Amarylis Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Witam. Mój ok. 3 letni kundelek ma takie dość dziwne napady, tzn. np. podnosi pysk do góry i tak jakby zaczyna mu brakować powietrza, dusi się, ma tak od roku, byłam u weta, dostawał krople na padaczkę, różne tabletki na serce, jednak nic nie pomaga. Czytałam gdzieś o katarze wstecznym i zastanawiam się czy to jest to... Nie wiem, czy dobrze temat umieściłam, jeśli nie to proszę o przeniesienie. Quote
paniMysza Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 moja sunia bardzo czesto miewała własnie napady kataru wstecznego. czesto gdy zbyt łapczywie piła, albo gdy sie bardzo ekscytowała. nasiliło jej sie to wiosna. dostała kropelki zyrtec na alergie i od tej pory (odpukac) jest ok. a czy twój psiak miał badane serce? piszesz, że dostawał rózne leki nasercowe. i dlaczego podawane były leki na padaczkę? Quote
Amarylis Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 a jak często te krople dostawała i w jakich ilościach ? a to bez recepty można kupić ? dostawał krople na padaczkę, bo wet myśłał, że jest to inny rodzaj padaczki. nie, nie miał robionego badania serca, jednak wet powiedział, że małe psy zapadanie tchawicy i dostawał jakieś tabletki, potem na serce, nie wiem dokładnie jakie, bo krótko je dostawał... a masz może jakiś filmik z tym napadem, żebym mogła jakoś go porównać... Quote
paniMysza Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 wyglada to tak, ze psiak wciąga jakby smarki/powietrze noskiem. kropelki mam na recepte, bo to lek dla dzieci. podaje dwa razy dziennie po 3 krople (frania wazy 4,5 kg). moze zmień weterynarza jesli podaje leki na padaczke, zapadniecie tchawicy i serce bez badań. to nie jest ani normalne, ani zdrowe. Quote
Amarylis Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 no w tej lecznicy jest 3 wetów i teraz jesteśmy u innego. Dzięki za odpowiedź, ja słyszałam jeszcze, że należy zatykać nos psu i faktycznie to pomaga. Quote
paniMysza Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 generalnie na katar wsteczny nie ma leku. on moze byc spowodowany alergia, podekscytowaniem, czasami zasiorbaniem wody nosem;) Quote
Amarylis Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 paniMysza napisał(a):generalnie na katar wsteczny nie ma leku. on moze byc spowodowany alergia, podekscytowaniem, czasami zasiorbaniem wody nosem;) Dzięki za odpowiedzi ; ) Quote
Recommended Posts