Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 months later...
Posted

Co prawda nigdy nie sędziowała mojego psa, ale kiedyś stałam tuż koło ringu i dokładnie oglądałam i podsłuchiwałam jej pracę i uważam że jest bardzo miłą osobą, ale oprócz tego kompetentną i znająca się przynajmniej na chihuahuach, nie wiem jak na innych rasach.

• 2 weeks later...
Posted

Pani Konderla jest bardzo sprawnym sędzią, sędziuje konkretnie, odnosząc się zarówno z sympatią do zwierzaków jak i wystawiających. Zwraca uwagę na warunki atmosferyczne i nie przeciąga sędziowania w upalne dni.
Jesli chodzi o francuzy to lubi buldogi proporcjonalne, pierwsza pisała nam w opisie o wykroju fafli

Posted

Ja znam p. Zofię Konderlę osobiście
oceniała mojego cocker spaniela 3 razy i zawsze dostałam doskonałą
oglądała też moje szczeniaki i mogę powiedziec że to bardzo miła, zwracjająca uwagę na szczegóły sędzina.

• 2 years later...
Posted

ostatnio z nią rozmawiałam i mówiła że nie lubi jak jej się wyścigu urządza na ringu :P więc u niej trzeba wolniej :P przynajmniej w przypadku pudli ;)

Posted

Owszem, miła, kompetentna... ale do momentu, gdy nie ma się w klasie/rasie jej "ulubieńców", bo wtedy rozstrzygający jest drugi koniec ringówki, a takim sędziom mówię stanowcze NIE.

• 3 months later...
Posted

Miła, sympatyczna Pani, można z nią porozmawiać i rzeczywiście była wyrozumiała dla psów w upał. Pozostawiła dobre wspomnienie, pomimo, że BOB był zaskoczeniem, chętnie pojadę znowu.

• 1 month later...
Posted

Ja odniosłam baaardzo dobre wrażenie o sposobie oceniania przez P. Zofię Konderlę :). Dentystką absolutnie nie jest- znasz Pa-tti mankament Mili, a dostała doskonałą i III-cią lokatę na 5 suk, a wszystkie suczki akurat były ładne. Zwraca uwagę na charakter chihuahua- czym Milka zdobyła kilka punktów gratis za "taniec" do nagrody po smaczka- pani powiedziała że ma bardzo fajny charakter, nawet w opisie jest "przyjacielska i miła". Opis rzetelny, dokładnie oglądana głowa u chi, zwraca uwagę na ruch.
No i bardzo miła atmosfera podczas oceny- co dla mnie też ma znaczenie- jak ja się denerwuje, psy to wyczuwają...

• 1 month later...
  • 5 months later...