Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Baski_Kropka']W poniedziałek są święta, siedzi się w domu na dupie o obżera jajkami z majonezem i roladami z kluskami! W domu Cie nie nauczyli? :D :D

Wielkanoc to nie święta tylko długi weekend :eviltong: Ale ponoć ma padać, także i tak chyba nici z naszych planów.

[quote name='Sonka95']U nas dzisiaj też pada , ale jutro ma być już ładniej :)

U nas dzisiaj idealna pogoda, cieplutko ale nie gorąco i takie słońce :loveu:

[quote name='phase']

Dziękujemy bardzo i nawzajem :)

[quote name='Ty$ka']https://lh3.googleusercontent.com/-cfhOL-wDshk/Uz1exTMQgtI/AAAAAAAAKcE/HReom9JlpP0/s640/2014.04.03 (4).jpg ale słodko :loveu:
Jaaaa, ale macie rewelacyjną różową smycz :D

Jak się cieszę, że mam samca - cieczek bym w życiu chyba nie przeżyła :D

A u nas pięknie od paru dni. Słonko, ciepło :loveu:

Dzięki :D
Smycz uwielbiam, takiej wygodnej jeszcze nie miałam. Ale z tej niebieskiej odprułam polar z rączki, z różową chyba tez tak zrobię :grins:
Cieczki na osiedlu, na którym ludzie trzymają psy na smyczy to pewnie żaden problem...

[quote name='Baski_Kropka']Miczkowate, mam 101 psich sztuczek jeśli Cię interesuje ^^

Ile kcesz za nią? :eviltong:

Nareszcie siedzę u siebie na kompie (chociaż chwilowo) :D
U nas ostatnie 2tyg nieomal wyjęte z życiorysu, ale wracamy do normy - dzisiejszy wieczorny spacer trwał ponad 2h, a po południu psy szalały na hopce :grins:
Miczkens zmagał się z odczynem po kleszczu, bo została jej tam głowa. Wyglądało to makabrycznie wręcz, ale po wydłubaniu resztek lokatora wszystko ładnie zeszło i nie ma śladu :)
W ramach urozmaicenia galerii mam też w planach przez święta i majówkę nakręcić jakiś fajny, porządny Miczusiowy filmik :loveu: Także mam nadzieję, że nie będziecie biły za zastój i nieobecność ;)
A z dzisiaj mam dla was kila fotek. Plany były szumne, ale coś nam w ogóle nie szło focenie - moje są poucinane, a Adriana nieostre :lol: Ale lepsze to niż nic!

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Widzę że u Was też wiosennie:loveu:. Fajna sprawa taka hopka:)[/QUOTE]

Taaak, już jest pięknie zielono :loveu:
Dobra na urozmaicenie spaceru :)

[quote name='Ty$ka']Hopsająca Miczel :D :loveu:
Hahaha, skaczący Cekin to obrazek dośc komiczny :D[/QUOTE]

On jest za ciężki do tej hopki, jak nie ogarnął przeskoku to zamiast zrzucić tyczkę - wyrwał rurki z ziemi :evil_lol:

[quote name='Baski_Kropka']15 :) mialam ja oglosic na sprzedam/kupie. Ale skoro napisalas ze chcesz to nie wystawiam jej :P[/QUOTE]

Wystaw ją, może ktoś inny kupi :) Bo ja najwcześniej po majówce, to chyba, że mi ją przytrzymasz do tego czasu :grins:

Posted

[quote name='rashelek']Taaak, już jest pięknie zielono :loveu:
Dobra na urozmaicenie spaceru :)

On jest za ciężki do tej hopki, jak nie ogarnął przeskoku to zamiast zrzucić tyczkę - wyrwał rurki z ziemi :evil_lol:

Wystaw ją, może ktoś inny kupi :) Bo ja najwcześniej po majówce, to chyba, że mi ją przytrzymasz do tego czasu :grins:

nie bądź głupia :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='Angi']nie bądź głupia :evil_lol:

Myślisz, że złośliwie ją sprzeda? :mad:

[quote name='Molowe']https://lh4.googleusercontent.com/-caaS8P2jU7I/U1F3esVYosI/AAAAAAAAKdg/ZtcoMLPR5gg/s640/2014.04.18 (7).JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-382bJzaoYio/U1F3gbwBeOI/AAAAAAAAKdw/oacBpIiylRM/s640/2014.04.18 (9).JPG

Fajnie sobie hopsają :loveu: coś chyba z ustawieniami w aparacie masz nie tak bo fotki faktycznie rozmazały Wam się bardzo.:)

Dzięki :D Wiesz co, nie umiem sobie w tym aparacie ustawić sekwencji zdjęć i trzeba samodzielnie łapać moment. Muszę tam pogrzebać w końcu i to znaleźć.

