Ptysiak Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Hej :) Śliczne szeleczki ma Mika :loveu: http://imageshack.us/scaled/landing/195/2012100424.jpg ale cudeńko :loveu: Quote
rashelek Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Z serii "życie z niedoebanymi psami": Postanowiłam spróbować Cekina nakręcić na frisbee, więc wzięłam je na jeden ze wspólnych spacerów. Bitą godzinę biegali na zmianę za talerzem (żadne nie ogarnia, że trzeba go złapać... Cekin raz miał go w mordzie i nie zakleszczył szczęki, Mika dostała w łeb zamiast wyskoczyć i złapać :shake:) + droga z i do domu. A teraz na spacerze? Jeszcze się ze sobą ganiali! Najpierw na początku, a potem już po 1,5h łażenia :) Quote
Ty$ka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Zaglądamy nieśmiało i uśmiech sam się pojawia na twarzy :D Mika jest genialna, a przesuperancko wygląda w norwegach :loveu: Cekin to świr :evil_lol:. Pasuje do Miki, oboje takie wariaty :P Planu zajęć nie zazdroszczę, ale podziwiam, że to wszystko ogarniasz jeszcze ;) Quote
rashelek Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name='Ty$ka']Zaglądamy nieśmiało i uśmiech sam się pojawia na twarzy :D Mika jest genialna, a przesuperancko wygląda w norwegach :loveu: Cekin to świr :evil_lol:. Pasuje do Miki, oboje takie wariaty :P Planu zajęć nie zazdroszczę, ale podziwiam, że to wszystko ogarniasz jeszcze ;) Mikrus jest tak samo głupi jak wcześniej, Cekin może troszeczkę mądrzeje :P Z uczelnią problemów nie ma, plan przyjemny i jakoś to leci. Myśmy mieli wycieczkowy łikend. W sobotę byliśmy na Bałtyku - psy nie pływały, bo już za zimno, ale spacer i tak był udany ;) Quote
rashelek Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Za to w niedzielę byliśmy na "osiedlu bogaczy". Psy pierwszy raz jechały autobusem i super się zachowywali :loveu: Mika zwiedzała mercedesa i nie rzygała, Cekin siedział i nie robił scen. Jak już dotarliśmy na miejsce i puściłam Mikę wpadła w amok. Latała po okolicy, ganiała się z Cekinem i zwiedzała krzaczory ;) Super się przy tym słuchała, w pewnym momencie poleciała pogonic ptaki, zawowałam raz i przybiegła bez słowa :loveu: Oboje się przy tym uświnili i wyglądali jak bagienne potwory :P Ale było fantastycznie, na pewno tam jeszcze pojedziemy :D Quote
Besti Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Mikę ciężko na zdjęciu złapać tak szaleje:evil_lol: Fajne tereny do poganiania. Co te biedne łabądki mają na szyjach? U mnie się obrączkuje. Quote
rashelek Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Besti napisał(a):Mikę ciężko na zdjęciu złapać tak szaleje:evil_lol: Fajne tereny do poganiania. Co te biedne łabądki mają na szyjach? U mnie się obrączkuje. Już w miarę ogarnęłam robienie jej fot w ruchu :cool1: A jak uzbieram te marne 1200zł na wymarzony aparat, to już w ogóle będzie bajka :P A potem Ci, że pojęcia nie mam. Też mnie to zdziwiło, ale to może dlatego, że młode mają? Nie było kogo spytać nawet ;) Quote
Ty$ka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ale fajne wypady mają piesie :loveu: Cekin bardzo się zmienił od malucha - ja pamiętam jak dopiero były fotki o takiego-takiego szczeniaczka :D Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Śliczny DONek :loveu: http://imageshack.us/a/img846/3981/sdc18470.jpg świetne to zdjęcie :loveu: A potem zjadła te ptaszki ? :evil_lol: Quote
DomixX Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Ale Mika szaleje, aż miło patrzeć :) Oj tak DONek piękny :loveu: Quote
rashelek Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 [quote name='Ty$ka']Ale fajne wypady mają piesie :loveu: Cekin bardzo się zmienił od malucha - ja pamiętam jak dopiero były fotki o takiego-takiego szczeniaczka :D Wiesz, to są biedne blokowe pieski z trzema spacerkami dookoła bloku dziennie ;) Ano, bydle się z niego zrobiło straszne. W grudniu będzie miał już 1,5 roku :D [quote name='Ptysiak']Śliczny DONek :loveu: http://imageshack.us/a/img846/3981/sdc18470.jpg świetne to zdjęcie :loveu: A potem zjadła te ptaszki ? :evil_lol: Ano :loveu: Najpierw musiałaby je złapać :lol: [quote name='DomixX']Ale Mika szaleje, aż miło patrzeć :) Oj tak DONek piękny :loveu: Z głupoty się nie wyrasta :evil_lol: Dziękujemy :D Zrobiłam sobie dziś wolne, brakło mi motywacji, żeby iść na uczelnię :lol: Mika w ciągu 2tygodni zeżarła (tzn wygryzła w nich dziury :P) 2 tenisowe piłki a trzecia jest na wykończeniu. Nie wiecie może czy z którejś firmy są takie porządniejsze piłki wielkości tenisówek, np. z gumy? Byłam już w 4 zoologach, w tym kakadu, i nic nie ma :shake: Reszta zdjęć z Bałtyku :) Tylko wrzucę nie-wszystkie, bo więcej widoczków niż psów mam :lol: Quote
