%C3%B3bki-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci.-Znajdki-25.12 Quote
bric-a-brac Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 Allu, zajrzyj do Ząbala :((((( Quote
Recommended Posts