Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem wyczulona na te "inne" ;) Niektórzy się śmieją, że z fotki umiem ocenić, że psu coś nie gra w środku- może przesada, ale faktycznie, jeśli odczuwam przemożną chęć zaopiekowania się psem, to najczęściej "w praniu" wychodzi, że jest chory, nawet jeśli tego nie widać na pierwszy rzut oka. Tak np wypatrzyłam sobie Piku w naszym schronie, albo Helenę na dogo ;)

To teraz zobaczcie coś:

To nie jest Lusi, tylko jej "bliźniaczka". Też nie ma oczka, ma wszystkie nogi, za to jest niewidoma i z padaczką pourazową (miałapoważny uraz głowy).

Posted

Witam Smyku.Mnie on wygląda na 4,5 kg, no może nawet 5.Na niektórych zdjęciach, szczególnie tych pierwszych wydaje się mniejszy, na tych ostatnich znowu większy.Generalnie jest malutki.Agnieszka Co.podesłij mi na maila: sylka@amorki.pl te zdjęcia Smyku, na których on jest malusi.Chodzi mi o te ze spacerku, ale gdzie jest sam.Damy go, z ogłoszeniem, na poniedziałek albo wtorek.Czyli on nazywa się Smyku, nie Smyk.

Posted

Zglądam tu co jakiś czas i zaczynam się zastanawiać czy nie mam problemów z oczami lub co gorsze z głową . Smyku raz jest zabiedzonym maluszkiem , potem jawi się jako grubasek ( śmiem go nawet nazwać Panem Kuleczkiem ). Mam wrażenie że jest kurdupelkiem o krótkich nóżkach a na nastepnych zdjęciach jest duzo większy od innego pieska ( chyba mikropieseczulka ) i ma całkiem długie łapki . Pies kameleon albo z gumy chyba ;)

Posted

jaanka napisał(a):
Zglądam tu co jakiś czas i zaczynam się zastanawiać czy nie mam problemów z oczami lub co gorsze z głową . Smyku raz jest zabiedzonym maluszkiem , potem jawi się jako grubasek ( śmiem go nawet nazwać Panem Kuleczkiem ). Mam wrażenie że jest kurdupelkiem o krótkich nóżkach a na nastepnych zdjęciach jest duzo większy od innego pieska ( chyba mikropieseczulka ) i ma całkiem długie łapki . Pies kameleon albo z gumy chyba ;)

Myślałam, ze to tylko ja mam jakieś zwidy, ale jak inni też, to spoko.Najmniejszy, moim zdaniem jest na tych pierwszych zdjęciach, przy tej kruszynce już wielkolud, ale generalnie zdjęcia są jednak mylące...:lol:

Posted

jaanka napisał(a):

Tez mam takie wrazenie...I tylko oczy przecieram..

Posted

Syla napisał(a):
Myślałam, ze to tylko ja mam jakieś zwidy, ale jak inni też, to spoko.Najmniejszy, moim zdaniem jest na tych pierwszych zdjęciach, przy tej kruszynce już wielkolud, ale generalnie zdjęcia są jednak mylące...:lol:

uff... to dobrze . Tylko dlaczego wymysliłam mu te krotkie łapki ?
Ale tak czy siak jest uroczy i mam nadzieję że niedługo będzie we własnym domu .

Posted

[quote name='Syla'].Agnieszka Co.podesłij mi na maila: sylka@amorki.pl te zdjęcia Smyku, na których on jest malusi.Chodzi mi o te ze spacerku, ale gdzie jest sam.Damy go, z ogłoszeniem, na poniedziałek albo wtorek.Czyli on nazywa się Smyku, nie Smyk.

Jesli chodzi o te pierwsze zdjęcia, jeszcze ze spaceru w schronisku to ma je Budrysek. Jesli o inne to napisz z którego postu to prześlę.

Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości - Lusi waży ok 2 kg, a Smyku ok 5kg. Jest proporcjonalnie zbudowany i ma bardzo przyjemne w dotyku futerko.

Wczoraj wieczorem psy zostały same na ok 3 godziny i nic nie zostało zniszczone. Smyku jest bardzo grzeczny i przytulaśny - nawet mój mąż i dzieciaki namawiają mnie żeby u nas został. Ja trochę sie obawiam brać na stałe 3-go psa.

Jutro będzie kastrowany, jesli nic sie nie zmieni.