Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pozostawmy kwestię mojego wieku, bo zaraz wyjdzie na jaw, że mam 12 lat i właśnie dostałam się do gimnazjum :diabloti:
Kolejny wielki krok na przód w moim psie? Dziś pierwsza z Miką wizyta u A., a pluszak czuł się na tyle pewnie, że sama zwiedzała mieszkanie i łaziła gdzie chciała. Cekin po początkowym włażeniu jej na głowę też odpuścił i super się zachowywali. Kiedy wróciła mama A. to Mika tylko trochę poujadała, a potem sama do niej poszła! Ten mój niepewny siebie psiur sam polazł do praktycznie obcej osoby (to było ich drugie spotkanie) w obcym mieszkaniu i nic się nie bał :multi: Wielkie zmiany w niej ostatnio zachodzą :loveu:

"JA CHCĘ TAM WEEEEEEEEEEEEJŚĆ"

"No dobra, nietonie..."

Tak ładnie było :) Tylko zarośnięte troszkę...

:loveu:

Posted

Ty$ka napisał(a):
Wspaniale, gratuluję postępów :)
Nasze psiury coś się ostatnio za swoje zachowanie wzięły i zaskakują nas pozytywnie =))
https://lh4.googleusercontent.com/-32D1iWbw6is/UAvd9IhQiQI/AAAAAAAACfs/S5qikHRxJBQ/s640/22 lipca (10).JPG podklejałaś jej uszy? :lol: Przyznaj się :P Kochana jest :loveu:

Ano, obie możemy teraz się nad nimi rozpływać :loveu:
Ciiiiicho, bo się wyda!!!

Ty$ka napisał(a):

Ptysiak napisał(a):

Gdyby bardzo chciała wejść, no to cóż - popływałaby ;) Ale nie było dobrego zejścia do rzeki i wszędzie była podobna głębokość, więc się nie odważyła. Lubię jej sprawiać frajdę, serce mi wtedy rośnie, także przeżyłabym jakoś usyfionego psa, siebie i zapewne samochód :)
Z głupoty się nie wyrasta, więc Cekin już się nie zmieni :evil_lol:

shera9 napisał(a):
zapraszamy do nas mam nowe zdjęcie w odwecie!!!

W odwecie za co? :lol:

Jakiś długi ryj mu tu wyszedł :lol:

Tu się najdalej zapuściła:

Ale chyba coś ją przyatakowało (pewnie te zmutowane ważki):

Widać dobrze ElPerro

Posted

rashelek napisał(a):
Ano, obie możemy teraz się nad nimi rozpływać :loveu:
Ciiiiicho, bo się wyda!!!

Gdyby bardzo chciała wejść, no to cóż - popływałaby ;) Ale nie było dobrego zejścia do rzeki i wszędzie była podobna głębokość, więc się nie odważyła. Lubię jej sprawiać frajdę, serce mi wtedy rośnie, także przeżyłabym jakoś usyfionego psa, siebie i zapewne samochód :)

Hihi, byleby nie za bardzo :D Bo jeszcze zapeszymy :P
Za późno :evil_lol:

Jaka dobra pańcia z Ciebie...
...czasem :evil_lol:

https://lh4.googleusercontent.com/-9d0MEJ9-seY/UAviJxhlXAI/AAAAAAAACh8/FUGOFZg0KDk/s640/22%20lipca%20%2826%29.JPG jaka zamyślona :loveu:

