Codik&Toffik Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 P. Zofia Konderla - czy ktoś zna tą Panią ??? Jak sędziuje itp.?;) Quote
kate8828 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Podnosze, poniewaz nikt sie nie wypowiadział, moglibyście napisać cos o tej sędzinie?, sedziuje ozdobki w Sopocie. Quote
ryjkomanka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Co prawda nigdy nie sędziowała mojego psa, ale kiedyś stałam tuż koło ringu i dokładnie oglądałam i podsłuchiwałam jej pracę i uważam że jest bardzo miłą osobą, ale oprócz tego kompetentną i znająca się przynajmniej na chihuahuach, nie wiem jak na innych rasach. Quote
agata56 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ta Pani seziowala mnie DWA razy w mej krotkiej karierze wystawcy :) mila,sympatyczna duuuuzo mowiaca :) Quote
momik Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Pani Konderla jest bardzo sprawnym sędzią, sędziuje konkretnie, odnosząc się zarówno z sympatią do zwierzaków jak i wystawiających. Zwraca uwagę na warunki atmosferyczne i nie przeciąga sędziowania w upalne dni. Jesli chodzi o francuzy to lubi buldogi proporcjonalne, pierwsza pisała nam w opisie o wykroju fafli Quote
Rosagos Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Ja znam p. Zofię Konderlę osobiście oceniała mojego cocker spaniela 3 razy i zawsze dostałam doskonałą oglądała też moje szczeniaki i mogę powiedziec że to bardzo miła, zwracjająca uwagę na szczegóły sędzina. Quote
mmoniaa8 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Czy ktoś z was może mi powiedzieć na co Pani sędzina zwraca uwagę?? Quote
sachma Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 ostatnio z nią rozmawiałam i mówiła że nie lubi jak jej się wyścigu urządza na ringu :P więc u niej trzeba wolniej :P przynajmniej w przypadku pudli ;) Quote
mmoniaa8 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dziękuje za odp. :) Chciałabym jeszcze wiedzieć co Pani sędzina lubi w psach np. ruch, budowa itp.?? Czy jest dentystką?? Pozdrawiam Quote
Guest Lotty Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Owszem, miła, kompetentna... ale do momentu, gdy nie ma się w klasie/rasie jej "ulubieńców", bo wtedy rozstrzygający jest drugi koniec ringówki, a takim sędziom mówię stanowcze NIE. Quote
Adamant Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 odważna jesteś :evil_lol: ale dobrze gdy ktoś nie boi się powiedzieć otwarcie co myśli gdyby było więcej takich osób byłoby lepiej :multi: Quote
Arlula Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Miła, sympatyczna Pani, można z nią porozmawiać i rzeczywiście była wyrozumiała dla psów w upał. Pozostawiła dobre wspomnienie, pomimo, że BOB był zaskoczeniem, chętnie pojadę znowu. Quote
pa-ttti Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 czy ta Pani bardziej zwraca uwagę na ruch czy na statykę? a może po równo? i powtórzę pytanie z postu wyżej-czy jest dentystką? Quote
Vesper Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ja odniosłam baaardzo dobre wrażenie o sposobie oceniania przez P. Zofię Konderlę :). Dentystką absolutnie nie jest- znasz Pa-tti mankament Mili, a dostała doskonałą i III-cią lokatę na 5 suk, a wszystkie suczki akurat były ładne. Zwraca uwagę na charakter chihuahua- czym Milka zdobyła kilka punktów gratis za "taniec" do nagrody po smaczka- pani powiedziała że ma bardzo fajny charakter, nawet w opisie jest "przyjacielska i miła". Opis rzetelny, dokładnie oglądana głowa u chi, zwraca uwagę na ruch. No i bardzo miła atmosfera podczas oceny- co dla mnie też ma znaczenie- jak ja się denerwuje, psy to wyczuwają... Quote
Nataszkaa6 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Co możecie powiedzieć? Lubi młodzież na ringu? Quote
Lucky Luke Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Pani Zofia jest bardzo towarzyską, miłą i sprawną sędziną. Sędziowanie jest trafne. Jedyny minus to znajomości... Quote
Recommended Posts