[quote name='Sonka95']Jaka jest szczęśliwa kiedy skacze :) https://lh6.googleusercontent.com/-RsAAr8wgRGs/U1F3bdarfwI/AAAAAAAAKdA/GdhDqRKvE3g/s640/2014.04.18 (3).JPG

W końcu to zabawa z pańcią i piłeczka jest w nagrodę :grins:

Spacer po południu był bardzo ciekawy, zgubiłam smycz :mdleje: Najbardziej się bałam, że ktoś mi ją zgarnie, bo leży... Tyle dobrego, że jest charakterystyczna, to od razu bym gnoja dorwała :lol: Ale na szczęście udało mi się ją znaleźć :) A zaraz idę odpruć od różowej polarek, bo mnie wkurza. Jednak to nie pora roku na takie podszycie ;)
Wczoraj Cekin odgryzł kawałek naszego tygryskowego szarpaka... Muszę go uprać i zaszyć tą dziurę teraz :lol:
Jutro świątalny dzień, więc trochę trzeba będzie w domu z rodziną posiedzieć. Ale jeśli w poniedziałek się utrzyma ładna pogoda i nie będzie padało, to mamy już plan na długi, urozmaicony wypad, to będą nowe fotki :D
A razem z Miczką życzymy wesołych świąt, smacznego jajka, mokrego dyngusa i spokojnego odpoczynku :loveu:

Edited by rashelek
Posted

Miałaś szczęście , że znalazłaś smycz :) Ja kiedyś niechcący zostawiłam smycz na trawie a jak wróciłam po jakiś 4 minutach jej już nie było :-( a szkoda , bo była to moja ulubiona :roll:

Wam też życzymy Wesołych Świąt :)

Posted

Hahahah, od razu przypomina mi się historia mojego znajomego, który musiał odprowadzać do domu swojego haskacza na... sznurówce od glana, bo smycz mu się zawieruszyła :lol: Dobrze, że nie byłaś do tego zmuszona ;p

Zdrowych, spokojnych i rodzinnych świąt życzymy :)

Posted

[quote name='Sonka95']Miałaś szczęście , że znalazłaś smycz :) Ja kiedyś niechcący zostawiłam smycz na trawie a jak wróciłam po jakiś 4 minutach jej już nie było :-( a szkoda , bo była to moja ulubiona :roll:

Wam też życzymy Wesołych Świąt :)

Ja już jedną smycz u nas zgubiłam, tzn. wróciłam chyba po 10min w to miejsce i już ją ktoś gwizdnął. Ale to była zwykła parciana, to mi nie było szkoda ;)
Dziękujemy :D

[quote name='phase']https://lh6.googleusercontent.com/-RsAAr8wgRGs/U1F3bdarfwI/AAAAAAAAKdA/GdhDqRKvE3g/s640/2014.04.18 (3).JPG aaa :loveu:

Cekin śliczny, taki błyszczący. :)

Miała farta z tą smyczą. ;) Szkoda takiej fajowej smyczy by było. :D

Skoczki :grins:
Dzisiaj wyczesany porządnie furminatorem, to od razu sierść mu się lepiej poukładała i nie jest taki zakołtuniony :lol:
Chyba bym się poryczała, jakby jej już tam nie było :lol:

[quote name='Ty$ka']Hahahah, od razu przypomina mi się historia mojego znajomego, który musiał odprowadzać do domu swojego haskacza na... sznurówce od glana, bo smycz mu się zawieruszyła :lol: Dobrze, że nie byłaś do tego zmuszona ;p

Zdrowych, spokojnych i rodzinnych świąt życzymy :)

Ja raz prowadzałam psa bez niczego, jak mijałyśmy psa to niosłam ją na rękach, bo smycz została na polu :lol: No i nie mam takich mocnych sznurówek w butach, chyba muszę brać to pod uwagę :hmmmm:
Dziękujemy!

[quote name='Molowe']Całe szczęście,że ja znalazłaś bo szkoda by było praktycznie nową smycz stracić :)

Strasznie by to było przykre, nie dość, że nowa, to naprawdę bardzo je lubię. No i nie miałabym kompletu do miętowej obroży... :lol:

Posted

Dla tego ja zawsze nosze przy tyłku pasek! Nie znasz dnia ani godziny jak smycz stracisz, albo psa w potrzebie znajdziesz. Raz na rowerach M. musiał swój poświęcić :P Znaleźliśmy sunie SH przy trasie, ale sie szybko okazało, ze właściciel się znalazł...

Marta, przetrzymam książkę, wcale mi sie nie pali to jej sprzedania :)
Napisałam do Molowej o ten spacer, zobaczymy co odpowie :)

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Dla tego ja zawsze nosze przy tyłku pasek! Nie znasz dnia ani godziny jak smycz stracisz, albo psa w potrzebie znajdziesz. Raz na rowerach M. musiał swój poświęcić :P Znaleźliśmy sunie SH przy trasie, ale sie szybko okazało, ze właściciel się znalazł...

Marta, przetrzymam książkę, wcale mi sie nie pali to jej sprzedania :)
Napisałam do Molowej o ten spacer, zobaczymy co odpowie :)

Zimą czy jesienią też noszę dodatkową krótką smycz, ale teraz jak jest ciepło to nie mam jej gdzie schować, także trudno ;)
No ja też nie obiecuję, że ją wezmę, ale chwilę mi możesz zarezerwować :grins:

Dzisiaj w ramach świątecznego relaksu zrobiliśmy sobie wycieczkę :loveu: Plany były inne - chciałam jechać nad wodę zainaugurować sezon pływacki, ale jednak ostatnio były lekkie przymrozki i co rusz padało, to woda jeszcze nie na kąpiele ;) Za to wybraliśmy się na nasze ulubione osiedle z cudownymi terenami, psiaki się wyszalały a my odpoczęliśmy :loveu: Zdjęć mam sporo, także podzielę na pół :grins:

Posted

Ooo ile zjęć :D Ja też dzisiaj próbowałam zrobić wspólne zdjęcie Dexowi i Kropce i nie dało rady :P
Moja turbo torpeda była nadaktywna...

Ale mają skupione miny :D
Skorzystaliście przynajmniej z chwili dobrej pogody :)