Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

carmen111 napisał(a):
Hej:) Czy ktoś mógłby mi pomóc w wysłaniu zgłoszenia na ta wystawę???:Help_2:
Jak to jest z tymi badaniami? czy trzeba je mieć ze sobą czy wystarczy wpis w paszporcie?

Paszport paszportem ale wynik trzeba miec przy sobie po za tym trzeba miec dokladnie wyliczony czas odrobaczenia oraz odkleszczenia.

Posted

Przede wszystkim po zachipowaniu i szczepieniu na wscieklizne ma miec pobrana krew na p/ciala (po miesiacu od szczepienia). Jesli wynik jest ok, odczekujesz 6 m-cy od pobrania probki, przed wyjazdem odkleszczasz i odrobaczasz + podpis weta, ze pies moze by transportowany, po 24-48 godzinach od podania preparatow p/kleszczom i robalom (Drontal i Frontline najlepiej) wjezdzasz do UK.

• 1 month later...
Posted

Czy jest może planowany jakiś wspólny wyjazd / wylot, dla takich co by chcieli pojechać pooglądać? myślał ktoś o takim wyjeździe turystycznym?
Ja bym była zainteresowana ;)

Posted

Czy można by było zebrać wszystkie potrzebne info i linki i umieścić w jednym poście albo nawet w osobnym temacie.
Nie znam angielskiego ni w ząb ale i tak kawał roboty już za mną - dalej chwilowo nie daję rady.
Sunia zaszczepiona, posiadam wynik badania - wszystko zgodnie z terminami, zarejestrowana już w angielskim związku.
no i zaczyna się polka.
Muszę wypełnić i wysłać zgłoszenie, opłacić wystawę - potrzebny mi nr banku i kwota, muszę kupic jakieś bilety wejściowe podobnież - wchodzi nas 3 osoby z jedna suczką. Sprawy weterynaryjne mam pod kontrolą.
Nie wszystkie przejścia graniczne dla Polaków są dostępne jeżeli mają zwierzaka.
Obłęd - dobrze, że mam jeszcze chwilę czasu na to

• 1 month later...
Posted

Ja spałam w Birmingham Ibis City Center i nie było problemów z rezerwacją, a cena uważam jak na wyspy przyzwoita:p i do tego dobry dojazd samochodem na Crufts (taki w miarę łatwy).

Posted

Co do noclegow, proponuje klasyczne B&B, np. w Solihull - ladne miasteczko obok Bham, na ogol nie ma problemow z wprowadzeniem psa. No i moge zaproponowac nocleg (karimaty i spiwory mile widziane) dla bezpsowcow/ psiarzy z suczami ;).
Solihull Hotels and Accomodation in Solihull
Solihull Bed and Breakfasts - B&B Hotel and Guest house accommodation in Solihull town.
Przyjazne psom:
Pet Friendly Solihull Birmingham Bed and Breakfast, Hotel & Guest House Accommodation - West Midlands England

Posted

[quote name='karjo2']Co do noclegow, proponuje klasyczne B&B, np. w Solihull - ladne miasteczko obok Bham, na ogol nie ma problemow z wprowadzeniem psa. No i moge zaproponowac nocleg (karimaty i spiwory mile widziane) dla bezpsowcow/ psiarzy z suczami ;).
Solihull Hotels and Accomodation in Solihull
Solihull Bed and Breakfasts - B&B Hotel and Guest house accommodation in Solihull town.
Przyjazne psom:
Pet Friendly Solihull Birmingham Bed and Breakfast, Hotel & Guest House Accommodation - West Midlands England

Karjo-proponujesz nocleg u siebie? :diabloti:Bo sie wlasnie mialam pytac :cool3:

Posted

karjo2 napisał(a):
Nom, przyjezdzasz?

No strasznie bym chciala :lol: Ale jak juz to na sobote i niedziele bo w tygodniu niestety pracuje :roll: A ty wybierasz sie na wystawe w weekend?