Posted

rashelek napisał(a):
Jeśli chodzi o Wartę, to ładnie jest za Galerią i potem wzdłuż rzeki. Trudno mi wytłumaczyć jak to, bo byliśmy tylko raz a ja mam taką orientację w terenie, że gubię się w autobusie ;) Gdzieś powinny być zdjęcia tu, pewnie w okolicach lutego może później, to może rozpoznasz teren :lol:
Bałtyk to staw rybny, jest odgrodzony teraz kawałek na kąpielisko. Trzeba na gliniarzy i SM uważać ;) Za Jasną Górą, od stronu campingu Oleńka. Wpisz sobie w gugl maps Park Lisiniec i powinno Ci pokazać.
Haha to witam w tym "pięknym" mieście, chyba powinnam Ci już współczuć :evil_lol: Ale chociaż na spacerowe miejsca nie będziesz narzekać ;)
Na Stradomiu mieszkałam dawno temu (10 lat, szlag) i bardzo miło wspominam. Dzielnica cicha, spokojna, ze Szkołą Straży Miejskiej :loveu: :lol:, tylko troche problem z dojazdem jest, bo niby blisko ale jednak zadupie ;) Co do miejsc spacerowych tam, to niestety nie pomogę, bo nie pamiętam już okolic i w sumie mało tam łaziłam.
Na spacer jak najbardziej, tylko nie wiem, jaka może być reakcja. Mika niby do większych psów jest ok, ale ma zmiany w mózgu, a Cekin jest w najgorszym etapie psiego życia i trudno przewidzieć, co zrobi. No i teraz temperatura daje ostro popalić, więc może poczekajmy, aż się troche ochłodzi?

Nooo to za Galerią w górę Warty to właśnie tam gdzie my się szwendaliśmy, tam tylko problem z cieniem, bo wszystkie drzewa powycinali! :/

Nad Bałtykiem pewnie byłam, bo się tam szwendałam ale nie wiem który to dokładnie bo tam ten staw to chyba nie jeden? ;P

Baski jak go jakaś Pannica nie lubi to wcale sobie jej ujadaniem głowy nie zawraca tylko zajmuje się swoim, ewentualnie jak co któraś sztuka wpadnie mu w oko (bo on lubi twarde babki) bo zaciesza i kręci kółka i bączki na ile smyczy my wystarczy.
Generalnie pies pacyfista. Jest tak zrównoważony i ogarięty, że trudno o bójke z tym psem :P

Na razie z mieszkania tutaj na Stradomiu jestem zadowolona ^^
Chociaż juz od tygodnia nie mam tyle czasu ile bym chciała, bo prace zaczęłam. w Atlanticu w Jurajskiej pracuje ^^

Musze teraz przejrzeć kolejne wasze wpisy bo zatrzymałam sie tutaj hehe ;P

Posted

rashelek napisał(a):

Znam to skądś :evil_lol:

https://lh4.googleusercontent.com/-4v-zC6jk2NM/UAviL8nFzbI/AAAAAAAACiQ/Jk9ZgXwWD1w/s640/22%20lipca%20%2828%29.JPG Bardzo ładne to ElPerro :):loveu:

Posted

też uwielbiam El perro;] oba moje psiaki mają od nich soczyste kolorowe obróżki hehhe

A taką obróżkę jak ma Mika ma Verka tylko 4cm;]

Posted

shera9 napisał(a):
wpadnijcie do nas mamyt foty

Jak opanujesz taki wynalazek jak "regulamin forum" i będziesz galerię zgodnie z nim prowadziła to wpadnę.

Ty$ka napisał(a):
Hihi, byleby nie za bardzo :D Bo jeszcze zapeszymy :P
Jaka dobra pańcia z Ciebie...
...czasem :evil_lol:
https://lh4.googleusercontent.com/-9d0MEJ9-seY/UAviJxhlXAI/AAAAAAAACh8/FUGOFZg0KDk/s640/22 lipca (26).JPG jaka zamyślona :loveu:

No też prawda :P
Wiesz, za te tygodnie spędzone w piwnicy mogę ją czasem próbować utopić :diabloti:

cockermaister napisał(a):

No rzuciły się na nią ważki, to nie jest śmieszne!!!
Oj no nie wybaczycie mi tego..? :(

