AgataP Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Witam! nie wiem, czy w dobrym miejscu zadaję pytanie, jeśli nie, to proszę o przekierowanie :) przed chwilą zauważyłam, że u mojej seterki niesymetryczny pyszczek, tj. skóra pod szczęką. Po prawej stronie jest wyraźnie luźniejsza i jest jej jakby więcej, nie przylega, tylko zwisa. Gdy patrzy się z boku, również jest coś nie tak, nie ma typowego przejścia z pyska do szyi, widać tylko zwisającą skórę. Dotyczy to wyłącznie prawej strony, lewa jest normalna. Zauważyłam to niedawno, dla porównania dodam zdjęcia sprzed tygodnia, gdzie jest normalnie i zrobione przed chwilą ( marna jakość, ciężko uchwycić to, co trzeba). Może ktoś miał podobny przypadek u swojego psa, lub domyśla się, czego to może być przyczyna. Mi przyszła do głowy jedynie myśl, że może jest to skutkiem zabawy z innym psem (dziś rano). Pies nie krwawił, z tego, co widziałam, dziąsła nie są uszkodzone, zęby też ok, nie ma powierzchownych ranek, zadrapań. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. kilka dni temu dziś Quote
Chefrenek Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Moim zdaniem to normalne. Nie zauważyłaś jakichś odchyleń? Zmiany w głosie, problemy z poruszaniem? Quote
AgataP Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 szysz napisał(a):Może coś ją ugryzło? też się nad tym zastanawiałam, w sumie byłoby nawet dobrze jakby to było to, opuchlizna by zeszła i wróciłoby do normalności. Chefrenek napisał(a):Moim zdaniem to normalne. Nie zauważyłaś jakichś odchyleń? Zmiany w głosie, problemy z poruszaniem? Żadnych odchyleń nie ma, je normalnie, bawi sie też, szczeka tak samo głosno;) poobserwuję to, czy sie zmniejsza chociaż, potem pojedziemy do weta. Quote
Recommended Posts