Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ile fotek Cudowne <3

Nie ma mnie za często, to chociaż fotek dużo wrzucę :D Dzięki

Jaki masz rozmiar hurrt? Boże straszna ta rozmiarówka

80tki i są idealne paskiem z przodu, natomiast ciutkę za długi wydawał mi się z początku ten górny odcinek, gdzie jest rączka. Ale teraz widzę, że są idealne na nią, a to DogStajle źle wymierzyłam :lol: Wydaje mi się, że dla Twoich chyba 70tki. Widziałam, że w 70 sznaucery chodzą, Twoje chyba podobnych gabarytów?

Nie no, ja tu walczę ze sobą by nie kupować szelek hurtty a nawet tu o nich gadają

Fajne foty

Hurtta jest zajebista, uwielbiam te szelki :D Mięciutkie, wygodne, szybko się dopierają. Strasznie mnie tylko boli, że nie ma czarno-niebieskich, albo te limitowane niebiesko-zielone są niedostępne...

No do mnie zaczęło bardziej lupine przemawiać

Lupiny mają lepszą rozmiarówkę, fajne wzory i wieczną gwarancję. Gdybym miała kupować obrożę, to wolałabym Lupina, ale jak szelki to polecam Hurtty.

A mi się lupine jakoś nie podoba specjalnie No może niektóre wzorki tylko, ale bez szału

No niektóre wzorki mają śliczne, ale niektóre to wieś gra i tańczy, w życiu bym tego psu nie założyła :P

Myślę że bardziej będę rozpaczac jak hurtta zblednie niż jak lupine

Hurtta ponoć ta neonowa tylko blednie? Nasza używana bardzo często w ciężkich warunkach już chyba pół roku trzyma się super. Następne w kolejce stoją Lifeguardy pomarańczowe, to poczekaj tak z pół roku i Ci dam znać, czy bledną :lol

Ale się dzisiaj rypnęła pogoda, cały dzień wieje i pochmurno, tyle dobrego, że jednak nie padało... Ale i tak dzień na polach u nas spędziliśmy, nuda! Za to wczoraj byliśmy na socjalizacyjnym spacerku po mieście, psy się tak wymęczyły, że po prostu padły i wieczorem ledwo szły :lol A Miczka miała dodatkowe latanie, bo grilla robiliśmy na ogródku i musiała na bieżąco żreć patyki, tarzać się i biegać za mną + sesja z szarpakiem była :D

Posted

No, ja chyba będę teraz brać szelki y, co z tego że się boję że będą za wielkie :P Trudno - najwyżej się odsprzeda xd

Zawsze możesz iść do krawcowej, aby Ci przerobiła... chyba, że sama masz maszynę i umiesz nią operować :lol:

Ileż fotek i jakie ładne :)

Wielbię ONki w biegu, zwłaszcza w kangurowej pozie, takie me zboczenie...

i piłeczkowy Cekin to to co luuuubię. Ogarnął doopkę?

ja tam coraz mniej lubię te nasze hurtty... coraz mniej... chociaż norwegi wydają się trochę lepszym rozwiązaniem, dzięki rączce.

Posted

Nie ma czego zazdrościć, niektórzy mają lepiej ;) A to Wy nie macie balkonu?! 

Dzięki dzięki <3

A no ino ni mam :( Teoretycznie mam, ale jest wspólny na korytarzu w bloku, a praktycznie to jest nasz, bo na przeciwko nas nikt nie mieszka i tylko my go używamy. 

O jaaaaaa ile tu zdjęć  :wub: Tak patrzę sobie i się zastanawiam - tylko Ty robisz zdjęcia czy czasem A. też? :D Biegający Cekin robi wrażenie :)

Guest TyŚka
Posted

Tak czytam Was i dziękuję niebiosom, że nie mam bzika na punkcie szeleczek, obróżek i innych, nie ulegam gadżetomanii :D

Fotki są rewelacyjne, Micza super wygląda jako latająca idiotka;) Ale pozwól, że pozachwycam się biegającym Cekinem i nie, nadal nie wierzę, że on jest aż tak paskudny, jak mówisz :D

Guest TyŚka
Posted

Jaram się. Przez chwilę. Potem patrzę na listę rzeczy, które muszę kupić na już-teraz i stan mojego konta. I nagle mi przechodzi :D

Posted

Jaram się. Przez chwilę. Potem patrzę na listę rzeczy, które muszę kupić na już-teraz i stan mojego konta. I nagle mi przechodzi :D

hahahaha a ja się nie jaram... większość rzeczy, które wszystkim się podobają to mnie nie porywają... a jak już coś porwie to patrzę na moje psy i stwierdzam, że nie potrzebne to im jest. Jedyne co mnie porwały to szelki pasowe julki i szele różowe hurtty, cała reszta jest z konieczności... no i teraz mam fizia na różową obrożę i smycz, ale ta wizja jest od daawna, teraz obmyśliłam co najlepiej wziąć.

