Javena Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Agnieszka Co. napisał(a):Jesli chodzi o te pierwsze zdjęcia, jeszcze ze spaceru w schronisku to ma je Budrysek. Jesli o inne to napisz z którego postu to prześlę. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości - Lusi waży ok 2 kg, a Smyku ok 5kg. Jest proporcjonalnie zbudowany i ma bardzo przyjemne w dotyku futerko. Wczoraj wieczorem psy zostały same na ok 3 godziny i nic nie zostało zniszczone. Smyku jest bardzo grzeczny i przytulaśny - nawet mój mąż i dzieciaki namawiają mnie żeby u nas został. Ja trochę sie obawiam brać na stałe 3-go psa. Jutro będzie kastrowany, jesli nic sie nie zmieni. Oj, żeby tak mój Tz tak powiedział...............to bym sie nie zastanawiała. Quote
Poker Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Jeżeli Agnieszka miałaby przestać być DT, to lepiej żeby mały znalazł super domek. Każdy DT jest na wagę złota ,a psów do licha i ciut. Quote
Agnieszka Co. Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 On zasługuje na super domek i dlatego też nie wiem czy u nas czuł by się do końca dobrze - Dyziu czasami na niego warknie i Smyku trzyma sie troche na uboczu, nie podchodzi odważnie gdy obok mnie jest pozostała dwójka. Natomiast całkiem inaczej zachowuje się w relacji sam na sam z człowiekiem - wtedy widać usmiechnięte pysio, machanie ogonkiem a nawet radosne podskoki. Domem tymczasowym jestem tylko od czasu do czasu. Pracuję i często brak mi czasu na obowiązki domowo-ogrodowe. Miałam dotąd u siebie Kropka-szkielecika, ON-ka Kandiego i właśnie moją Lusi, która juz została. Obiecalam byc tymczasem jeszcze we wrześniu dla pewnej pięknoty ze schroniska cieszyńskiego a potem będzie znów dłuższa przerwa. Javena ja też byłam w szoku - cuda się zdarzają - jak już pisałam, Smyku ma w sobie COŚ zmiekczającego nawet twarde męskie serca :) Quote
Syla Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Agnieszka Co. napisał(a):Jesli chodzi o te pierwsze zdjęcia, jeszcze ze spaceru w schronisku to ma je Budrysek. Jesli o inne to napisz z którego postu to prześlę. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości - Lusi waży ok 2 kg, a Smyku ok 5kg. Jest proporcjonalnie zbudowany i ma bardzo przyjemne w dotyku futerko. Wczoraj wieczorem psy zostały same na ok 3 godziny i nic nie zostało zniszczone. Smyku jest bardzo grzeczny i przytulaśny - nawet mój mąż i dzieciaki namawiają mnie żeby u nas został. Ja trochę sie obawiam brać na stałe 3-go psa. Jutro będzie kastrowany, jesli nic sie nie zmieni. Agnieszko, proszę o zdjęcia: z postu 155, 157, i 184 - pierwsze i trzecie.Jak wróci BUDRYSEK, to będę wiedziała, czy zmieniamy ogłoszenie Misia, na Smyku.Chodzi o te sobotnie i wtedy muszę jutro do 12stej wysłać te zdjęcia i tekst do redakcji.Dziękuję. Quote
bakusiowa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [FONT=Arial Black]Zapraszam na odlotowy kosmiczny bazarek na pokrycie długów Rysia i Romusia, dwóch piesków z Pszczyny:[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/212181-*-*-*-ALE-ODLOT!!!-Wy%C5%9Blij-d%C5%82ugi-w-Kosmos!-wystrza%C5%82owy-bazarek-Rysia-i-Romusia-do16 Quote
Syla Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Skoro Misiu ma dom, to teraz przyszła kolej na Smyku.Nie wiem, czy będzie miał tyle szczęścia, ale spróbować, nie zawadzi.Dzięki Agnieszko za zdjęcia.Tekst musi być krótki, nie zmieszczę tam wszystkich informacji, choć bardzo bym chciała.Będzie, teraz, w sobotę. Quote
Agnieszka Co. Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Smyku pojechał na kastrację. A teraz zagadka - ile widzicie psów? Quote
Kofeina Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 ja widze dwa;) hoc na pierwszy rzut oka 1;) Quote
Agnieszka Co. Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Zgadza się - Smyku po porannym obchodzie ogródka wpakował się Lusi do łóżka :) Quote
Kofeina Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 wie co dobre;) a ja tam uwazam ze nalezy mu sie:p Quote
Javena Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='Agnieszka Co.']Smyku pojechał na kastrację. A teraz zagadka - ile widzicie psów? Smyku trzymaj się dzielnie. Quote
Teresa2209 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Javena napisał(a):Smyku trzymaj się dzielnie. Witam, piesek jest cudny i jak zdazylam przeczytac ma za soba b.smutne doswiadczenia:( Jesli mozna, to ja poprosze o jakies wskazowki dotyczace adopcji.. Chetnie porozmawiam w tej sprawie na prv. Pozdrawiam:) Quote
Agnieszka Co. Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Odebrałam go ok 14, leży sobie i dochodzi do siebie. Wstawał tylko po to żeby się wygodniej ułożyć. Gdy się do niego mówi, delikatnie macha ogonkiem. Quote
Teresa2209 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Agnieszka Co. napisał(a):Odebrałam go ok 14, leży sobie i dochodzi do siebie. Wstawał tylko po to żeby się wygodniej ułożyć. Gdy się do niego mówi, delikatnie macha ogonkiem. Acha, to znaczy, ze jest on u pani w domku? A prosze mi powiedziec czy piesek jest do adopcji? Chcialabym dac mu staly domek- jak to wszystko wyglada? Dziekuje za odp. Quote
Syla Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Miałam dzisiaj bardzo sympatyczny telefon, od przemiłej pani redaktor z Dziennika Zachodniego.Po południu się z nią widziałam i rozmawiałam.Możemy jej wysyłać pieski i nie tylko ze Śląska.Tekst nieograniczony.Szybka jest, bo sami zobaczcie, już Smyku ma ogłoszonko, oprócz tego, że jutro będzie w DZ, tym papierowym i jeszcze będzie też na gratce.Trzymajcie kciuki.Tylko nie wiem czemu Smyk, a nie Smyku, ale to chyba nie problem. Quote
Syla Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Skleroza wychodzi, napisałam, ale linka nie wkleiłam.Sorki, ostatnio tak już mam. http://www.gliwice.naszemiasto.pl/artykul/1025331,pies-smyk-szuka-nowego-wlasciciela,id,t.html#348250c3afb3b852,1,3,7 Zdjęć wysłałam więcej i nie ja wybierałam... Quote
Poker Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Teresa2209 napisał(a):Acha, to znaczy, ze jest on u pani w domku? A prosze mi powiedziec czy piesek jest do adopcji? Chcialabym dac mu staly domek- jak to wszystko wyglada? Dziekuje za odp. czy zauważyłyście ten post ? Kto może odpowiedzieć? Quote
Agnieszka Co. Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Tak, jesteśmy w kontakcie na PW Smyku już na chodzie. Musiałam mu założyć "abażur" bo się interesował szwami. Quote
Figanna Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 dostałam odzew na ogłoszenie ! "Dzień dobry właśnie zobaczyłam ogłoszenie byłabym zaintererowana pieskiem czy moge uzyskać więcej informacji z góry dziękuje pozdrawiam magda" Quote
Recommended Posts