Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest TyŚka
Posted

Ja uwielbiam praktyczne rzeczy, czyli kolory niebrudzące: czarne, moro, khaki... choć jakieś jaskrawe też bym kupiła ;). I też tak mam, że wiele rzeczy mi się nie podoba, jestem sknerą i uważam, że zamiast na psa, wolę wydać rozsądniej pieniądze, których zawsze jest przecież za mało. Właśnie przez swoją naturę sknery mój pies ma 3 pary szelek (dwie używa), smycz, taśmę 15m, linkę amortyzującą, 2 obróżki. Wiem, że muszę mu kupić dłuższą linkę am., kolorową linkę kilkumetrową na tropienie, flexi oraz odblaskową kamizelkę do lasu, ale jakoś mi nigdy nie po drodze z tymi zakupami ;). Za to częściej kupuję jakieś gadżety, szeleczki i duperelki swoim bezdomniakom, tymczasom oraz psom znajomych ;D

Mika świetnie wygląda z tak obciętym łbem i uszami, hehehehe :D. A mop-szarpak super, ciekawe czy mój by polubił tego typu zabawkę.

Posted

Nie po to wybule 130 na szelki by wyblakly równie dobrze mogę hm zamówić, wyjdzie taniej a i obie sukienki się zalapia

No niby też prawda, to bierz Pro, tam nie ma co wyblaknąć :P

O to też uwielbiam, jednak najlepiej jak to owczar jest. Nie wiem czemu ale w pełnym biegu, galopie, skoku wg mnie najlepiej się prezentują

aaa cieczka to nie zazdroszczę, choć u mnie to Ciap odwala palmy, u Gazika tego nie zauważyłam. No właśnie norwegi też odpadają. Ja chcę szele stabilne, nie latające po całym psie, łącznie z zapięciem. I nie leży mi też ta rączka odstająca. Jestem strasznie wybredna, ale wiem czego chcę. Już mi bliżej do szelek do TTB czyli pitman, pako-dog. Te są takie właśnie stabilne, ale takie chcę kieeeedyś kupić do tropienia, bo te nasze to beznadziejne są. I to w kolorze, że i pan i pani mogą chodzić.

Ja ogólnie nie pojmuję szału na różne kolorowe tasiemki. Większość mi się nie podoba. I takie obroże może tylko Ciap nosić, bo w owczarzej sierści i tak nic nie widać. Lupine dedykuje chyba dla małych psów, bo strasznie wąskie są te obroże.

Ahhh super! żeby tylko u mnie w domu byli tak optymistycznie nastawieni...

Ja już rzuciłam taki pomysł, ale cisza. ewentualnie poproszę o adres, żeby bezpośrednio do nich pisać

Jezu, jakby moje różowe wyblakły to padłabym na zawał

To prawda, prezentują się wtedy mega, aż miło popatrzeć!

To z tego co piszesz, pasowe Julki są dla Was stworzone, trzeba się upomnieć o te kolory :P

Kolorowe tasiemki są fajne, ale te wszystkie kwiaty, jakieś zwierzątka... Większość mi się z bazarem kojarzy, bez umiaru jakoś.

Oj tam, w domu się głosy nie liczą :lol

Ja tam lubię takie tasiemki

Mnie się niewiele z nich podoba, większość za bardzo nadźgana jak dla mnie.

A ja ostatnio jednokolorowe wole Chociaż na razie to Noe mam pilnych potrzeb

Jednokolorowe fajne, ale jak kontrastują z psią sierścią, rudy pies w pomarańczu też mi się nie widzi ;)

Ja uwielbiam praktyczne rzeczy, czyli kolory niebrudzące: czarne, moro, khaki... choć jakieś jaskrawe też bym kupiła . I też tak mam, że wiele rzeczy mi się nie podoba, jestem sknerą i uważam, że zamiast na psa, wolę wydać rozsądniej pieniądze, których zawsze jest przecież za mało. Właśnie przez swoją naturę sknery mój pies ma 3 pary szelek (dwie używa), smycz, taśmę 15m, linkę amortyzującą, 2 obróżki. Wiem, że muszę mu kupić dłuższą linkę am., kolorową linkę kilkumetrową na tropienie, flexi oraz odblaskową kamizelkę do lasu, ale jakoś mi nigdy nie po drodze z tymi zakupami . Za to częściej kupuję jakieś gadżety, szeleczki i duperelki swoim bezdomniakom, tymczasom oraz psom znajomych ;D

Mika świetnie wygląda z tak obciętym łbem i uszami, hehehehe . A mop-szarpak super, ciekawe czy mój by polubił tego typu zabawkę.

Właśnie, kasy zawsze jest niedobór i trzeba sobie wszystko dobrze rozplanować... Piesy teraz dostały smaki i to koniec zakupów do wakacji, tym bardziej, że musiałam sobie teraz kurtkę kupić a jeszcze kilka wydatków się szykuje. Muszą się obejść smakiem póki co :P

Akurat to, że masz tylko jedną smycz to jest dla mnie niepojęte, tym bardziej, że ją zostawiasz w lesie co chwila :P A mnie znowu by na tymczasy było trochę bardziej szkoda, bo będą rozpieszczane w nowym domku. Wiem, jestem okropna :D

Mopo-szarpak Miczę od razu oczarował, bo jest miękki i można się nad nim pastwić. A dodatkowo ma piszczałkę, więc w ogóle szał pał jest.

Lada moment zamiast zakupów (chociaż mam ochotę wymienić Miczelskiemu miseczki, ale to drobny wydatek), szykuje się u nas znowu wyprzedaż, nawet A. postanowił trochę się wyzbyć sprzętu, tylko jeszcze muszą go uprać i obfocić.

U nas dzisiaj dzień wolny, bo na dworze zimno i mokro, nic się nie chce. Także zamiast piłeczki jest wylegiwanie na wyrku i oglądanie TV, przynajmniej nam ciepło :D

Wczoraj za to ja poszalałam i pierwszy raz od daaaaaawna poszłam na rolki, dumna z siebie jestem, bo na pierwszy raz zrobiłam 6km i nawet nie mam dzisiaj zakwasów :D Tylko szkoda, że droga asfaltowa, którą się fajnie jeździ, jest tuż obok ulicy i nie mogę psa zabrać, żeby też mogła pobiegać... Muszę się w końcu tego roweru dorobić :/

Posted

Z tego, co ustaliłam z A. to póki co z Poczwara rzeczy idą: siodłowe Juliusy (pasowe rlz ;) ), obroża brązowa ElPerro i kolczatko-kolia. Z Miczy smycz skórkowa, obroża i to na razie tyle. A po wymianie sprzętu jeszcze pójdą metalowe miski i komplet w liski ;)

Marta, to Lifeguardy ponoć lubią sobie wyblaknąć. W sumie, muszę z ciekawości poszukać fotek takich bez koloru, bo aż ciekawa jestem, jak to wygląda.

Alinka, zbieraj się szybko, może coś nam wpadnie w oko :D

Guest TyŚka
Posted

O zmiana akcesoriów psich, fajnie ;)
Wiesz, sama widze braki w psim asortymencie, od jakiegoś czasu myślę o flexi, ale jak patrzę na cenę to wolę wydać na coś innego. :P W domu mam jeszcze dodatkową, szczeniaczkową smycz, ale na takim karabińczyku i cieniutkim pasku swojego małego pieska trzymać nie będę, bo to śmiech na sali :D I dla mnie naprawdę jest frajdą zakup rzeczy dla bezdomniaków, gdy widzisz zaniedbanego, a potem go ozdabiasz jakimiś pierdółkami. A że potem nie mam serca zabierać bezdomniakom rzeczy, to jadą razem z nimi. Finka vel Zuma do domu pojechała z małym pudełkiem zabawek, kocykiem, obróżką i smyczką :D.

Posted

O zmiana akcesoriów psich, fajnie ;)
Wiesz, sama widze braki w psim asortymencie, od jakiegoś czasu myślę o flexi, ale jak patrzę na cenę to wolę wydać na coś innego. :P W domu mam jeszcze dodatkową, szczeniaczkową smycz, ale na takim karabińczyku i cieniutkim pasku swojego małego pieska trzymać nie będę, bo to śmiech na sali :D I dla mnie naprawdę jest frajdą zakup rzeczy dla bezdomniaków, gdy widzisz zaniedbanego, a potem go ozdabiasz jakimiś pierdółkami. A że potem nie mam serca zabierać bezdomniakom rzeczy, to jadą razem z nimi. Finka vel Zuma do domu pojechała z małym pudełkiem zabawek, kocykiem, obróżką i smyczką :D.

Są fajne okazje np. w Lidlu czy Biedronce i po fajnej cenie można kupić automat. Ja ostatnio za 30zł w Lidlu kupiłam, linkę, 8m do 35kg. Jestem bardzo zadowolona, wcale nie trzeba Poprzednia mój automat mam z SumPlasta za 35zł, też do 35kg. Ciapie mogę taką kupić, dla owczarów jednak wolę kupić oryginał, do 50kg.

Ja tam większość rzeczy oddaję do schronu, ale teraz mam nową smycz i szelki i kaganiec, że szkoda mi za free to oddawać. Choć nadal nie zdecydowałam...

Posted

Jakie liski?
I jaka obroża?

Obroża: https://lh3.googleusercontent.com/iSg66EXg02XV1FPdKdx3yv4h0uvJInaEPQQ6I_ipono=w640-h480-no

Liski: https://lh4.googleusercontent.com/-D8eSauSynAA/U9i4w4IEXgI/AAAAAAAAMig/RWJTJD2sb1M/w640-h480-no/2014.07.30%2B%252814%2529.JPG

Hah już masz wzięcie Marta

Mnie to pasuje! :D

O zmiana akcesoriów psich, fajnie
Wiesz, sama widze braki w psim asortymencie, od jakiegoś czasu myślę o flexi, ale jak patrzę na cenę to wolę wydać na coś innego. W domu mam jeszcze dodatkową, szczeniaczkową smycz, ale na takim karabińczyku i cieniutkim pasku swojego małego pieska trzymać nie będę, bo to śmiech na sali I dla mnie naprawdę jest frajdą zakup rzeczy dla bezdomniaków, gdy widzisz zaniedbanego, a potem go ozdabiasz jakimiś pierdółkami. A że potem nie mam serca zabierać bezdomniakom rzeczy, to jadą razem z nimi. Finka vel Zuma do domu pojechała z małym pudełkiem zabawek, kocykiem, obróżką i smyczką .

Póki co tylko sprzedawanie gratów, niestety :P

No coś Ty, Flexi nie jest aż takie drogie, chociaż zależy, jaką chcesz wersję. Ta podstawowa na lince nie wyjdzie chyba więcej niż 40zł? A jest 2 lata gwarancji, a sprzęt na lata :) Szczeniaczkowa smycz faktycznie może się dla Morusa nie nadać ;)

Aj no jakby tak spojrzeć, to faktycznie, no i na pewno bym nie zabrała już takiemu psiakowi. Ale jednak wolę rozpieszczać swoje, egoista ze mnie, wiem, wiem :P

Są fajne okazje np. w Lidlu czy Biedronce i po fajnej cenie można kupić automat. Ja ostatnio za 30zł w Lidlu kupiłam, linkę, 8m do 35kg. Jestem bardzo zadowolona, wcale nie trzeba Poprzednia mój automat mam z SumPlasta za 35zł, też do 35kg. Ciapie mogę taką kupić, dla owczarów jednak wolę kupić oryginał, do 50kg.

Ja tam większość rzeczy oddaję do schronu, ale teraz mam nową smycz i szelki i kaganiec, że szkoda mi za free to oddawać. Choć nadal nie zdecydowałam...

Ja akurat jeśli automat, to tylko Flexi, mimo wszystko mam do nich największe zaufanie. Nadal pamiętam, jak mi Hiltonowy automat strzelił i musiałam psa na tej cieniutkiej lince do domu prowadzić...

Do schronu też lubię oddać sprzęt, ale akurat teraz już nie mam takich rzeczy, tylko właśnie praktycznie nówki i trochę jednak szkoda.

A ja sprzedaje te niepotrzebne Tylko szczegół że większość to potrzebne

Haha no to swoją drogą, że 90% jest potrzebna jednak :D

No, sprzęty już się suszą, także jutro fotosesja i wystawianie, oby wszystko w miarę zeszło.

A dzisiaj mi się pofarciło i mogłam zamówić miseczki, powinny we wtorek maksymalnie być :D Oczywiście musiałam się przy tym wkurzyć, chciałam kupić na Fera transparentne, to mi cały czas do koszyka wrzucało 2szt (chciałam w różnych kolorach). W końcu się wkur... i zamówiłam na Karusku z tej samej firmy, ale inną serię i bez problemu mogłam wziąć różne, a w dodatku bez takich chorych kosztów wysyłki...

Posted

Ja też jestem egoista, także spoko :)

Ja akurat jeśli automat, to tylko Flexi, mimo wszystko mam do nich największe zaufanie. Nadal pamiętam, jak mi Hiltonowy automat strzelił i musiałam psa na tej cieniutkiej lince do domu prowadzić...

Do schronu też lubię oddać sprzęt, ale akurat teraz już nie mam takich rzeczy, tylko właśnie praktycznie nówki i trochę jednak szkoda.

uuu nie zazdroszczę, u nas tfu, tfu wsio działa.

Choć ta SumPlastu jest taka ośrupana i w kiepskim stanie i nadal działa. Żal wyrzucać, zostawiać bez sensu... a do schroniska wstyd oddać, bo jest w złym stanie...

Buu chyba nic w naszym typie nie masz do sprzedania :(

Guest TyŚka
Posted

Jakbym miała celować w automat to tylko we flexi za dużo się nasłuchałam i naczytałam, by ryzykować kupno szajsu :) U nas podstawowa wersja Classic M kosztuje jednak 60zł...  czy to dużo? Nie, ale za to miałabym dobrą psią szczotkę (którą ciągle szukamy!), smakołyki, woreczki i coś by tam zostało, może na kolejną smyczkę dla papisia ;).
Ja za to jestem wyrodną psią matką, za to kochaną ciocią :) Uwielbiam rozpuszczać nieswoje psy, dla mnie to naturalne, że tymczasy ode mnie idą wypchane po brzegi.

Posted

Ej ja chce te liski o ile suk wlezie. Chociaż w szelki na bank nie wleza.

Wydaje mi się, że mogą być dobre, bo dla Miczy ten pasek przedni jest jednak trochę za wysoko.

Ja też jestem egoista, także spoko

uuu nie zazdroszczę, u nas tfu, tfu wsio działa.

Choć ta SumPlastu jest taka ośrupana i w kiepskim stanie i nadal działa. Żal wyrzucać, zostawiać bez sensu... a do schroniska wstyd oddać, bo jest w złym stanie...

Buu chyba nic w naszym typie nie masz do sprzedania

Pocieszyłaś mnie teraz :D

Ano właśnie to chyba zależy, jak się trafi, niektórzy są zachwyceni tymi tańszymi odpowiednikami, a ja w ogóle szczęścia nie mam. Także tylko pozazdrościć, że u Was działa :)

Przepraszam, obiecuję poprawę :lol

Jakbym miała celować w automat to tylko we flexi za dużo się nasłuchałam i naczytałam, by ryzykować kupno szajsu U nas podstawowa wersja Classic M kosztuje jednak 60zł...  czy to dużo? Nie, ale za to miałabym dobrą psią szczotkę (którą ciągle szukamy!), smakołyki, woreczki i coś by tam zostało, może na kolejną smyczkę dla papisia .
Ja za to jestem wyrodną psią matką, za to kochaną ciocią Uwielbiam rozpuszczać nieswoje psy, dla mnie to naturalne, że tymczasy ode mnie idą wypchane po brzegi.

60zł? Strasznie dużo, poszaleli z cenami do reszty... Niby nie dużo, bo to zakup na lata, ale jednak szarpnie po kieszeni dosyć mocno, no i co zrobić ;)

A co do tej szczotki, nie myślałaś, żeby zagadać jakiegoś groomera co by Ci polecił?

To co, może rozpuścisz trochę Miczelskiego, skoro taka z Ciebie dobra ciotka? :lol

Fajne te szele w liski Jakie wymiary? Może mój się by wcisnął

Angina, łap też! :P

Norwegi pomarańczowe taśma 2,5cm, - ribbonka w liski na przednim pasku i rączce i podszyte chabrową siateczką, wymiary: pasek przedni 47cm, pasek grzbietowy 28cm a klatka z regulacją 50-65cm + kołeczko nieruchome pod rączką.

A obroża ma 2,5cm szerokości, 30-40 regulacja, martingale ;)

Miseczki jutro powinny już być, o dziwo nie utknęły w Zabrzu i są już w Czewie :D No chyba, że poczta coś przekombinuje jak zwykle :P

Mam jeszcze trochę fot Miczki z piłeczkowania!

2015.05.13%2B%25281%2529.JPG

2015.05.13%2B%25282%2529.JPG

2015.05.13%2B%25283%2529.JPG

2015.05.13%2B%25284%2529.JPG

2015.05.13%2B%25285%2529.JPG