Victoria Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Hej :) Śliczne zdjęcia, będziemy często wpadać :D Quote
rashelek Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Idziemy z gnomem do lasu narobić hałasu :) Quote
Ptysiak Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Dzień dobry :) https://lh3.googleusercontent.com/-_xF-W6lLbNM/UIpJl2H5myI/AAAAAAAADqc/zJ1cfp_Ys5M/s640/20%20pa%C5%BAdziernika%20%289%29.JPG :loveu: Fajne miejsca macie na spacerki :) Quote
phase Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Piękne zdjęcie. :) https://lh3.googleusercontent.com/-Z21tFTs7fcU/UIpJtX17tNI/AAAAAAAADrU/c1Hc0tdbuF8/s640/20%20pa%C5%BAdziernika%20%2816%29.JPG Quote
rashelek Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 [quote name='Ptysiak']Dzień dobry :) https://lh3.googleusercontent.com/-_xF-W6lLbNM/UIpJl2H5myI/AAAAAAAADqc/zJ1cfp_Ys5M/s640/20 października (9).JPG :loveu: Fajne miejsca macie na spacerki :) Zimowe witam :lol: Fajne, ale nie mamy tam bezpośredniego dojazdu autobusem, więc żadko bywamy ;) Bo autko już raczej na wymarciu jest, niestety. [quote name='phase']Piękne zdjęcie. :) https://lh3.googleusercontent.com/-Z21tFTs7fcU/UIpJtX17tNI/AAAAAAAADrU/c1Hc0tdbuF8/s640/20 października (16).JPG Dziękuję :D Śniegu od wczoraj napadało z 10cm. Mika się zachowuje, jakby z nieba kokaina spadła, biega i wciąga nosem, gania się sama ze sobą :lol: Tylko głupia zapomniałam zabrać aparatu na spacer i nie mam dowodu :angryy: Quote
Besti Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 [quote name='Ptysiak']Dzień dobry :) https://lh3.googleusercontent.com/-_xF-W6lLbNM/UIpJl2H5myI/AAAAAAAADqc/zJ1cfp_Ys5M/s640/20 października (9).JPG :loveu: Fajne miejsca macie na spacerki :) To samo miałam napisać! Zazdroszczę: czysta woda, łąki, laski, jest gdzie śmigac:lol: Quote
rashelek Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Besti napisał(a):To samo miałam napisać! Zazdroszczę: czysta woda, łąki, laski, jest gdzie śmigac:lol: Jeśli się dobrze poszuka, to w każdej mieścinie są fajne miejsca na spacery :) U nas jest kilka jeszcze fajniejszych, ale już z dojazdem kiepsko, tutaj nad wodą też jesteśmy od 'wielkiego dzwonu' tylko. Spadło 5cm śniegu i było ok. 5st. a ludziom już się przewraca w głowach. Jak rozumiem ubranego łysego grzywacza, tak wszelkie jamniki, sznaucery czy spaniele w kubraczkach nieźle mną wstrząsnęły. Brak wyobraźni ich właścicieli jeszcze bardziej ;) Quote
Ptysiak Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Besti napisał(a):To samo miałam napisać! Zazdroszczę: czysta woda, łąki, laski, jest gdzie śmigac:lol: A niby Wy nie macie gdzie chodzić?? :razz: Przyjedź do Mysłowic to zmienisz zdanie :evil_lol: Też mam problem bo żeby wybrać się z psem nad wodę muszę jechać autem lub autobusem. Spory kawałek mamy. A za laskiem u nas jest kąpielisko a obok od zawsze małe jeziorko. Często tam bywałam z Lunką. Tyle, że teraz jest zakaz wprowadzania psów ( tzn w sumie zawsze był...:D ale bardziej pilnują :shake:) Quote
rashelek Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 [quote name='Ptysiak']Też mam problem bo żeby wybrać się z psem nad wodę muszę jechać autem lub autobusem. Spory kawałek mamy. A za laskiem u nas jest kąpielisko a obok od zawsze małe jeziorko. Często tam bywałam z Lunką. Tyle, że teraz jest zakaz wprowadzania psów ( tzn w sumie zawsze był...:D ale bardziej pilnują :shake:) My nad Bałtyk nie mamy bezpośredniego dojazdu autobusem, a samochodem nie bardzo się da. No i też są tam często naloty policji ;) Także łączę się w bólu :) Mam zdjęcia z dzisiaj. Śnieg już topnieje i sama nie wiem, czy powinno mnie to cieszyć. Tak to przynajmniej mało komu się chce wychodzić i jest spokój ;) Miczel w tych szelkach całą zimę spędzi, bo ją przynajmniej widać :evil_lol: Zdjęcia ze specjalnym pozdrowieniem dla tych, których w oczy kuła Cekinowa kolczatka :D Quote
Recommended Posts