Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shera9 napisał(a):
przetraciłam pół nocy na pocieszanie Megi w cieczce:D. p.s. fajny filmik

Yyy... dziękuję za informacje, dużo zmieniła w moim życiu :WTF:

Posted (edited)

[quote name='shera9']:razz:Mika pewnie wysterylizowana?

Nie ;)

[quote name='Kasi i Lena']Pięknie pływa:loveu: W przeciwieństwie do Cekina:evil_lol: Ten to łapki ledwie moczy;)

[quote name='shera9']Ładnie pływa nawet:P

Ano pływa i ma z tego niezłą frajdę. Cekin panikuje strasznie i nie bardzo chce się zanurzyć. A jak mu się woda do ucha wlała, to puścił piłkę i biegiem z wody wychodził :shake: Mika za to się zapuszcza pod wodę i skacze na bombe :D

Edited by rashelek
Posted

[quote name='ania90']moi tez boja sie wody i jak juz podejda do wody to tylko przednie lapy mocza i nic wiecej:shake:

To trzeba pokazać, że woda jest fajna. Tylko to dużo czasu zajmuje ;)

[quote name='Ty$ka']http://desmond.imageshack.us/Himg846/scaled.php?server=846&filename=sdc16639.jpg&res=landing - świetne :D

A Mika jest cuuudną pływaczką :loveu: Czyżby nowa smycz czy mi się coś zdaje? ^^
Cekin to hehe... widać, że jeszcze nie przekonał się do wody. Biedak, nie wie co traci ;).

U Was też tak gorąco? ;] :)

Lochness jak się patrzy :diabloti:
Smycze Cekinowe i moje pospinane, żeby wyszła dłuuuuuga linka, bo nie posiadam żadnej treningowej (nie była mi nigdy potrzebna). Tylko mi piach wlazł w karabinierczyki i nie mogę teraz porozpinać :lol:
Dziś już było lepiej, ale wczoraj to tragedia po prostu. A jak z upałami radzi sobie Morus?

[quote name='cockermaister']Ale wam fajnie :cool3: u nas niby zalew,ale ja boje się tam psa puszczać pływać :roll: kiedyś musze tam do was przyjechać :diabloti: a gdzie to taka woda fajna ??

Lepiej ich nie wpuszczaj na zalew, bo tam ta bakteria koli jest przecież już od dawna. Woda to tzw. Bałtyk w Parku Lisiniec (niedaleko Jasnej Góry i tego czegośtam "Oleńka"), ale trzeba uważać na SM i policję. Niby zrobili tam kawałek kąpieliska, ale to generalnie są stawy rybne (dziś nawet ryby widziałam, jakieś płotki!) z zakazem kąpieli.

Posted

rashelek napisał(a):

Lepiej ich nie wpuszczaj na zalew, bo tam ta bakteria koli jest przecież już od dawna. Woda to tzw. Bałtyk w Parku Lisiniec (niedaleko Jasnej Góry i tego czegośtam "Oleńka"), ale trzeba uważać na SM i policję. Niby zrobili tam kawałek kąpieliska, ale to generalnie są stawy rybne (dziś nawet ryby widziałam, jakieś płotki!) z zakazem kąpieli.

Koki tam chyba 2 lata temu pływała,ale teraz tam jest taki syf,że szok :( jak bedę miała przyjeżdżać tam nad bałtyk to dam znać i najwyżej się umówimy ;)

Posted

cockermaister napisał(a):
Koki tam chyba 2 lata temu pływała,ale teraz tam jest taki syf,że szok :( jak bedę miała przyjeżdżać tam nad bałtyk to dam znać i najwyżej się umówimy ;)

Tam syf już dawno zrobili, a przecież ten zalew był fantastyczny :shake: Nie moge pojąć czegoś takiego po prostu. Tak samo jak u nas pola pod lasem są już ponoć sprzedane pod budowy działek. Paranoja.
Na spacer chętna jestem, jeśli towarzystwo będzie w porządku. Nie mam ochoty potem czytać, że mój pies się rzuca a ja wgapiam w czyjeś siostry :D Także tutaj jest 50/50 niestety. Ale jak będziesz się wybierać to daj znać i zobaczymy :D

Posted

rashelek napisał(a):
Lochness jak się patrzy :diabloti:
Smycze Cekinowe i moje pospinane, żeby wyszła dłuuuuuga linka, bo nie posiadam żadnej treningowej (nie była mi nigdy potrzebna). Tylko mi piach wlazł w karabinierczyki i nie mogę teraz porozpinać :lol:
Dziś już było lepiej, ale wczoraj to tragedia po prostu. A jak z upałami radzi sobie Morus?

To zdolna jesteś, skoro dwie smycze połączyłaś :lol: My mamy smycz treningową, tę 15m, choć nam nigdy nie była potrzebna. No, ale czasem targam ją do lasu lub pożyczam znajomym, którzy mają nieodwołalne psy i właśnie mam z nimi ćwiczyć posłuszeństwo ;).

