Ast:) Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Hahha xD Jakie słodkie ^^ Chyba malec rządzi starszym kotem? :) Quote
Erykowa Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Ech,jak ja się cieszę,ze nauka już za mną ;) Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Dokładnie! Jedyny język którego przyjemni mi się uczy i jest dla mnie logiczny xD I też jej się bałam, nie wiedziałam czy ją ogarnę na studiach, a tu takie miłe zaskoczenie Ja też ale ciii, może wejdzie i się zakocha Hehehe... nie taka łacina straszna - zawsze to powtarzam znajomym, którzy jak słyszą, że uczę się tego języka i go lubię to muszą zbierać szczeny z ziemi :D Heheeh... no niby tak. A polecasz jakieś ciekawe historyki? Osobiście baaardzo polecam "Utracony honor, zdradzona wiara", "Warszawskie gry wojenne" (te dwie koniecznie jedna po drugiej! konfrontacja obrazów z oczu niemca i polaka) A na raz fajna jest "Dzień z życia Iwana Denisowicza" Teraz czytam "Inny świat" i zaczyna się... Bardzo dobrze, jeśli można tak mówić o rzeczywistości łagrów. Ja głównie czytam książki dot. harcerstwa w II Wojnie Światowej czy harcerstwo podczas komunizmu, typu "Pamiętniki żołnierzy baonu <<Zośka>>", "My z Szarych Szeregów" itp., ale też "Przez wojenną zawieruchę", "Zapomniany żołnierz", "Był audiutantem Hitlera", "Dziewczyna w czerwonym płaszczyku", ale ciężko mi polecić którąkolwiek z nich - generalnie ja mam tak, że połykam wszystkie książki, najabrdziej zachwycają mnie te związane z konspiracyjną działalnością harcerstwa, bo jest mi to bliskie ;). Oooo, super, na pewno przeczytam w wolnych chwilach te książki. Inny świat przeczytałam w dwa dni, ale trochę siadło na psychice, tak samo jak opowiadania borowskiego... Uwielbiam filmy wojenne... a książek bardzo mało czytam. Lubię, ale moje oczy mniej (laptopa tyż nie lubią) Mojej psychice już nic nie jest w stanie pomóc :p. Mnie i filmy, i książki o tej tematyce mocno fascynują, w sumie innych nie czytam/nie oglądam - szkoda mi czasu. Ale się u Ciebie szkolnie zrobiło, aż nieprzyjemnie haha Huehuehue, może nikt mi nie uciekł przez te tematy. Nie lubie lektur licealnych oraz gimnazjalnych i nie lubie filmów historycznych. Ale kryminały i komiksy a także książki detektywistyczne mogłabym czytać godzinami :O O raaany, współczuję Ci. ;p Też kiedyś miałam hopla na punkcie kryminałów, ale mi przeszło. Teraz jestem zwolenniczką faktów, a nie bajeczek i mnie wkurzają książki nietrzymające się właśnie faktów, realiów. Choć jest parę książek fantasy, które o dziwo mnie wciągają, ale to wyjątki potwierdzające regułę ;) Jak to na dogomani... Wszystkie tematy tylko najmniej o psach Dokładnie! Tematyka psów jest przecież nudna, ileż można pisać o psach :p Hahha xD Jakie słodkie ^^ Chyba malec rządzi starszym kotem? Oj rządzi, rządzi. Psem też. Dzisiaj była wywalona na dwór, bo babcia robi studentom pierogi, a ta cholera przecież wszystko wyjada: w ten sposób zjadła mi moje kanapki z dżemem i miodem oraz szarlotkę... w efekcie koty ją niańczyły non stop. I ledwie co ją wzięłam do domu, 5min nieuwagi i co? zjadła pół dużego pieroga, buahahaha. Ech,jak ja się cieszę,ze nauka już za mną No u mnie jeszcze troszkę... ale coraz bliżej niż dalej ;) Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Ekhem... wpadłam. Jak śliwka w kompot... znowu... Genialna sucz w typie ONka w schronie... w tym strasznym schronie, gdzie wydają psy byle komu, bez sterylek... Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 I tak w klimacie bezdomniaków... http://youtu.be/I5qLz8uVFnM Quote
*Magda* Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Jejku chce ją!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 Ja też :loveu: Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Ja też :loveu: I ja się na nią ślinię... chociaż na DT, ale dopóki mam tego głupka Marysię odpada... Boję się, że młoda trafi do kogoś na łańcuch.... :( albo ją pseudol wypatrzy... Quote
angineuuka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Ja wpadłam jak śliwka w kompot z innym psem, dobrze że nie siedzę w onkach :p Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Ja wpadłam jak śliwka w kompot z innym psem, dobrze że nie siedzę w onkach :P Ooo, z jakim? Collaczkiem jakimś? :p Quote
angineuuka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Nie :D http://schronisko.ustronet.com/?565,szafir Gdyby był suką, to mogłabym walczyć. z psem szanse mam małe :P Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Nie :D http://schronisko.ustronet.com/?565,szafir Gdyby był suką, to mogłabym walczyć. z psem szanse mam małe :P A czemu pies niet? :p Quote
angineuuka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Bo obsikuje i kilka innych rzeczy :P Poza tym ja mam tendencje do głaskania psów po brzuchu... :P :D Quote
Erykowa Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Piękna ta suczka :loveu: Mam nadzieję,ze znajdzie fajny dom,bo rzeczywiście "na łańcuch" też może się spodobać :( Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Bo obsikuje i kilka innych rzeczy :P Poza tym ja mam tendencje do głaskania psów po brzuchu... :P :D Phi, Kropka gorzej obsikuje wszystko niż mój kundel :D Ja też, ale akurat mi nie przeszkadza psi asortyment ;p w tym. Kwestia przyzwyczajenia. Niemniej jednak w tej chwili brałabym sucz, by nie prowokować do konfliktów kundli jednej płci. Piękna ta suczka :loveu: Mam nadzieję,ze znajdzie fajny dom,bo rzeczywiście "na łańcuch" też może się spodobać :( I tego się obawiam właśnie, ale może ktoś fajny ją wypatrzy. Quote
angineuuka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Moje też obsikują, ale nie kwiaty :P to to ma z 80 cm, jak siknie to po kwiatku :P Quote
marta1624 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 O kurde, też przepadłam. Ja chcę tą onkę :loveu: Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Moje też obsikują, ale nie kwiaty :P to to ma z 80 cm, jak siknie to po kwiatku :P Heh... Kropka zadziera wyżej łapę niż mój kundel, ale to jajnik, który we wszystkim musi być lepszy od mojego kundla, więc wiem, że nie wszystkie suki tak niszczą jak psy :D O kurde, też przepadłam. Ja chcę tą onkę :loveu: To już - zawożę do Ciebie ;) Quote
marta1624 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Przekonań moich rodziców- jak ci się uda to dawaj :D A tak na serio to z nimi jest ciężko :( Nawet na DT się nie zgadzają, bo twierdzą, że pewnie delikwent by został na stałe :( Quote
*Magda* Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 To już - zawożę do Ciebie ;) Przywieź do mnie, może uda się przekonać Bogdana :hmmmm: Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Przywieź do mnie, może uda się przekonać Bogdana :hmmmm: To najpierw go urabiaj :D Bo wiesz... transport jakoś bym wykombinowała do Niemcowni. Ewentualnie sama bym sobie pojechała do kraju, którego ojczystego języka nie znam, ale co nie robi się dla bezdomniaków :D Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Przekonań moich rodziców- jak ci się uda to dawaj :D A tak na serio to z nimi jest ciężko :( Nawet na DT się nie zgadzają, bo twierdzą, że pewnie delikwent by został na stałe :( Postaw ich przed faktem dokonanym ;ppp No u mnie to samo jest... z kotami. I tu mają rację. Z psami jest zawsze to ryzyko, ale wiedzą, że nawet jak mocno chcę, by tymczas został to ostatecznie oddaję go w dobre ręce ;) Quote
*Magda* Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 To najpierw go urabiaj :D Bo wiesz... transport jakoś bym wykombinowała do Niemcowni. Ewentualnie sama bym sobie pojechała do kraju, którego ojczystego języka nie znam, ale co nie robi się dla bezdomniaków :D Gdyby to było takie proste :( Jego nawet "kobieca broń" nie jest w stanie przekonać, że drugi pies to jest to czego on pragnie, tylko o tym nie wie :evil_lol: Quote
marta1624 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Madzia, namawiaj, pasuje do was :) Albo: "Bodzian, znalazłam!" :D Tyś już tyle ich przed faktem dokonanym stawiałam, że z domu mnie wywalą prędzej :) Jeszcze jakbym pracowała, to bym na siebie wszystko wzięła. Ale niestety na razie jestem uzależniona od nich :( Ale nie ukrywam- cudna :loveu: Poogłaszam, może akurat. Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Gdyby to było takie proste :( Jego nawet "kobieca broń" nie jest w stanie przekonać, że drugi pies to jest to czego on pragnie, tylko o tym nie wie :evil_lol: To trudny orzech do zgryzienia... Madzia, namawiaj, pasuje do was :) Albo: "Bodzian, znalazłam!" :D Tyś już tyle ich przed faktem dokonanym stawiałam, że z domu mnie wywalą prędzej :) Jeszcze jakbym pracowała, to bym na siebie wszystko wzięła. Ale niestety na razie jestem uzależniona od nich :( Ale nie ukrywam- cudna :loveu: Poogłaszam, może akurat. Buhahaha, już widzę minę Bodziana "ukradłaś, a nie znalazłaś" ;p Ja rozumiem, żartuję przecież, na siłę nie ma co wciskać, niemniej jednak fajnie, jakby wziął ją jakiś dogomaniak. Ja liczę jeszcze na to, że mój tatuś wejdzie na event młodej na fejsbuku i jego miłość do owczarków się odnowi... serce zakołata i powie "Bierzemy!" :D Ale gdyby to było takie proste... Quote
Recommended Posts