Baski_Kropka napisał(a):
Nooo to za Galerią w górę Warty to właśnie tam gdzie my się szwendaliśmy, tam tylko problem z cieniem, bo wszystkie drzewa powycinali! :/
Nad Bałtykiem pewnie byłam, bo się tam szwendałam ale nie wiem który to dokładnie bo tam ten staw to chyba nie jeden? ;P
Baski jak go jakaś Pannica nie lubi to wcale sobie jej ujadaniem głowy nie zawraca tylko zajmuje się swoim, ewentualnie jak co któraś sztuka wpadnie mu w oko (bo on lubi twarde babki) bo zaciesza i kręci kółka i bączki na ile smyczy my wystarczy.
Generalnie pies pacyfista. Jest tak zrównoważony i ogarięty, że trudno o bójke z tym psem :P
Na razie z mieszkania tutaj na Stradomiu jestem zadowolona ^^
Chociaż juz od tygodnia nie mam tyle czasu ile bym chciała, bo prace zaczęłam. w Atlanticu w Jurajskiej pracuje ^^
Musze teraz przejrzeć kolejne wasze wpisy bo zatrzymałam sie tutaj hehe ;P

Po co komu drzewa! Dawno nie byliśmy, także ciekawe kiedy się ich pozbyli i czemu tak im przeszkadzały...
Są chyba 2 czy 3 :)
Nooo to zazdroszczę, jednak pies pacyfista to skarb.
Gratuluję pracy i dobrze, że jesteś zadowolona ze Stradomia, tam jest bardzo przyjemnie i spokojnie :D

Ptysiak napisał(a):

Ptyś to w ogóle skrajny przypadek jest, Mika chociaż kałuże omija :lol:

Patik napisał(a):
Pływanko :loveu: Śliczne psiaki

Dzięki :loveu:

gops napisał(a):
faktycznie bardzo ładnie jej w el perro :)
i onek też ładny jak na onka :lol:

Ładnemu we wszystkim ładnie, a co! :D
No dzięki :evil_lol:

Joann napisał(a):
też uwielbiam El perro;] oba moje psiaki mają od nich soczyste kolorowe obróżki hehhe
A taką obróżkę jak ma Mika ma Verka tylko 4cm;]

ElPerro jest świetne, uwielbiam te obroże :loveu: Żałuję tylko, że nie mają jakiegoś soczystego różu na składzie.

Cyrku z puszkami na woreczki ciąg dalszy. Pojawiły się na osiedlu dwie nowe - na rogu placu zabaw i na przeciwko budek sklepowych. Miejsca dobrane idealnie, na pewno ktoś długo nad tym myślał :shake:
Doradźcie, jak można psa nauczyć, żeby się uspokoił? Nieważne, czy ktoś u niego jest i co mu się w dupie uroiło, żeby się szedł położyć i po prostu ODPOCZĄŁ? Bo ja zupełnie nie mam pomysłu, z Miką nigdy takiego problemu nie było. Za to wczoraj u A. Cekin zupełnie nie mógł się ogarnąć, ciągle krążył i truł, kombinował. Nawet nie tyle wkurzał, co strasznie męczył i siebie, i nas. Jakieś pomysły?

Posted

Fajne spacerowe fotki:loveu:
Cekina trzeba nauczyć komendy na miejsce i zostań. Moje jak są upierdliwe reagują na uroczą komendę- ,,do budy'':diabloti: To nic że nie mamy budy, one o tym nie wiedzą:evil_lol: idą wtedy do swojego legowiska.

Posted

https://lh5.googleusercontent.com/-CuCVLTFJCnE/UAvnI71u2TI/AAAAAAAAClU/4Yn_LQkQQ5w/s640/22%20lipca%20%2850%29.JPG ile zielonego :loveu:

Co do nauczenia Cekina uspokojenia się, cóż problem jest złożony. Na forum o szkoleniu psów (szkoleniepsow . fora . pl ) w dziale podajże "Jak uczymy psa" jest temat "jak uczymy psa samokontroli" - wiele jest tam rad, może znajdziesz coś dla Was ;)
U nas podziałało trzymanie M. na smyczy, tak by się położył, masowanie go (tu zastosowałam masaż TTouch) oraz nagradzanie za relaks. ;)