U nas bardziej deszczowo, dopiero dzisiaj jak wstałam o 9 rano (trochę sobie pospałam po biwaku :D) to termometr wskazywał 30*C w cieniu.... potem było jeszcze goręcej. Morus radzi sobie jako tako, znów sierść zrzuca (kiedy się to skończy? Zrzuca już od marca...), przez cały dzień spał, a dopiero gdy słońce zaczęło zachodzić poszliśmy na spacer... do lasu, bo tam chłodniej... jak fajnie było, tak rześko :) No i wróciliśmy ze spaceru, M. ledwo człapał, ale wystarczyło mu pięć minut na regenerację sił i znów jest gotowy do wyjścia. U nas już jest ciemnawo i chłodno, psy się ożywiły i już mi zaczyna kundliszon rozmawiać z sąsiednimi psami... :D Coś czuję, że jeszcze jeden spacer mnie czeka z Głupolkiem :lol:

Posted

patusiove napisał(a):
Mikuuuusia. <3
Śliczna. :loveu:

Dzięki :D

Ty$ka napisał(a):
To zdolna jesteś, skoro dwie smycze połączyłaś :lol: My mamy smycz treningową, tę 15m, choć nam nigdy nie była potrzebna. No, ale czasem targam ją do lasu lub pożyczam znajomym, którzy mają nieodwołalne psy i właśnie mam z nimi ćwiczyć posłuszeństwo ;).

U nas bardziej deszczowo, dopiero dzisiaj jak wstałam o 9 rano (trochę sobie pospałam po biwaku :D) to termometr wskazywał 30*C w cieniu.... potem było jeszcze goręcej. Morus radzi sobie jako tako, znów sierść zrzuca (kiedy się to skończy? Zrzuca już od marca...), przez cały dzień spał, a dopiero gdy słońce zaczęło zachodzić poszliśmy na spacer... do lasu, bo tam chłodniej... jak fajnie było, tak rześko :) No i wróciliśmy ze spaceru, M. ledwo człapał, ale wystarczyło mu pięć minut na regenerację sił i znów jest gotowy do wyjścia. U nas już jest ciemnawo i chłodno, psy się ożywiły i już mi zaczyna kundliszon rozmawiać z sąsiednimi psami... :D Coś czuję, że jeszcze jeden spacer mnie czeka z Głupolkiem :lol:

Oj tych smyczy było więcej, dokładnie to 4 :evil_lol: W sumie wyszło nam ok. 10-11 metrów, więc Mika mogła popływać a ja spokojnie odetchnąć :D Chyba będe musiała kupić taką linę, jeżeli będziemy częściej tam jeździć ;) Pożyczać nawet nie mam komu, więc...
U nas lało do czwartku, w piątek już było bardzo przyjemnie, wczoraj straszny upał. Dzisiaj chłodniej, bo wiatr wiał, także było lepiej. Mika też strasznie linieje, to jest coś okropnego :shake: Też byliśmy wieczorkiem w lesie, bajka po prostu :loveu: Aż przyjemniej się chodzi. Haha dobrze, że Morus ma z kim poplotkować, Mika w tej kwestii jest osamotniona :lol: Ojjj takie nocne spacery latem to jest coś wspaniałego! Ale my ostatnio nie uskuteczniamy, bo coś się menelstwa namnożyło na osiedlu i jednak troche strach...

Posted

Dawno nie zaglądałam do Miki :D Fajnie pływa, ja tam właśnie zamierzam się w końcu wybrać, pogody nie było ale teraz to już można :) Jak coś to jestem chętna z moimi suczami :P

Posted (edited)

[quote name='shera9']Wodne z djęcia wymiatają

Dzięki.

[quote name='olalolaa']Dawno nie zaglądałam do Miki :D Fajnie pływa, ja tam właśnie zamierzam się w końcu wybrać, pogody nie było ale teraz to już można :) Jak coś to jestem chętna z moimi suczami :P

Ostatnio to już Cię w ogóle mało co widać, więc tymbardziej miło :D Ano pogoda się poprawiła, chociaż ja już tęsknię za jesienią. Nie znoszę lata i to się chyba nie zmieni już ;) Ale przynajmniej można psa podtopić. Jeżeli coś będziemy organizować to damy znać na pewno :)

[quote name='shera9']:D <3 Fajna<3

Czy ja Cie mogę prosić, żebyś przestała spamować? Jeden post wystarczy, nie musisz mi w 10 powtarzać "fajna", albo informować o "arcyważnych" sprawach. To irytujące.

Jutro chyba wybiorę się z Mikrusem rano do lasu, to może popstrykam jakieś zdjęcia. Co prawda mogą to być foty smyczowe, ale dawno nic leśnego nie było, chociaż ostatnio jesteśmy tam codziennie ;)

Edited by rashelek
Posted (edited)

[quote name='Ty$ka']Widzę, że i Cekin powoli przełamuje się do wody :)
Czekamy w takim razie na zdjęcia leśne.

Jeszcze ze dwie takie wycieczki, mój większy wkład i może Cekin zacznie w końcu pływać ;)

Byłyśmy już z Mikrusem w lesie, było praktycznie całkiem pusto. Spotkałyśmy tylko kilku emerytów ;) Niestety, zdjęcia są takie sobie, bo w lesie światło marne i włączała mi się lampa. A zdjęcia z lampą wychodziły nieostre ;) Także ze 138 zdjęć zostało mi 55 i to też nie pierwszej jakości. Ale muszą wystarczyć :D

Edited by rashelek