Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='phase']Ale się nie poddajemy i wierzymy , że jest dobrze z Shiro albo po prostu wróci...[/QUOTE] Ja się nie poddaję, bo jestem uparta gorzej niż osioł, ale załamuję się powoli. Widziałam go ostatni raz w piątek. Już wtedy wyglądał jak szkielet... :( Quote
Oscar Patric Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 [quote name='Ty$ka']Ja się nie poddaję, bo jestem uparta gorzej niż osioł, ale załamuję się powoli. Widziałam go ostatni raz w piątek. Już wtedy wyglądał jak szkielet... :([/QUOTE] najważniejsze aby się nie poddać do końca,My też trzymamy kciuki Quote
Ptysiak Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 [quote name='Ty$ka']:multi: Najgorsze to to, że nie mam jak go szukać. Pada, pada, a ja już z katarem chodzę, więc mam szlaban na wychodzenie... Tak jak inni uczyli targetowania. Po prostu dawałam blisko nochala rękę, jeśli pies spojrzał k/s. I tak przez jedną sesję. Druga to było dotknięcie nosem, a potem podążanie za nim. Przy dotykaniu podłożyłam komende "pac" i tyle - cała filozofia ;) Może jakieś są, ale ja nie znam :evil_lol: Zawsze 5letnie szczenię ONa leeeeci z patykiem leci prosto na mnie i bach! mnie przewraca :evil_lol:[/QUOTE] U nas właśnie wyszło słoneczko może i u Ciebie pogoda się poprawi :) Dzięki za info o tym "pac". Czyli dobrze uczę Ptyśka :) To jest przemiłe widzieć biegnącego "potworka" z patykiem wprost na siebie i oczyma wyobraźni widzieć jak za chwilę ląduje się na trawie :evil_lol: Quote
Molowe Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 szkoda że się jeszcze nie znalazł :C ale trzymam kciuki żeby wrócił.Biedny Shiro :( Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='unikatowydiament']najważniejsze aby się nie poddać do końca,My też trzymamy kciuki[/QUOTE] Udaję twardą, ale coś mi kiepsko to idzie... Dzisiaj dostałam dwie nowe informacje o nowych bezdomnych haskaczach :wallbash:: *jeden wywalony z samochodu *suczka z cieczką od 3tyg. ucieka przed natrętnymi psami Nic tylko pozostaje się zastrzelić :flaming: [quote name='Ptysiak']U nas właśnie wyszło słoneczko może i u Ciebie pogoda się poprawi :smile: Dzięki za info o tym "pac". Czyli dobrze uczę Ptyśka :smile: To jest przemiłe widzieć biegnącego "potworka" z patykiem wprost na siebie i oczyma wyobraźni widzieć jak za chwilę ląduje się na trawie :evil_lol:[/QUOTE] Ma być jutro i dzięki Bogu, bo szukanie psa w deszcz nie jest fajne... A tak mogę zaangażować kilka osób do pomocy. Zresztą dziewczyny z SOS Husky zorganizowały mi "posiłki", więc nie będę sama szukać Shiro :) Powodzenia :*. Ja nie myślę, bo... nigdy nie zdążę :evil_lol: [quote name='Molowe']szkoda że się jeszcze nie znalazł :C ale trzymam kciuki żeby wrócił.Biedny Shiro :-([/QUOTE] Kciuki na pewno się przydadzą. Bardzo. Quote
Ptysiak Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Sama chętnie bym Ci pomogła gdybym mieszkała gdzieś w pobliżu. A tak jedynie mogę trzymać kciuki za powodzenie w poszukiwaniu... :( Powodzenie sie przyda bo Ptysiek bywa czasami strasznie uparty :evil_lol: No tak :diabloti: Quote
Izabela124. Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 A ja nie jestem w temacie i nie wiem o co chodzi. Rozumiem, że Shiro to jakiś bezdomny pies, którego próbujesz złapać?? Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='Ptysiak']Sama chętnie bym Ci pomogła gdybym mieszkała gdzieś w pobliżu. A tak jedynie mogę trzymać kciuki za powodzenie w poszukiwaniu... :( Powodzenie sie przyda bo Ptysiek bywa czasami strasznie uparty :evil_lol: No tak :diabloti:[/QUOTE] Ja rozumiem, że pewnie większość cioteczek by mi pomogło (spróbowałyby tylko odmówić :diabloti:), no ale droga daleka... Wielkie dzięki za słowa wsparcia :loveu: Oj tam, przecież każdy nastolatek jest uparty :eviltong: [quote name='Izabela124.']A ja nie jestem w temacie i nie wiem o co chodzi. Rozumiem, że Shiro to jakiś bezdomny pies, którego próbujesz złapać??[/QUOTE] Zgadza się. Wszystko masz wyjaśnione (choć o nim pisałam wcześniej w galerii, ale nie chce mi się szukać:P ) na str. (o bagatela! jak nagadane! :shake::cool3:) 77 naszej galerii ( [url=http://www.dogomania.pl/forum/threads/212076-Zagubiony-krewniak-sheltie-Pan-Morus%C5%82aw-Rusi%C5%84ski-%29/page77] klik[/url] ) oraz na [url]https://www.facebook.com/events/420064271364692/?notif_t=plan_user_joined[/url] . Najwięcej jest na forum SOS'owym, ale już tam Was odsyłać nie będę ;). Quote
Izabela124. Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Dzięki, zaraz sobie poczytam :) Na fb dołączyłam i udostępniłam Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='Izabela124.']Dzięki, zaraz sobie poczytam :) Na fb dołączyłam i udostępniłam[/QUOTE] Dziękuję ślicznie za udział i udostępnienie :loveu: Quote
rashelek Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Shiro, podła mendo, gdzie się schowałeś? Czeka na Ciebie ciepełko, jeść i przede wszystkim dobre dusze, a Ty sobie wycieczki urządzasz... :shake: Quote
Ptysiak Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 No w sumie racja z tym nastolatkiem :evil_lol: Marne wsparcie bo nie mogę uczestniczyć w poszukiwaniach :( Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='rashelek']Shiro, podła mendo, gdzie się schowałeś? Czeka na Ciebie ciepełko, jeść i przede wszystkim dobre dusze, a Ty sobie wycieczki urządzasz... :shake:[/QUOTE] Nie mam pojęcia, gdzie łazi. Chowa się przede mną, no nie lubi mnie :placz: [quote name='Ptysiak']No w sumie racja z tym nastolatkiem :evil_lol: Marne wsparcie bo nie mogę uczestniczyć w poszukiwaniach :-([/QUOTE] Także trochę ten no... wyrozumiałości dla Ptysia :evil_lol: Wsparcie duchowe też jest ogromną pomocą. Dziękuję :loveu: Quote
Ptysiak Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Ja mam tyle wyrozumiałości i cierpliwości do niego, że czasami sama się sobie dziwię :evil_lol: Wiem coś o tym :) Quote
rashelek Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Jak się jutro nie pojawi, to osobiście przyjadę i nakopę mu do dupy... :vamp: Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='Ptysiak']Ja mam tyle wyrozumiałości i cierpliwości do niego, że czasami sama się sobie dziwię :evil_lol: Wiem coś o tym :)[/QUOTE] Także nie narzekaj, że jest uparty :P :) [quote name='rashelek']Jak się jutro nie pojawi, to osobiście przyjadę i nakopę mu do dupy... :vamp:[/QUOTE] Trzymam za słowo :eviltong: Dobra, a teraz poważnie. Szukam niedrogich, ale ładnych szelek dla jamnika. A raczej jamniczki. Byleby nie były różowe. :loveu: Quote
rashelek Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Nie masz ochoty na te nasze czerwone? Akurat znowu próbuję się ich pozbyć :diabloti: Ale chyba będą za duże w obwodach na Kropkę... Quote
anorektyczna.nerka Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Powiem Mateuszowi żeby się porozglądał jak będzie jeździł rowerem po tomaszowie ;D Tyśka, pisałaś kiedyś o problemach żołądkowych Morusa, jak tam czarnuch? Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='Mada95']Na pewno niedługo wróci ;)[/QUOTE] Oby, oby. [quote name='magdabroy']Dobry wieczór wtorkowe ;-)[/QUOTE] Dobry wieczór, jak najbardziej dobry :) [quote name='rashelek']Nie masz ochoty na te nasze czerwone? Akurat znowu próbuję się ich pozbyć :diabloti: Ale chyba będą za duże w obwodach na Kropkę...[/QUOTE] Zaczynam się Ciebie bać - skąd wiesz, że na Kropkę? :razz: :eviltong: Ja szukam dwóch par szelek, bo obiecałam K., że zamówię takie same dla M., i dla Kropki. Dla Morusa mogą być różowe, ale to mało oryginalne - ma już jedną taką parę ;). Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='anorektyczna.nerka']Powiem Mateuszowi żeby się porozglądądał jak będzie jeździł rowerem po tomaszowie ;D Tyśka, pisałaś kiedyś o problemach żołądkowych Morusa, jak tam czarnuch?[/QUOTE] OK, dzięki wielkie :* Mam pomoc też od goldeniarzy - ciekawe jak się z nimi jutro dogadam i ile ze mną wytrzymają? :diabloti: Masakrycznie. Obstawiam alergię. Jak nic. Wetka nic nie widzi, ale eh jestem pewna, że to to. Matowa, szorstka sierść, łupież, ciągłe drapanie się, rzadki cuchnący i duży stolec, wzdęcia to jak nic złe przyswajanie danej karmy. Właśnie będę zamawiać kilka karm jak TOTW i inne - będziem je testować. Choć sama nie wiem jak na te jego wrażliwe jelita będzie działać :roll: Quote
rashelek Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 No bo jak dla jamniczki to jakoś oczywiste mi się to wydało :lol: Te nasze to szelki 'szorki' Hilton czerwone, regulacja obu pasków jeśli dobrze pamiętam 50-70cm, szerokość 2cm :P Ale jak musisz mieć takie same, to raczej nie pomogę, bo mam ino jedne :evil_lol: Quote
anorektyczna.nerka Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 A próbowałaś tego nowego brita? Mój pies który normalnie jest na barfie przez 4 dni z rzędu to jadł i nic mu nie było. Wiesz może gdzie można porozgłaszać kociaka? Przyjaciółka ma do wydania miesięcznego chłopczyka, ale nie może go zatrzymać u siebie, bo jej boksio chce go zeżreć. Quote
Ty$ka Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='rashelek']No bo jak dla jamniczki to jakoś oczywiste mi się to wydało :lol: Te nasze to szelki 'szorki' Hilton czerwone, regulacja obu pasków jeśli dobrze pamiętam 50-70cm, szerokość 2cm :P Ale jak musisz mieć takie same, to raczej nie pomogę, bo mam ino jedne :evil_lol:[/QUOTE] Toż to Kropka się w nich utopi :D Ona malutka jest i wąska wbrew pozorom. Mój to taki napakowany :P Ew. wiesz - kupię je i przerobię na dwie pary :lol: [quote name='anorektyczna.nerka']A próbowałaś tego nowego brita? Mój pies który normalnie jest na barfie przez 4 dni z rzędu to jadł i nic mu nie było. Wiesz może gdzie można porozgłaszać kociaka? Przyjaciółka ma do wydania miesięcznego chłopczyka, ale nie może go zatrzymać u siebie, bo jej boksio chce go zeżreć.[/QUOTE] Brit ma teraz, no tragedia [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG] Boję się nawet kombinować z innymi karmami. Nie mam pojęcia. Próbujcie dać do gazet lokalnych oraz porozklejać po mieście ogłoszenia - tak najszybciej znajdywałam kotom domy ;). Quote
Recommended Posts