Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wowo piłeczkowy Owczar :)

Podwórko jakie nie byłoby to lepiej jest jak jest. Na serio mi często tyłek ratuje podwórko,  ogrodzie nie wspominam nawet. Tylko część warzywną mamy odgrodzoną, bo psiaki wszystko staranowałyby.

Ja mam fazę teraz na wymyślenie wygodnych siedzisk tudzież leżanek. Skoro teraz pół dnia siedzę na dworze to warto byłoby wygodnie siedzieć :lol: u nas jest zasada, najpierw spacer z potem harce w ogrodzie ;)

Posted

O rety... Nie dość że zawsze zazdroszczę Wam tych wspólnych, dalekich spacerów z psami to teraz jeszcze zazdroszczę Wam tego https://instagram.com/p/2Ydfa_uP3Z/Ależ pięknie tam macie! Zawsze chciałam mieć balkon a co dopiero kawałek swojego podwórka.... Dlatego uwielbiam wyjeżdżać na wiochę. A jak u Ciebie kochana studia?

świetne! https://lh3.googleusercontent.com/-jfYt9rPhibo/VUuYtQu77kI/AAAAAAAAQ5g/2Xrw_eHww6c/w640-h502-no/2015.05.03%2B%25283%2529.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-F9hDhpZP7P0/VUuY-lHh4NI/AAAAAAAAQ6g/BMB-t6TpGCM/w640-h508-no/2015.05.03%2B%252811%2529.JPG :wub:

rodzinka :D https://lh6.googleusercontent.com/-vSHMgxhJw2o/VUuZPcogs_I/AAAAAAAAQ7Y/SGr8JbR8L-4/w640-h480-no/2015.05.03%2B%252818%2529.JPG

Posted

No mam luksusy. Kiedyś krzyczałam, że domu z ogrodem mieć nie będę, bo trzeba plewić, dbać, kosić, pilnować kanalizacji itd itd... ale teraz nie umiem jeść czegoś, co nie urosło u mnie na ogrodzie ani nie jest domowej roboty słoiczkiem i nie wyobrażam sobie mieszkać na małym metrażu, serio

Eee, ogródek - ale jest! A wypuszczanie psa na siku to ogromna zaleta dla wygodnych ;p

Owczar skacze, łał Bo to, że Mikusia to świruska to wiem od dawna

Ano człowiek się szybko przyzwyczaja i robi rzeczy, o które wcześniej by się nie podejrzewał :D Chociaż, żeby sadzić itp. to już trzeba mieć spory kawałek podwórka ;)

No Poczwarowi zdarza się czasem ruszyć :lol

Wspólne moje ulubione

Dzięki!

No średnio wyobrażam sobie wychodzenie z psem na siku czy kupę w deszczowa pogodę

No my w deszczu, śniegu czy czym tam i tak wychodzimy z psami na spacer, więc ogródek tylko na takie "dodatkowe siku" między spacerami :P

Fotki- super <3

I też zaczęłam doceniać podwórko Jakoś w bloku teraz to bym się nie odnalazła

Wy to chyba też całkiem spory kawałek podwórka teraz macie, nie?

Wowo piłeczkowy Owczar

Podwórko jakie nie byłoby to lepiej jest jak jest. Na serio mi często tyłek ratuje podwórko,  ogrodzie nie wspominam nawet. Tylko część warzywną mamy odgrodzoną, bo psiaki wszystko staranowałyby.

Ja mam fazę teraz na wymyślenie wygodnych siedzisk tudzież leżanek. Skoro teraz pół dnia siedzę na dworze to warto byłoby wygodnie siedzieć u nas jest zasada, najpierw spacer z potem harce w ogrodzie

Ano to racja, lepsze małe niż wcale! Micza się teraz będzie musiała nauczyć omijać truskawki, na działce to mam ogrodzone, bo by mi je zdeptali od razu (a i tak tam włażą).

Ooo ja leżankę już mam na działce, także mogę się rozłożyć :D Za to na ogródku to nie ma na tyle miejsca, żeby każdy miał swoją :lol Znalazłaś jakieś ciekawe te siedziska? Pochwal się koniecznie, może coś podłapię :D

Wpadam po długiej przerwie Ja bym strasznie chciała mieć ogródek chociaż by najmniejszy ,ale żeby był

No to nic, tylko się przeprowadzać!

O rety... Nie dość że zawsze zazdroszczę Wam tych wspólnych, dalekich spacerów z psami to teraz jeszcze zazdroszczę Wam tego https://instagram.com/p/2Ydfa_uP3Z/Ależ pięknie tam macie! Zawsze chciałam mieć balkon a co dopiero kawałek swojego podwórka.... Dlatego uwielbiam wyjeżdżać na wiochę. A jak u Ciebie kochana studia?

świetne! https://lh3.googleusercontent.com/-jfYt9rPhibo/VUuYtQu77kI/AAAAAAAAQ5g/2Xrw_eHww6c/w640-h502-no/2015.05.03%2B%25283%2529.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-F9hDhpZP7P0/VUuY-lHh4NI/AAAAAAAAQ6g/BMB-t6TpGCM/w640-h508-no/2015.05.03%2B%252811%2529.JPG 

rodzinka  https://lh6.googleusercontent.com/-vSHMgxhJw2o/VUuZPcogs_I/AAAAAAAAQ7Y/SGr8JbR8L-4/w640-h480-no/2015.05.03%2B%252818%2529.JPG

Nie ma czego zazdrościć, niektórzy mają lepiej ;) A to Wy nie macie balkonu?! 