Choć gdyby zrobili różowe pasowe julki to z miejsca sprzedaję nasze czerwone i hurtty, ale niestety nie zapowiada się na taki kolor :(

Ale u mnie najbardziej rozpieszczany jest Ciaposław, on jedyny ma obecnie 3 obroże, a owczary po jednej :lol: tfu, Soniula ma 2 pary szelek... taaa to Gandzi nie kocham :D

Posted

http://fastncrazy.blogspot.com/2014/11/obroze-i-szelki-hurtta.html?m=1

No ja chciałam neonowe Y, albo różowe norwegi ale ten rozmiar kwiczy

Tak sądziłam, że o ten post Ci chodzi :D Akurat dla mnie to nie problem, nie zależy mi na neonowym kolorze, tylko na pomarańczu, więc mogą wyblaknąć.

No, ja chyba będę teraz brać szelki y, co z tego że się boję że będą za wielkie Trudno - najwyżej się odsprzeda xd

Ano pewnie, chociaż przerobić chyba łatwiej i przynajmniej jeszcze się nadadzą.

Zawsze możesz iść do krawcowej, aby Ci przerobiła... chyba, że sama masz maszynę i umiesz nią operować

Ileż fotek i jakie ładne

Wielbię ONki w biegu, zwłaszcza w kangurowej pozie, takie me zboczenie...

i piłeczkowy Cekin to to co luuuubię. Ogarnął doopkę?

ja tam coraz mniej lubię te nasze hurtty... coraz mniej... chociaż norwegi wydają się trochę lepszym rozwiązaniem, dzięki rączce.

Ja to w ogóle uwielbiam fotki w ruchu, jak psy za czymś (kimś) latają, mega to wygląda!

Teraz jest sezon cieczkowy, więc o ogarnięciu czegokolwiek nie ma mowy... A. musiał do kolcy wrócić, bo już mu kręgosłup nie wytrzymywał, ale lada moment powinno mu przejść, chyba.

No pamiętam, że pisałaś, że ten krój w sumie Ci nie odpowiada, może faktycznie wymień je na norwegi? Skoro tylko na kolorze Ci zależy :)

A ja tam hurtty lubię przez kolor- ale odkąd mam juliusy to częściej je biorę No i z hurtty mi nie zwiewa

Szkoda tylko że nie ma juliusów węższych z rozmiaru 2

U wszystkich widzę Julki wyparły Hurttę, dobrze, że ja nie mam tego problemu :lol

A no ino ni mam Teoretycznie mam, ale jest wspólny na korytarzu w bloku, a praktycznie to jest nasz, bo na przeciwko nas nikt nie mieszka i tylko my go używamy. 

O jaaaaaa ile tu zdjęć   Tak patrzę sobie i się zastanawiam - tylko Ty robisz zdjęcia czy czasem A. też? Biegający Cekin robi wrażenie

A to u Was tak dziwnie, u nas w mieście każde mieszkanie ma swój balkon. Ale przynajmniej jak nie macie sąsiadów, to balkon i tak Wasz ;)

Odkąd zmieniłam aparat, to A. chętniej z niego korzysta, ale i tak 80% zdjęć ja robię. A. woli kręcić filmiki i fotki robić w biegu, chociaż coraz częściej się chce aparatem bawić, może niedługo go uproszę o jakieś sztuczkowe fotki z Miczą.

Tak czytam Was i dziękuję niebiosom, że nie mam bzika na punkcie szeleczek, obróżek i innych, nie ulegam gadżetomanii

Fotki są rewelacyjne, Micza super wygląda jako latająca idiotka;) Ale pozwól, że pozachwycam się biegającym Cekinem i nie, nadal nie wierzę, że on jest aż tak paskudny, jak mówisz

Ja tam nie uważam, żebym miała bzika, bo nie kolekcjonuję tego sprzętu, o :P Mam dla Miczy 2 pary szelek, 2 smycze, automat i 3 obroże (z czego dwie dostałam i głupio sprzedać), a jakbym miała Hurtty kupować to cały komplet idzie do sprzedania, więc obroża jedna odpadnie znowu :D

Dzięki wielkie! Haha nie musisz wierzyć, mogę Ci go oddać na jakiś czas :P

Jaram się. Przez chwilę. Potem patrzę na listę rzeczy, które muszę kupić na już-teraz i stan mojego konta. I nagle mi przechodzi

Skąd ja to znam... Wydatków tyleeee, a kasy ciągle za mało ;)

hahahaha a ja się nie jaram... większość rzeczy, które wszystkim się podobają to mnie nie porywają... a jak już coś porwie to patrzę na moje psy i stwierdzam, że nie potrzebne to im jest. Jedyne co mnie porwały to szelki pasowe julki i szele różowe hurtty, cała reszta jest z konieczności... no i teraz mam fizia na różową obrożę i smycz, ale ta wizja jest od daawna, teraz obmyśliłam co najlepiej wziąć.

