Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki dziewczyny, to wielkie jest :) Z tymże to są moje dziewczyny z klasy, baaaardzo wpływowe na społeczeństwo szkoły. Tak się zastanawiam jak takie bezmózgowce mogą być wpływowe? rashelek, czytam tak Ciebie i się nieźle śmieję, z tym... że nie ma co karmić trolla ;).

A tak swoją drogą to jedna znajoma harcerka chce adoptować Shiro. Miałabym go pod ręką ;).

Posted

Ty$ka napisał(a):
Dzięki dziewczyny, to wielkie jest :) Z tymże to są moje dziewczyny z klasy, baaaardzo wpływowe na społeczeństwo szkoły. Tak się zastanawiam jak takie bezmózgowce mogą być wpływowe? rashelek, czytam tak Ciebie i się nieźle śmieję, z tym... że nie ma co karmić trolla ;).

A tak swoją drogą to jedna znajoma harcerka chce adoptować Shiro. Miałabym go pod ręką ;).

U mnie też tak właśnie jest :shake: Też się nad tym zastanawiam...im większy "bezmózg" tym bardziej wpływowy jest...
A z tą adopcją to na jakim etapie rozmyślania jest ? :)

Posted

maryg22 napisał(a):
U mnie też tak właśnie jest :shake: Też się nad tym zastanawiam...im większy "bezmózg" tym bardziej wpływowy jest...
A z tą adopcją to na jakim etapie rozmyślania jest ? :)

Wiecie co. Dzięki Wam poprawił mi się humor. Harcerze za mną też stoją murem, no i dziewczyny z SOS Husky - nawet zastanawiają się (dziewczyny stowarzyszeniowe) czy nie wyciągnąć z tego jakiś konsekwencji prawnych dla moich znajomych. Bo wcześniej mnie poniżały itd, ale dziewczyny usunęły te posty. Dziękuję za te słowa otuchy, za telefony, za wsparcie :) Dzięki temu patrzę na to wszystko inaczej :P
A wydarzenie zrobiło się hitem, hehe :D Dawno się tak nie uśmiałam :)

rashelek, ja domu nie jestem pewna, bo to na wsi. Postraszyłam rasą itd, ale że znam dziewczynę i obiecała wspólne spacery to jednak jeśli coś się nie znajdzie, to zaryzykuję i Shiro pójdzie do niej.

Posted

Nie wyciągajcie konsekwencji, bo jeszcze ja pójdę siedzieć za groźby karalne :diabloti:
Jeżeli będziesz miała wpływ na jego życie, to lepszy taki dom niż jakiś niewiadomogdzie z niewiadomojakimi warunkami ;)

Posted

Poszłam na fb i się załamałam.. :/ co z tą młodzieżą, a pomyśleć, że miedzy nimi a mną to niewielka różnica.:( nie przejmuj się ja też jestem przez niektórych w klasie uważana za 'idiotkę', bo interesuje się tak psami, adopcjami, denerwuje się jak gadają mi, że ciągle ich suka rodzi..przykre, ale połowa mojej klasy dojeżdża z jakiejś wsi... :/

Posted

Post i tak zgłoszony do moda :P A znajomym miny zrzedły, że ktoś stanął za mną murem, a sama siedziałam cicho (nie no, podśmiewałam się z nich :P) - bo zawsze nikt za mną nie stawał, za to odpyskowywałam im nieźle :D.
Jest możliwy DT haszczakowy we Wrocławiu. Jednak potrzebny transport!

[quote name='Aleksandra95']Poszłam na fb i się załamałam.. :/ co z tą młodzieżą, a pomyśleć, że miedzy nimi a mną to niewielka różnica. nie przejmuj się ja też jestem przez niektórych w klasie uważana za 'idiotkę', bo interesuje się tak psami, adopcjami, denerwuje się jak gadają mi, że ciągle ich suka rodzi..przykre, ale połowa mojej klasy dojeżdża z jakiejś wsi... :/

Na początku się załamałam, bo u mnie młodzież tylko taka. Ale telefony od osób pełnoletnich, przyjaciół, harcerzy... i Wasze wsparcie spowodowało, że zaczęłam się śmiać :lol: Nie wiem czy z bezsilności na debilność ludzką czy co, ale się śmiałam :P Nawet dostałam kilka zaproszeń na jutro w ramach pocieszenia. Żyć nie umierać :D
A z tymi dziewczynami nie gadam. Aż dziw, że pół roku temu uchodziły za moje przyjaciółki...

