szafra Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Dopisałam Cię Mona do administratorów wydarzenia Żwirkowego. Możesz pisać, zmieniać, wklejać i co tylko chcesz ... Żwirunio ma plakacik. dziękuję Doris z FB http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/388863_228073150594205_100001745662778_587635_1540145949_n.jpg Quote
shanti Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Karma będzie zamówiona w piątek całe 14 kilo, kurcze co będzie jadł Żwirasek do tego czasu? To ta, prawda? http://www.abckarma.pl/o/163/royal-canin-gastro-intestinal-dog-14kg.html Quote
szafra Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Opakowanie jakieś inne .... Indestinal gastro ( bez dog) i na obrazku jest tylko pies. http://p.animalia.pl/img/produkty/zoomy/auto/a33156764.jpg Ja nie wiem czym one się różnią ? Quote
shanti Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Szafro, dowiedz się dokładnie, albo zobacz te zużyte opakowanie, bo jest jeszcze gastro na problemy trzustkowe i z obniżoną kalorycznością, tak zrozumiałam Agatkę. W/g zdjęcia chyba potrzebuje tej na niewydolność trzustki. To dość ważne. http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-gastro-14kg-p-14049.html Edit: najlepiej zapytaj weta o symbol, który jest na opakowaniu przy nazwie, nie będzie pomyłki. Quote
szafra Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Właśnie na tych wszystkich karmach pisze to samo i pisze tez też niewydolność trzustki! Karma jest u Mony z całym opakowaniem. Już do niej dzwonię ! To raczej na 100% jest ta, która wkleiłaś w ostatnim poście! To ta : http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-gastro-14kg-p-14049.html Sprawdzę symbol! Quote
piescofajnyjest Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 bardzo ladne ogloszenie dla Zwirastego:) Quote
szafra Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 piescofajnyjest napisał(a):bardzo ladne ogloszenie dla Zwirastego:) To prawda!:loveu::loveu::loveu: Quote
Mona1991 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Sprawdzałam, to ta karma. Żwirek wytrzymał w nocy 8,5 godziny z zegarkiem w reku... gorzej w dzien... Ciekawostka: Jedynym psem, z którym Żwirek chce sie bawic jest SONIA. Ta ze schroniska adoptowana w lutym. Juz drugi raz spacerowalam z ta Pania. :) A Sonia to inny pies... Teraz to już nawet cienia schroniska po niej nie widac. Quote
szafra Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Właśnie Żwirek w nocy wytrzymuje do rana i nawet nie zrywał się pierwszy do wyjścia. Dał mi się jeszcze umyć, ubrać, umalować i zrobić kawę :evil_lol::evil_lol:. Po godz. 6.00 wychodziliśmy w tygodniu, jak szłam do pracy. W sobotę dał mi pospać nawet do 7.30 :multi:. Zaczął obszczekiwać wszystkie psy, obojętnie czy duży czy mały i ludzi czasem obszczeka. Z psem to jeszcze go nie widziałam w trakcie zabawy, ale ze mną w domu troszkę się pobawił i delikatnie ręce obgryzał i łapał w ząbale :p. W schronisku był taki obojętny - prawie na wszystko... :shake: Quote
shanti Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Jedzonko zamówione. Czekam na sygnał od Bartka że jest. Quote
monika55 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 To Żwiras się odżywi, tylko niech się nie roztyje. Quote
DT Iwa Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Żwirasek pomału już pyzak się robi:eating: Quote
monika55 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 To chyba niedobrze że tyje. Po operacji powinien chłopak trzymać dietę i linie. Bo może wszystko wrócić. Quote
szafra Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 [quote name='monika55']To chyba niedobrze że tyje. Po operacji powinien chłopak trzymać dietę i linie. Bo może wszystko wrócić.[/QUOTE] Jelita jeszcze nie są zdrowe i długo nie będą... Żwirek ma cały czas ścisłą dietę - 200 gram odważone tej karmy weterynaryjnej i nic kompletnie innego. Ta karma jest dobra i jemu smakuje. A po niej są małe kupki i takie mają być, żeby jelita w środku wytrzymały i żeby nie wróciło to samo co miał. Vet mówił, że może się to powtórzyć. Dlatego trzeba go tak karmić a nie inaczej. Być może do końca życia będzie tylko na tej karmie. Quote
shanti Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 :???: To on od 200 gram karmy tak przybiera na wadze? Quote
DT Iwa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Ja go często nie widuje ale ostatnio jak go widziałam to on ładnie sobie wygląda taki pełniutki nie ten żwirasek:lol: Quote
szafra Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='shanti']:???: To on od 200 gram karmy tak przybiera na wadze?[/QUOTE] O to trzeba zapytać Mony i babci :niedowia:. U mnie je tylko tyle co kazał vet. Edit: Dziękuję Uli za puszeczkę ze specjalną karmą - Żwirkowi bardzo smakuje :multi:. Wpłynęło na moje konto 100 zł od Paulinki S. Żwirasek jest jej ulubieńcem na FB :evil_lol:. Quote
Mona1991 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Nie powiem teraz, czy byłaś Marta ze mną, czy byłam sama, ale w każdym bąź razie, "Pan Stary Wyjadacz" powiedział, że pies może jesc to co jadł, tylko na poczatku w małych ilościach. Owszem dostawał u mnie gratisy i od mojej babci tez i problemow nie bylo. kupa normalna, małe bobeczki... Jeżeli chcemy specjal karme to dał nam te startery... Chyba Marta byłaś ze mną... Napewno byłaś. Wygląda na to, że robie wszystko co złe dla Żwirka. A jeśli chodzi o powrót tej przypadłości, na dzień dobry powiedzieli, że to i tak czy siak może sie wracac... Ok, ja już sie poddaje. Chciałam psa adoptować, na stałe, żeby ze mną został, pierwszy raz cała rodzina zgodziła się... Nawet babcia chciała iść z nim na spacer... To chyba zły pomysł był, jak wszystkie inne, które miałam. Poddaję się. Quote
szafra Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Ola - jaki stary wyjadacz ??? Ja rozmawiałam tylko z wetami z Katowickiej i oni mówili, że ma jeść tą karmę cały czas - tyle co tam pisze odpowiednio do jego wagi - rozłożone na małe porcje przez cały dzień. Nie zmienili zdania i o żadnym innym jedzeniu nie mówili. Ja wiem, że chcesz dobrze dla Żwirka i że chce go babcia też. Tylko proszę Cię bardzo uważaj na to co mu dajesz i w jakich ilościach. Resztę powiem Ci jak się spotkamy. Poddawać się nie możesz i nie poddawaj się - jestem z Tobą :eviltong:. Quote
shanti Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Ciotki, dogadajcie się jakoś. Jedźcie razem na katowicką, ustalcie te nieszczęsne menu Żwirkowe. Pies tu jest najważniejszy i tylko pies. Quote
szafra Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 A w domu tak pusto bez niego :-(:-(. Quote
monika55 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Dla dobra psa bo przecież o to nam wszystkim chodzi. Wiadomo ze to żebraki przy stole i tak żałośnie patrzą wygłodniałe:razz:. Ale trzeba twardym być a nie miętkim bo to dla dobra psa. Ja na przykład nie wiedziałam że cebula powoduje ciężkie zatrucia. Nie dawałam nigdy na szczęście. Tak że pilnujcie dziada żeby był zdrowy. Mona nie obrażaj się bo nie ma o co . Naprawde. To tylko troska o psa. Quote
Recommended Posts