Choć gdyby zrobili różowe pasowe julki to z miejsca sprzedaję nasze czerwone i hurtty, ale niestety nie zapowiada się na taki kolor

Ale u mnie najbardziej rozpieszczany jest Ciaposław, on jedyny ma obecnie 3 obroże, a owczary po jednej tfu, Soniula ma 2 pary szelek... taaa to Gandzi nie kocham 

No mnie ostatnio też za bardzo się nic nie podoba, jakieś to wszystko identyczne ;) Albo właśnie - niedopasowane do psa. Bo co mi po ślicznym Lupinku, jak Micz nie chodzi w obrożach? 

Ty o tym komplecie różowym już tyle czasu piszesz, że Cię tu wszystkie rozgrzeszamy z zakupu :D

Musimy zrobić petycję do Juliusa o więcej kolorów pasowych, koniecznie!

Biedny Gandi

Ja się nie odzywam o gadżetomanii... Prawie jej nie mam

Chyba musimy gdzieś zgłosić takie zaniedbanie!!!

Kajka kolejna biedna, jedną obrożę ma od szczeniaka i bez smyczy chodzi :( :lol

Posted

U nas to te Hurtty się pojawią najwcześniej w czerwcu, a jak nie, to dopiero po wakacjach. Także mogę się jarać, ale i tak to nic nie zmieni :P

Nareszcie mi net normalnie chodzi, aż przyjemniej do kompa siąść. Oczywiście ja mam teraz wolne z uwagi na Juwenalia, to pogoda ma się spierniczyć, chyba się muszę do tego przyzwyczaić...

Laski, czy w Picasie da się zmniejszać fotki? Albo polećcie jakiś dobry program, który mi ich nie zniszczy, teraz zmniejszam w IrfanView i po prostu pożera z nich ostrość...

A skoro fotki tak się Wam podobają, to teraz czas na Miczę i mopa na ogródku :D

2015.05.16%2B%25281%2529.JPG

2015.05.16%2B%25282%2529.JPG

2015.05.16%2B%25283%2529.JPG

2015.05.16%2B%25284%2529.JPG

Posted

Ja to w ogóle uwielbiam fotki w ruchu, jak psy za czymś (kimś) latają, mega to wygląda!

Teraz jest sezon cieczkowy, więc o ogarnięciu czegokolwiek nie ma mowy... A. musiał do kolcy wrócić, bo już mu kręgosłup nie wytrzymywał, ale lada moment powinno mu przejść, chyba.

No pamiętam, że pisałaś, że ten krój w sumie Ci nie odpowiada, może faktycznie wymień je na norwegi? Skoro tylko na kolorze Ci zależy :)

No mnie ostatnio też za bardzo się nic nie podoba, jakieś to wszystko identyczne ;) Albo właśnie - niedopasowane do psa. Bo co mi po ślicznym Lupinku, jak Micz nie chodzi w obrożach? 

Ty o tym komplecie różowym już tyle czasu piszesz, że Cię tu wszystkie rozgrzeszamy z zakupu :D

Musimy zrobić petycję do Juliusa o więcej kolorów pasowych, koniecznie!

O to też uwielbiam, jednak najlepiej jak to owczar jest. Nie wiem czemu ale w pełnym biegu, galopie, skoku wg mnie najlepiej się prezentują ;)

aaa cieczka to nie zazdroszczę, choć u mnie to Ciap odwala palmy, u Gazika tego nie zauważyłam. No właśnie norwegi też odpadają. Ja chcę szele stabilne, nie latające po całym psie, łącznie z zapięciem. I nie leży mi też ta rączka odstająca. Jestem strasznie wybredna, ale wiem czego chcę. Już mi bliżej do szelek do TTB czyli pitman, pako-dog. Te są takie właśnie stabilne, ale takie chcę kieeeedyś kupić do tropienia, bo te nasze to beznadziejne są. I to w kolorze, że i pan i pani mogą chodzić.

Ja ogólnie nie pojmuję szału na różne kolorowe tasiemki. Większość mi się nie podoba. I takie obroże może tylko Ciap nosić, bo w owczarzej sierści i tak nic nie widać. Lupine dedykuje chyba dla małych psów, bo strasznie wąskie są te obroże.

Ahhh super! żeby tylko u mnie w domu byli tak optymistycznie nastawieni...

Ja już rzuciłam taki pomysł, ale cisza. ewentualnie poproszę o adres, żeby bezpośrednio do nich pisać ;)

Jezu, jakby moje różowe wyblakły to padłabym na zawał :lol: