Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agappe napisał(a):
ja jade na tydzień od chyba 8 marca.. do Isghl (kurort Austryjacko-Szwajcarski)
świetny wybór ;)

No nie wiem co z tym Cruftsem- chce mi się jechać czy nie chce? :roll:

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Hejka
Odświeżam temacik.
Czy organizuje ktoś jakiś wyjazd na Cruft'sa? Jeśli tak to proszę o info skąd i za ile? A może ktoś jedzie prywatnie i mogłabym się do niego dołączyć. Wybieram się sama, bez piesa. Na miejscu jestem umówiona m.in. w sprawach prywatnych także nie byłby ktoś mną zobligowany. Powrót także wspólny.
Proszę o odpowiedź na Priv. Ewentualnie o numer telefonu to zadzwonię czy jak?

• 2 weeks later...
Posted

Juta napisał(a):
Hejka
Odświeżam temacik.
Czy organizuje ktoś jakiś wyjazd na Cruft'sa? Jeśli tak to proszę o info skąd i za ile? A może ktoś jedzie prywatnie i mogłabym się do niego dołączyć. Wybieram się sama, bez piesa. Na miejscu jestem umówiona m.in. w sprawach prywatnych także nie byłby ktoś mną zobligowany. Powrót także wspólny.
Proszę o odpowiedź na Priv. Ewentualnie o numer telefonu to zadzwonię czy jak?

Ktoś Cię odbiera z lotniska, mieszkasz u Niego? To nie najłatwiej poprostu znaleść jakieś linie dośc tanie, które dolecą tam gdzie Ty chcesz w tym terminie?

Posted

Gazuś, może masz rację. Ja się kompletnie nie orientuję. Muszę się spytać znajomych.
A tak z innej beczki. Czy przyznany numer ATC jest równoznaczny z zakwalifikowaniem/kwalifikacją na Cruft's? Czy też aby pies był zakwalifikowany trzeba dalej coś działać w tym kierunku? Pies ma numer ATC i co dalej?
Próbowałam się dowiedzieć u źródła, ale mój angielski jest co najwyżej kiepski i nie rozumiem albo oni nie wiedzą o co mi chodzi, bo mój angielski zapewne różni się od typowego angielskiego :lol:?

Posted

Numer ATC jest niezbędny, aby pies z zagranicy mógł uczestniczyć w jakiejkolwiek wystawie w Wielkiej Brytanii. Nie ma nic wspólnego z kwalifikacją na Crufts. Ten numer jest potwierdzeniem niejako, że pies ma rodowód uznany przez Kennel Club. I gdy zgłaszasz psa na jakąkolwiek wystawę w Wielkiej brytanii to podajesz ten numer, a nie PKR. Akurat to wszystko znam, bo przerobiłam na własnych psach.

Posted

Acha. Rozumiem. Bajadera, bądź tak uprzejma i poinstruuj mnie co dalej?
Skąd mam wziąć papiery do wypełnienia? I skąd i kiedy mam wiedzieć, że mój pies został zakwalifikowany na Cruft's?

Posted

Kwalifikacja na Crufts jest dwojaka. Albo dostają ją psy/suki z CACIB (lub najlepszy pies/suka w rasie - to można sprawdzić na stronie wystawy w Katowicach) z określonych wystaw - po jednej w każdym państwie. Lista jest na dany rok na stronie Kennel Clubu. W tym roku nasza wystawa w Katowicach w 2008 daje kwalifikacje na Crufts w 2009. Kwalifikację automatycznie mają też Zwycieżcy Świata i Europy z danego roku na nastepny rok. Druga droga to zrobienie psu Interchampionatu. Kazdy Interchampion kwalifikuje się na Crufts dożywotnio. W tym wypadku zgłaszając sie po numer ATC musisz opróczkopii rodowodu podać kopię dyplomu interchampionatu.

Tu masz informację o ATC - druk do ściągnięcia, opłata 12 funtów, gdzie i jak wysłać.
http://www.crufts.org.uk/dog_exhibitors/authority_to_compete/

Musisz pamiętać, że ciągle obowiązuje kwarantanna i wyjeźdie do Anglii z psem trzeba myśleć wczesniej. Dobrze zacząć przygotowania tak z 8 miesięcy przed planowaną datą wyjazdu.

http://www.crufts.org.uk/dog_exhibitors/competing_in_the_uk/

Ten temat był przewałkowany na wątku Anglia tu na dogo, ale trzeba go dokładnie przeczytać.

I jeszcze, jeśli planujesz wyjazd na Crufts bez psa to dobrze jest zakupić bilet przez Internet (przyślą Ci do domu).

Posted

bajadera napisał(a):

I jeszcze, jeśli planujesz wyjazd na Crufts bez psa to dobrze jest zakupić bilet przez Internet (przyślą Ci do domu).

Można sobie na domowej drukarce go wydrukować :lol: Po wpłacie dostajesz hasło do wejścia na stronę i sobie drukujesz...

Posted

Ja mówiłam o biletach na wystawę. Szczegółów nie znam, bo to prezent, z którym ofiarodawca sobie nie poradził i dostałam kod do wydrukowania biletów.

Martyna2006, ja lecę do Luton i Mama mnie odbiera, więc z samolotami Ci nie pomogę

• 2 weeks later...
Posted

Dla zainteresowanych - wystawy 2008 z kwalifikacjami CRUSTS 2009

Country Show Location Date

*Italy International Dog Show Milan 26th - 27th January 2008

*Russia International Dog Show - Eurasia 2008 Moscow 23rd February 2008

*Lithuania International Show Lithuanian Winner 08 Vilnius15th March 2008

*Czech Republic Spring International Dog Show Prague 22nd - 23rd March 2008

*Poland International Show Katowice 28th - 30th March 2008

*DenmarkCAC/CACIB Show Hillerod 3rd - 4th May 2008

*Switzerland International Championship Show St Gallen 17th May 2008

*Cyprus Aphrodite Winners Show Paphos 17th - 18th May 2008

*Slovakia Springdanube Duo Show Bratislava17th - 18th May 2008

*Spain Spring International Dog Show Toledo 24th - 25th May 2008

*Estonia "Winner 2008" Show Tallinn 6th - 7th June 2008

*France French Championship Show Lyon 7th - 8th June 2008

*Latvia International CACIB Show Ozolnieki 14th June 2008

*Belgium Brussels Dog Show Brussels 21st - 22nd June 2008

*Portugal Lisboa Winner 2009/111st Lisbon International Dog Show Lisbon 12th July 2008

*Slovenia International Show Portoroz 14th - 15th June 2008

*Sweden World Dog ShowStockholm 3rd - 6th July 2008

*Norway Oslo International Show Oslo 16th - 17th August 2008

*Gibraltar Gibraltar International Dog Show Gibraltar 20th September 2008

*New Zealand ProPlan National Dog Show Christchurch 26th - 28th September 2008

*Austria Bundessieger Ausstellung Tulln 27th - 28th September 2008

*Hungary European Dog Show Budapest 3rd - 5th October 2008

*Croatia Euro Dog Show 2008 Zagreb 29th November 2008

*Holland Amsterdam Winner Show 2008 Amsterdam 29th - 30th November 2008

*Malta International CAC/CACIB ShowCottonera Sports Comple x 29th - 30th November 2008

*Finland Finnish Winner 2008 Dog Show Helsinki Fair Centre 13th - 14th December 2008

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Witajcie jeszcze z ANglii !

pragniemy sie pochwalić, że w tym roku pojechalismy na CRUFT'S aby nie tylko pooglądac, ale i wystawić.
I tak pierwszy z Polski Sznaucer MIniaturowy
HERUNUMEN LORD FROM Dolina Rivendell FCI - mojej hodowli i w moich rękach wybiegał sobie w stawce 16 zgłoszonych psów 3 lokate w Yearling Class :)
Myślę, że to spore osiagniecie jak na 18-to miesięcznego psiaka

Czekamy na dalsze relacje, bo z tego co wiem było 12 psiaków z Polski :)