Dzięki dzięki <3

Właśnie zrobiłam zamówienie na Zooplusie, miały być tylko smaczki i gryzaki na spacery, ale nie mogłam się powstrzymać i wpadła jeszcze piszcząca piłka ;) Ostatnio A. mnie wziął w obroty i kazał zrobić przegląd w zabawkach... Na wstępie 3 poszły na śmieci, wczoraj kolejne 3 po mądrych zabawach na działce. Musiałam sobie to jakoś odbić, bo mi serduszko zaczęło już krwawić.

Mieliśmy dzisiaj szczęście i rano byliśmy na dłuuuugim spacerze, a 15min po powrocie do domu ulewa i teraz pada co jakiś czas :D Ale dzięki temu z czystym sumieniem zabieram zaraz piesę pod kołdrę i idziemy spać :lol Ale najpierw mam dla Was fotki, dużo fotek z wczorajszej działki!

Guest TyŚka
Posted

Jaki szczur, hahha :D

A poczwar baaardzo dostojnie wygląda :)

Posted

No to ja jestem szczęściara... mam swój balkon na cała długość domu, duże podwórko i do tego ogród. I dlatego tak się męczyłam na studiach, bo tam mieszkałam w kamienicach, w środku miasta i to bez psa...

Choć marzy mi się mieszkanie pod lasem, w około same pola.. achh cisza i spokój :D i do tego dobry samochód terenowy, abym mogła zawsze wyjechać z domu :lol:

Widzę, że działkę też macie całkiem sporą :)

Jeśli pocieszy to Twoje truskawki to moi rodzice na środku ogródka, tam gdzie psy najwięcej biegają mają zamiar zasiać ogórki i będą nieogrodzone. Także możesz zacząć mi współczuć...brakło mi tylko tego, aby truskawki im się ubzdurały...wystarczy, że zasadzili nowe drzewka, których pilnuję jak oka w głowie...

na razie szukam, mam kilka typów, ale nadal nie wiem co wymyślić. Ale na pewno się pochwalę :P

Miczka to jak taki wesoły świrek wygląda, a Cekin, noooo cudeńko ;)

Posted

Mojej mamie się zachciało ukwiecać podwórko, więc piesy straciły kawałek przestrzeni :P Ja gdybym mogła miałabym samą trawę, i jakieś wielkie drzewo, które by dawało sporo cienia, ważniejszy jest komfort psów niż estetyka :D

Posted

Hejka

Micza wybacz, ale ostatnie zdjęcie Cekina- cudo <3

A z podwórkiem- za mało Oczko, garaż, mamy ogródki, dom, i zostaje tylko trochę

Dzięki!

Haha nie bądź taka wymagająca!

Ktoś tu był u fryzjera

Ajć wydało się :D

Jaki szczur, hahha

A poczwar baaardzo dostojnie wygląda

Nie śmiej się z małej torpedki! :P

Pozory mylą, to świnia jest paskudna :evil_lol

No to ja jestem szczęściara... mam swój balkon na cała długość domu, duże podwórko i do tego ogród. I dlatego tak się męczyłam na studiach, bo tam mieszkałam w kamienicach, w środku miasta i to bez psa...

Choć marzy mi się mieszkanie pod lasem, w około same pola.. achh cisza i spokój i do tego dobry samochód terenowy, abym mogła zawsze wyjechać z domu

Widzę, że działkę też macie całkiem sporą

Jeśli pocieszy to Twoje truskawki to moi rodzice na środku ogródka, tam gdzie psy najwięcej biegają mają zamiar zasiać ogórki i będą nieogrodzone. Także możesz zacząć mi współczuć...brakło mi tylko tego, aby truskawki im się ubzdurały...wystarczy, że zasadzili nowe drzewka, których pilnuję jak oka w głowie...

na razie szukam, mam kilka typów, ale nadal nie wiem co wymyślić. Ale na pewno się pochwalę

Miczka to jak taki wesoły świrek wygląda, a Cekin, noooo cudeńko

Ale Ci dobrze, zazdroszczę baaardzo!

Mnie to się najbardziej marzy taki nieduży domek w górach, najlepiej na skraju lasu właśnie :) No samochód w takim wypadku to już konieczność!

Bardzo to logiczne miejsce na ogórki, na pewno dobrze im tam będzie :lol Ja mam na działce truskawki za płotkiem, a i tak psy tam włażą, także no... 

Mojej mamie się zachciało ukwiecać podwórko, więc piesy straciły kawałek przestrzeni Ja gdybym mogła miałabym samą trawę, i jakieś wielkie drzewo, które by dawało sporo cienia, ważniejszy jest komfort psów niż estetyka

A to ja mam podobnie, najlepiej prosty, zielony teren i kilka drzewek po bokach i ideolo, ewentualnie jakiś malutki ogródek obok z jakimiś owockami i tyle. Raczej żaden ze mnie ogrodnik, psom ma być dobrze :D

U nas jakoś sobie czas leci, w sumie nic ciekawego się nie wydarzyło. Przyszła psia paczka we wtorek ze smakami i suszonym mięskiem, a dzisiaj byłam dzielna i powstrzymałam się od psich zakupów, jak byłam w galerii, nawet nie weszłam do TK! A. chciał kupić Poczwarowi łańcuszek, ale jednak sobie odpuścił. Stwierdziliśmy, że najbliższe zakupy dopiero na wystawie ;) No i ja zbieram na kolejną parę Hurtty, uwielbiam te szelki :D

Fotki mam, tym razem z piłeczkowania i nawet Cekin biegający się załapał!

2015.05.15%2B%25281%2529.JPG

2015.05.15%2B%25282%2529.JPG