Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='shanti']Wczoraj się dowiedzieliśmy z radia że woda w wodociągu jest skażona pałeczką coli (nie jestem pewna pisowni).
Wodociągi nikogo nie poinformowały, a jeszcze rano dzwoniłam dlaczego wody nie ma. Powiedzieli że jest czyszczenie sieci, ale o skażeniu nic. Dopiero jak przyjechał beczkowóz z wodą pitną powiedzieli Monie i Sylwkowi co jak.
Zmierzam do tego, że nie wiemy od kiedy ta woda była skażona, a że Żwirek dużo pije, więcej niż inne psy, mogło to tak zadziałać.
Będziemy go obserwować.
Do poniedziałku psy będą dostawały wodę przegotowaną, na wszelki wypadek. Później już ma być oczyszczona.[/QUOTE]

Dzięki za info! Oby psiulowi nic już nie było i brykał wesoło:)

Posted

Mam nadzieję, że już troszkę lepiej, chociaż wody w schronisku dalej nie ma !!! To jakiś skandal :crazyeye::crazyeye::crazyeye:.

Żwirasku trzymaj się.
Shanti jakby ze Żwirkiem się coś działo złego proszę Cię daj mi znać. Gdyby trzeba było pojechać do weta to jakoś się zorganizuję.

Posted

Dziś z biegunkami już było lepiej. Wody dalej nie ma w kranach.
Żwirasek z kupką dużo lepiej. Nie ma potrzeby jechać do weta. Jak będzie w schronisku, na dniach, to go obejrzy. Dziękuję Szafro!

Posted

Dzień dobry Żwirasku :loveu: . Dalej nie ma wody w schronisku :angryy::angryy::angryy:.
Mam nadzieję, że siły Was nie opuszczają Shanti! I psiaki jakoś też ciągną ...

Posted

No widzisz Marycha ! W Jastrzębiu pustynia ...
Wczoraj weszłam na ścieżkę wojenna z rodziną z powodu Żwirka :angryy::angryy:.
Może powinnam się wyprowadzić !

Posted

[quote name='szafra']Wczoraj weszłam na ścieżkę wojenna z rodziną z powodu Żwirka :angryy::angryy:.
Może powinnam się wyprowadzić ![/QUOTE]

Najlepiej wejdź z nimi na ścieżkę pokoju:loveu: i nie wyprowadzaj się:shake:! Wprowadź Żwireczka:eviltong::evil_lol::diabloti:!!!

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Najlepiej wejdź z nimi na ścieżkę pokoju:loveu: i nie wyprowadzaj się:shake:! Wprowadź Żwireczka:eviltong::evil_lol::diabloti:!!![/QUOTE]

Ścieżka pokoju niestety nic nie dała ... a Żwireczka i tak wyprowadzę :evil_lol:.

Posted

[quote name='monika55']Zawsze może to być tylko BDT:razz:[/QUOTE]
Tylko u mnie nawet nie chcą żadnego tymczasu.... nic! Też im to tłumaczyłam ale jakoś nie dociera :shake:!
Chociaż siostra wczoraj się już ugięła...:evil_lol: cała reszta niestety nie ... a ta cała reszta ma decydujący głos w tej sprawie.

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']I co napisać? Co począć?
Bierz Ich na litość, na płacz... Na złamane serduszko Żwireczka i zimne, coraz zimniejsze dni i noce...
Przecież napewno mają dobre serca...[/QUOTE]
Mają , tylko nie chcą przeżywać choroby i śmierci psa po raz kolejny...

Posted

I to jest jak najbardziej zrozumiałe...
Jednak zawsze możesz użyć argumentu, że jak weźmiecie Żwireczka to właśnie wydłużycie Mu życie, a tak jest narażony na choróbska...
Przecież nie skażą Go na wyziębienie i nie wezmą sobie na sumienie życia takiego Słodziaka...

Posted

[quote name='shanti']Szafro, przywieź całą rodzinkę do schroniska. Oczęta Żwiraska zrobią resztę.[/QUOTE]
Właśnie o tym myślę, że po prostu zapakuję i przywiozę ...:evil_lol: i wtedy zobaczymy co będzie!

Posted

[quote name='szafra']No widzisz Marycha ! W Jastrzębiu pustynia ...
Wczoraj weszłam na ścieżkę wojenna z rodziną z powodu Żwirka :angryy::angryy:.
Może powinnam się wyprowadzić ![/QUOTE]

Z pustyni??? Nigdy;)

Posted

Szafra łącze się w bólu oporu rodzinnego. Też mam problem przewalczyć choćby dt. Jak do tej pory było kręcenie nosem tak teraz mur.
Ciekawe której się co uda przewalczyc swojego.
Dobrze, że woda już jest.