Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wiadomości dzisiejsze:

Żwirek boi się głośnych wystrzałów.
Byliśmy na spacerku i nagle jak nie huknie ( gdzieś niedaleko), Żwirek w te pędy przed siebie i zapiernicza.
Tak się wkurzyliśmy na tych wystrzałowców ( ja i Żwirek) :angryy::angryy: !
Zadyszki biedaczek dostał !!!

Na psy reaguje cudownie - albo wcale go nie interesują ( no chyba że suczka :eviltong:) albo powącha (albo sam da się powąchać) i tyle ... Zero agresji i innych takich. Nie zainteresowany ...

Żwirek pokiereszował sobie troszkę pyszczek ...teraz jak już odważył się wyjść z budki i pokazać się całemu światu to na tym nie chce poprzestać i za wszelką cenę chce się wydostać ze swojego boksu. Zdarł nosek do krwi o kraty i pyszczek po bokach i jeszcze parę miejsc.

Dzisiaj nie chciał nic jeść :shake::shake:. Miseczka pełna.

Posted

Nie chciał jeść, bo dziś jak co poniedziałek, nie było gotowanego tylko sucha karma. Francuski piesek zawsze zresztą wybiera z miski tylko lepsze kąski. :lol:
My chyba zresztą za dobrze te psy karmimy. Dziś dzwoniła pani Atosa i pytała co my tym psom dajemy , że są takie wybredne. :evil_lol: Suchego, nie, puszka fe! To nie pierwszy taki telefon. :evil_lol:

Posted

No tak !!! Wszystkie do kuchni latają ...a tam to dopiero zapachy, kiełbaski, mięsko, wędzoneczka. Ja mu pod nos podtykałam te suche z miseczki a on pluł bezczelnie:roll:.

A tu na zdjęciu taki mały smuteczek.

Posted

A potem nowi właściciele nie mogą karmić psa suchą karmą, bo nie chce jej jeść :) Bo w schronisku dostawał kiełbaski, mięsko i wszystko inne niż karma :D Tak mu bardziej odpowiada :p

Posted

A oczywiście :evil_lol::evil_lol: dzisiaj też dostał parę smakołyków. Ta drobna karma w dużym kubełku przy wejściu do kuchni też mu smakuje :p. Jeszcze kosteczki pod sierścią czuć, jak przytyje to się ograniczymy ... [quote name='monika55']Dziadzio wybredny jest. Tylko nie utuczcie go za bardzo. Taa, a jak Szafra go futruje ciasteczkami, to jak on potem głodny ma być?:cool3::lol:[/QUOTE]

Posted

[quote name='szafra']A oczywiście :evil_lol::evil_lol: dzisiaj też dostał parę smakołyków. Ta drobna karma w dużym kubełku przy wejściu do kuchni też mu smakuje :p. Jeszcze kosteczki pod sierścią czuć, jak przytyje to się ograniczymy ...[/QUOTE]

Ta drobna karma przy wejściu do kuchni to dla kotów:evil_lol: Czyli Żwirek z kotami może mieszkać ;)

Posted

[quote name='szafra']jak przytyje to się ograniczymy ...[/QUOTE]

A Dziadzio potem będzie dobre żarełko kradł innym tak, że nie zauważą, a co, przecież najeść się trzeba:evil_lol:

Posted

[quote name='monika55']Szafra , ułóż szybciutko tekst to wykupie mu ogłoszenia na bazarku. Sama cienka jestem w układaniu. Dziękuję ! Tylko musimy się upewnić czy kimiji już nie zamówiła ogłoszeń http://www.dogomania.pl/threads/212072-M%C3%B3wi%C4%85-na-mnie-quot-Dziadzio-%C5%BBwirek-quot-i-sam-ju%C5%BC-nie-wiem-ile-mam-lat-...?p=17361012&viewfull=1#post17361012. Wysyłałam jej tekścik.:evil_lol:

Posted

ja sama robię ogłoszenia, niestety rodzice nie dadzą mi kasy na "bezpańskie zwierzęta":angryy:

można zamówić, a ja ewentualnie porobię jeszcze na innych portalach :)
narazie nie miałam kiedy porobić tych ogłoszeń od 2 tyg. nie mam nawet czasu się zdrzemnąć:shake:

Posted

Wiem jak to długo trwa - sama kilka razy robiłam ogłoszenia ...pisałam, pisałam i końca nie było widać....
To bardzo prosimy o pakiecik ogłoszeń Moniko 55. Tekst jakiś zmontujemy zaraz. Dziękuję Wam bardzo ! :loveu::loveu:

Posted

Kochani, mała sugestia. Może nie piszcie o nim jak o "dziadziu", bo to kojarzy sie z psem stojącym jedną nogą nad grobem. Piszcie coś w rodzaju "pies w średnim wieku", "w sile wieku". Mam rację?

Posted

Trafiłam i ja do Żwirka z wątku Kuleczka...
Śliczniusi ten Żwirek i ma takie poczciwe oczęta... Żeby tylko znalazł domeczek jak najszybciej....
Będę Cię odwiedzać Żwireczku, a póki co cieplutko przytulam do serducha...

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Trafiłam i ja do Żwirka z wątku Kuleczka...
Śliczniusi ten Żwirek i ma takie poczciwe oczęta... Żeby tylko znalazł domeczek jak najszybciej....
Będę Cię odwiedzać Żwireczku, a póki co cieplutko przytulam do serducha...[/QUOTE]
Te oczęta właśnie mnie na samym początku zauroczyły u Żwirka. Dziękujemy razem z psiaczkiem za odwiedziny na wątku i przytulanko ( jutro go poprzytulam od Ciebie) :loveu:.

Żwirek jest najszczęśliwszy wtedy gdy siedzi sobie lub leży bliziutko i cichutko przy człowieku .... i nic mu do szczęścia więcej nie trzeba!
To tak niewiele .... Czy to jest możliwe ?