Posted

rashelek napisał(a):
Nie wyciągajcie konsekwencji, bo jeszcze ja pójdę siedzieć za groźby karalne :diabloti:
Jeżeli będziesz miała wpływ na jego życie, to lepszy taki dom niż jakiś niewiadomogdzie z niewiadomojakimi warunkami ;)

Coś mi się wydaje, że nie o to chodziło :evil_lol:
Jakby tak wyciągać konsekwencje od wszystkich takich osób, które poniżają i śmieją się to coś mi się wydaje, że kuratorów by nie starczyło :evil_lol:
Jak dla mnie to dobry pomysł by Shiro do niej trafił... A może właśnie ona może się zająć nim chociaż na jakiś czas?

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Poszłam na fb i się załamałam.. :/ co z tą młodzieżą, a pomyśleć, że miedzy nimi a mną to niewielka różnica.:( nie przejmuj się ja też jestem przez niektórych w klasie uważana za 'idiotkę', bo interesuje się tak psami, adopcjami, denerwuje się jak gadają mi, że ciągle ich suka rodzi..przykre, ale połowa mojej klasy dojeżdża z jakiejś wsi... :/

No dokładnie...Jedna z dziewczyn z mojej klasy specjalnie się jeszcze chwali, że ma trzy psy w domu, z czego jeden (a może dwa?) są na łańcuchu...I przecież żyje, więc to ja przesadzam z opieką nad swoim psem i z dokarmianiem co jakiś czas bezdomniaków (kotów czy to psów...:roll:)

Posted

[quote name='maryg22']Coś mi się wydaje, że nie o to chodziło :evil_lol:
Jakby tak wyciągać konsekwencje od wszystkich takich osób, które poniżają i śmieją się to coś mi się wydaje, że kuratorów by nie starczyło :evil_lol:
Jak dla mnie to dobry pomysł by Shiro do niej trafił... A może właśnie ona może się zająć nim chociaż na jakiś czas?
Na pewno rodzice dostaną zawiodomienia, że dzieci się pobawiły poza granicami prawa. Tobie to nie grozi ;)

Lepiej jednak, gdy trafi na DT do Wrocławia. Potrzebny transport!

Posted

Strasznie mnie irytują takie dzieci "cotonieja", którym wadzi, że ktoś coś chce zrobić. Serio takie to pod ścianę i rozstrzelać.
Wiesz, jeśli Twoja koleżanka chciałaby go adoptować to po co go do tego Wrocka zawozić..?

Posted

maryg22 napisał(a):
No dokładnie...Jedna z dziewczyn z mojej klasy specjalnie się jeszcze chwali, że ma trzy psy w domu, z czego jeden (a może dwa?) są na łańcuchu...I przecież żyje, więc to ja przesadzam z opieką nad swoim psem i z dokarmianiem co jakiś czas bezdomniaków (kotów czy to psów...:roll:)

U mnie to norma... Ale jednak w szkole są 4! osoby, które mnie popierają. Napisały mi to na PW na fb. 4 osoby na 500 uczniów, ciekawe :lol:

Posted

Jestem włąśnie w trakcie czytania wydarzenia na fb...a raczej komentarzy...tragedia :-(
U mnie od biedy też by się znalazły jakieś cztery osoby... Dlatego też 'przesiedliłam się z fb na dogomanię :D )
No właśnie...jesteś pewna, że lepiej go wozić do Wrocławia niż zostawić u tej znajomej...

Posted

Dzień dobry :)

Czytałam wydarzenia i komentarze na FB ale nie będę się tam wypowiadała... szkoda czasu na takich ludzi... Nie przejmuj się :) Oni kiedyś może dorosną i zaczną się wstydzić tego jacy byli ;)

Posted

U mnie w gim. było kilka takich osób ,a do tego robiliśmy akcje, zbieraliśmy koce,karmy itp. dla schronisk. U mnie jest za to pełno rodziny (oprócz tej z którą mieszkam i może jeszcze paru osób:D) ,że słucha się starodawnych przekonań ,ze skua musi mieć raz młode,albo sterylizacja to zło :shake: a kastracja toż to nie ludzkie i podłe ;/ i jak się dowiedzieli,ze moja nie będzie mieć szczeniaków , o jejku co to było,że będzie chora ,a my i tak oczywiście postawimy na swoim może kiedyś się przekonają .

