Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nutka to sunia, która młodość - a pewnie i dzieciństwo - spędziła w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej. Nikt jej nie wychowywał, nikt jej nie socjalizował - w efekcie sunia jest nieśmiała, nie garnie się do ludzi. Nie jest to pies dla każdego. Trafiła do hotelu, gdzie trochę się otworzyła i w końcu znalazła dom... Ale ludzie nie potrafią sobie z nią poradzić. Chcieli normalnego psa... I już nie chcą jej.

Nutka nie ma się gdzie podziać :( Powrót do schroniska będzie dla niej katastrofalny, sunia odwróci się od człowieka na dobre :(
Pilnie potrzebne są deklaracje i miejsce w hoteliku, w którym będzie się z nią pracować, gdzie będzie mogła przekonać się do człowieka i gdzie spokojnie będzie czekać na dom. Jak najszybciej, bo właściciel w końcu straci cierpliwość i sam ją gdzieś odda...

Nie zostawiajmy Nutki samej :(

Edited by koosiek
Posted

Przybyłam tu z linku na wątku "naszego" Miśka:)
Jeżeli szukacie miejsca w hoteliku to od jutra u nas się zwalnia jedno miejsce, tylko nie wiem gdzie sunia przebywa, czy odległość nie będzie zbyt duża i czy w ogóle będziecie zainteresowani, ale gdyby coś to służymy pomocą :)

Posted

Czy jest decyzja ULKI12, żeby Nutka do niej pojechała?
Jeśli tak, to mogę ją przewieźć w okolicach wtorku-środy. Albo w następnym tygodniu w środę. Znam też kogoś, kto w piątki jeździ na tej trasie.
Jeśli chodzi o miejsca, to spytajcie jeszcze w Hotelu Amok pod Krakowem (mają dobre podejście do zlęknionych psów). Płatność tam jest na koniec miesiąca, więc można spokojnie zebrać deklaracje. Koszt to ok 13zł za dobę. Jeśli nie ma nic tańszego, to lepiej ją tam umieścić ( jeśli są miejsca) i szukać czegoś tańszego.
Żeby nie było "mądry Polak po szkodzie" jeśli właściciel się zniecierpliwi...

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Przybyłam tu z linku na wątku "naszego" Miśka:)
Jeżeli szukacie miejsca w hoteliku to od jutra u nas się zwalnia jedno miejsce, tylko nie wiem gdzie sunia przebywa, czy odległość nie będzie zbyt duża i czy w ogóle będziecie zainteresowani, ale gdyby coś to służymy pomocą :)

Super. Może transport łączony. Ja mogę dowieźć do Łodzi.

Posted

Rozmawiałam z panem, podobno Fela się z nim skontaktowała i razem coś ustalają. Pan mówi, że Gloria powoli się przełamuje przy koledze (jakiś czas temu sprawili sobie szczeniaka licząc, że przy nim Gloria się otworzy) :) I mówił, że może jednak zostanie...

Nie wiem, co w takiej sytuacji, skoro Fela jest z panem w kontakcie...

Posted

Więc nie rozumiem motywów działania Feli. Ale na szczęście już nie muszę:)
Mam nadzieję w takim razie, że Gloria otworzy się przy tym psiaku i zostanie w tym domu:)
A właściwie to ona w końcu jest na zewnątrz czy w domu?
No i wnioskując z tego co piszesz, to nie są źli ludzie, czyli sama ich ocena nie była zła, tylko sytuacja ich przerosła po prostu
A dogoterapia przynosi najlepsze efekty;) To naukowo udowodnione:) Oby i w tym przypadku tak było:)

Posted

Nie są źli. Nawet przy pierwszej rozmowie w którymś momencie stwierdził, że "będzie musiał jeszcze porozmawiać z żoną i dzieciakami, bo to tak łatwo powiedzieć oddać psa, ale..."
Też mam nadzieję, że tam zostanie.
Nie dopytywałam się, gdzie jest sunia, ale chyba wspominał coś o budzie.

Posted

[quote name='koosiek']Rozmawiałam z panem, podobno Fela się z nim skontaktowała i razem coś ustalają. Pan mówi, że Gloria powoli się przełamuje przy koledze (jakiś czas temu sprawili sobie szczeniaka licząc, że przy nim Gloria się otworzy) :) I mówił, że może jednak zostanie...

Nie wiem, co w takiej sytuacji, skoro Fela jest z panem w kontakcie...

o której rozmawiałaś z Panem?
widzę, że miał wczoraj dzień pełen telefonów...

Posted

mhm...

otóż ja dowiedziałam się, że jestem niekompetentną osobą, niekonkretną i Pani Ela i Kinga - Panu pomogą i zabiorą sunię jak tylko znajdą dla niej miejsce.

Pan nie wierzy, że ja mogę jakkolwiek pomóc- za co serdecznie dziękuję wspomnianym wyżej Pannom - bo na pewno na przekonania Pana Nutki miały znaczny wpływ :)

Powiedział też, że jest w nimi w stałym kontakcie i że ONE MU pomogą jak tylko znajdą dla niej miejsce. O szczeniaku nie wiedziałam, bo Pan wyraźnie niechętnie ze mną rozmawiał. Nie będzie naciskał PsyNiczyje, bo wie, że mają dużo pracy. Ale ponieważ są rzeczowe i konkretne- to im ufa (a mi nie).

Ja zatem nie będę robić z siebie wariata na siłę
(skoro ktoś zrobił go ze mnie wczesniej).
Wycofuję się z jakiejkolwoeik pomocy Glorii.
Oczywiscie swoje 30 zł oraz zrobienie ogłoszeń nadal deklaruję jako pomoc dla Glorii- jak już zostanie przez dziewczyny zabrana.

beka ludwa - na Waszą prośbę: chciałyście, to zadzwoniłam. Więcej tego nie uczynię.
Sprawę uważam wobec mojej osoby za zamkniętą.
Szkoda tylko, że przy okazji psa - doszło jeszcze po raz kolejny do zmieszania mnie z błotem.

Posted

[quote name='idusiek']Szkoda tylko, że przy okazji psa - doszło jeszcze po raz kolejny do zmieszania mnie z błotem.[/QUOTE]

Tu się zgodzę.
Sporo usłyszałam od tego człowieka na temat Idy, a większość była wynikiem tego, co powiedziała mu Fela. Przykre, że nawet w takiej sytuacji pierze się brudy. Niezależnie od tego, kto ma rację - nie wciąga się w konflikty osób z zewnątrz, bo w tym wszystkim gubią się gdzieś psy i ich dobro. Tak, jak na poprzednim wątku Glorii...

Posted

[quote name='koosiek']Tu się zgodzę.
Sporo usłyszałam od tego człowieka na temat Idy, a większość była wynikiem tego, co powiedziała mu Fela. Przykre, że nawet w takiej sytuacji pierze się brudy. Niezależnie od tego, kto ma rację - nie wciąga się w konflikty osób z zewnątrz, bo w tym wszystkim gubią się gdzieś psy i ich dobro. Tak, jak na poprzednim wątku Glorii...[/QUOTE]

dziękuję, że to napisałaś koosiek.

• 2 weeks later...