Posted (edited)

[quote name='rashelek']Strasznie mnie irytują takie dzieci "cotonieja", którym wadzi, że ktoś coś chce zrobić. Serio takie to pod ścianę i rozstrzelać.
Wiesz, jeśli Twoja koleżanka chciałaby go adoptować to po co go do tego Wrocka zawozić..?[/QUOTE]
Mnie też. I pomyśleć, że u mnie taka szkoła jest. Ej, a może przez przypadek chodze do psychiatryka, a nie do gimnazjum? :diabloti:
No tak, ale ona ma kury, gospodarstwo i niezbyt długo ją znam. :roll: A DT we Wrocku jest doświadczony z tą rasą i problematycznymi psami.

[quote name='maryg22']Jestem włąśnie w trakcie czytania wydarzenia na fb...a raczej komentarzy...tragedia :-(
U mnie od biedy też by się znalazły jakieś cztery osoby... Dlatego też 'przesiedliłam się z fb na dogomanię :-D )
No właśnie...jesteś pewna, że lepiej go wozić do Wrocławia niż zostawić u tej znajomej...[/QUOTE]
Paradoksalnie, dzęki trollom wydarzenie jest hitem. Znajomi znajomych przesyłają sobie link z tekstem "patrz jakie jaja!" :evil_lol:
Tak, jestem pewna. A znajoma jak chce, to mogę dać jej następnego bezdomnego haszczaka - u nas takich pełno...

[quote name='Mada95']Hej ;-)
Dużo mnie omineło....

Tyska wysłalam ci zaproszenie na fb , no i także jestem zajęta teraz czytaniem komentarzy....

trochę tego jest , Masakra....jak ja "kocham "gimnazjum.....:angryy:[/QUOTE]
Hej
Ominęło tych, co nie czytali - bo już posprzątane na wydarzeniu jest. Szkoda, bo podobno po północy działo się niezłe jaja i już naszykowałam sobie dzisiaj popcorn, by poczytać :roll: :lol: A tu lipa + usunięto wszystko...
Z tymże dziewczynki przeniosły się na PW i do mnie piszą. Podobno straszyły też dziewczyny z SOS Husky, że mają usunąć wydarzenie bo coś tam coś tam - jestem na bieżąco, bo wszystkim się mnie żal zrobiło i co rusz ktoś do mnie dzwoni. To miłe, ale dzisiaj Ania (chandra) wyglądała na bardziej przygnębioną niż ja :lol:

Zaproszenie przyjęłam :P

Haha, nie przejmuj się :eviltong:

[quote name='Ptysiak']Dzień dobry :smile:

Czytałam wydarzenia i komentarze na FB ale nie będę się tam wypowiadała... szkoda czasu na takich ludzi... Nie przejmuj się :smile: Oni kiedyś może dorosną i zaczną się wstydzić tego jacy byli ;-)[/QUOTE]

Hej :)
Akurat w cuda nie wierzę. Mają identycznych rodziców jak one, więc co od tych nastolatek wymagać, by były inne... ;)

[quote name='Patik']U mnie w gim. było kilka takich osób ,a do tego robiliśmy akcje, zbieraliśmy koce,karmy itp. dla schronisk. U mnie jest za to pełno rodziny (oprócz tej z którą mieszkam i może jeszcze paru osób:-D) ,że słucha się starodawnych przekonań ,ze skua musi mieć raz młode,albo sterylizacja to zło :shake: a kastracja toż to nie ludzkie i podłe ;/ i jak się dowiedzieli,ze moja nie będzie mieć szczeniaków , o jejku co to było,że będzie chora ,a my i tak oczywiście postawimy na swoim może kiedyś się przekonają .[/QUOTE]
U nas to samo. Tylko ja jestem odludkiem i mam inne poglądy :roll:

EDIT: ale się uśmiałam - trolle nieźle mi hejtują profil, wysyłając do mnie PW na fb ;] Ach, nie ma to jak poprawa humory < 3 :D

Edited by Ty$ka
Posted

[quote name='Ptysiak']No to przykre... niech żyją i się mnożą takie głupki w spokoju... :evil_lol:[/QUOTE]
Amen :lol:

Shiro dzisiaj nie widziałam :( A miałam plan, że skorzystam z okazji, że rodzice pojechali na wesele, a Babcia w zimnice nie wychodzi z domu, ulokować go u nas na podwórku :D Eh, ale dziś go nie widziałam...

Za to ta cała sytuacja fejsbukowa narodziła mi wrogów i przyjaciół. Kilka osób napisało do mnie w sprawie psów, ich wychowania etc. a moja rówieśnica chce zacząć szkolić i wychowywać swojego dorosłęgo kudłacza. Z tego co wiem, czeka mnie niezła praca, bo agresor zupełny do tego niemający żadnych zasad. Na razie jednak A. ma go przyzwyczaić do smyczy (dałam jej szczegółowe wskazówki), gdyż gryzie jak się zakłada mu smycz i obrożę, a potem boi się w niej ruszyć, a potem zaczniemy się spotykać (podobno gryzie ludzi, no ale ja już go udobrucham :P) i zaczniemy go odkręcać, a potem uczyć sztuczek :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Oooo... To powodzenia w szkoleniu :)
Mam nadzieję, że będziesz zdawała relacje ;)

No i szkoda tego Shiro ... :([/QUOTE]

(nie)dziękuję. Z agresorów to szkoliłam tylko Neggy, no i Bosmanka - 17letniego tervika, ale ciekawe czy z małym kudłaczem też sobie poradzę :P

Bardzo szkoda. Ja się o niego martwię - bo jak te dziewczyny pisały, że im też jest żal psa i powinno się go uśpić, i nie daj Bóg, zaszedł im drogę... Brrr :(

Posted

mam nadzieje że Shiro się znajdzie , a jak znajdziecie transport dla niego dorzucę kilka groszy na paliwo :)

powodzenia w resocjalizacji kudłacza - wierz że się uda...za jakiś czas :)

a co u Pana M i Endusia?

Posted

Wsio ma plusy i minusy, awantury też ;) Podjęłam decyzję, że żeby nie robić syfu kuleżance sobie fejsa zrobię. Ale jej dziś nie ma, może ją zgarnęli za te groźby? :shake:
Życzę powodzenia ze szkoleniem :)
No i oczywiście trzymam kciuki za Shiro, na pewno się znajdzie. Jak nie dziś to jutro po prostu :D

Posted

[quote name='Istar19']mam nadzieje że Shiro się znajdzie , a jak znajdziecie transport dla niego dorzucę kilka groszy na paliwo :)

powodzenia w resocjalizacji kudłacza - wierz że się uda...za jakiś czas :)

a co u Pana M i Endusia?[/QUOTE]
Eh, jak kamień w wodę. :shake: Wielkie dzięki Ty Hojny Człowieku :modla: :B-fly:

Oby, oby - bo inaczej mnie rówieśniczka przestanie wielbić :evil_lol: :eviltong:

Morus sobie łapę znowu rozwalił :-x A Endy, jak to Endy jak nie śpi to się drze, by się nim zająć :roll: :wolfie:

[quote name='Ptysiak']Ja na transport dla niego tez bardzo chętnie coś podrzucę :smile:
Trzymam kciuki za dobre zakończenie :smile:[/QUOTE]
:modla: DZIĘKUJEMY :smilecol:

[quote name='rashelek']Wsio ma plusy i minusy, awantury też ;-) Podjęłam decyzję, że żeby nie robić syfu kuleżance sobie fejsa zrobię. Ale jej dziś nie ma, może ją zgarnęli za te groźby? :shake:
Życzę powodzenia ze szkoleniem :smile:
No i oczywiście trzymam kciuki za Shiro, na pewno się znajdzie. Jak nie dziś to jutro po prostu :-D[/QUOTE]
O proszę - fejsa zakładasz :saeek: E tam zgarnęli :P hehe, więcej osób by siedziało w pudle, a wiem, że wszyscy żyją i mają się dobrze ;]
Aj, dziękuję :loveu:
Obyś miała rację.