Jump to content
Dogomania

Psy z pseudohodowli - potrzebują pomocy. Juz wszystkie psiska sa w domu.

Recommended Posts

Posted

W sobotę trafiły do mnie cztery psiaki z pseudohodowli przejęte przez Pogotowie dla Zwierząt. Dwie siberianki - te są w dobrym stanie oraz dwa ON-ki. Wychudzone z anemią. Wszystkie cztery masakrycznie zarobaczone - takiego okazałego tasiemca jak w odchodach jednego z ON-ków jeszcze nie widziałam:crazyeye:, pchły były wszędzie, psy brudne, w odchodach... Siberianki zostaną poddane sterylizacji niebawem, natomiast ON-ki muszą zostać odkarmione, bo na ten moment premedykacja grozi im śmiercią. A oto i same psy:
Xena - 2 letnia sucz, długowłosa, klasyczne ADHD, kocha wszystkich, powinna trafić do aktywnego domu.

Mania - 5-6 lat, energiczna, wesoła, ale dośc dominująca, co mimo wszystko nie przeszkadza jej spać w jednej budzie z Xeną ;), dla niej również dom aktywny.

Tila - roczna suczka, w dniu przejęcia ważyła 13,60 kg, wesoła, kontaktowa, początkowo agresywna w stosunku do innych psów, teraz już nawet z sukami się dogaduje. Posłuszna, może chodzić bez smyczy.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buziak - roczny psiak, swoje imię zawdziecza... sami zobaczycie.. w dniu przejęcie ważył 12,40 kg. Pies cudo, z tych co to same się szkolą. Miód na serce:loveu: Słów mi brakuje, aby opisać jego cudowny charakter.

Te psy potrzebują Waszej pomocy!!

Guest monia3a
Posted

Buziaczek jest słodki :) jak będzie już szukał DS i będziesz miała tekst to poogłaszam go troszkę :)

Posted

Dziękuję :)
Psiaki powolutku przybierają na wadze, oczywiście czeka je kastracja, więc pewnie jeszcze chwilę to potrwa, choć mam nadzieję, ze niedługo :)

Posted

Ano potrzebujemy domków dla nich :), także pomagajcie, ogłaszajcie, a ja Wam w poniedziałek wstawię zdjęcia po liftingu ;)

Posted

No nie ukrywam, że Buziak szczególnie podbił mi serce:loveu: ale wszystkie sa wspaniałe i na szczęście mimo traumatycznej przeszłości nadal ufają czowiekowi

Posted

co za ludzie,co mają w tych łbach że są zdolni tak traktować zwierzęta?bardzo wzruszył mnie los piesków,chciałabym pomóc szczególnie Buziakowi.Czekam na wieści jak się mają bidule

Posted

kwiaciarka napisał(a):
jak długo trwa proces odkarmiania takiego głodzonego psiaka?

to naprawdę zalezy, moim zdaniem Tila i Buziak dosc szybko nadrabiają, dzisiaj będą u weta to dowiemy się ile przytyły. Niestety, mimo, że dostaja jedzenie 3 razy dziennie w niewielkich ilościach, ich powłoki brzuszne nie wytrzymały i obydwa psiaki maja przepuklinę pępkową :( Tila dośc dużą.. Buziak na tyle małą, ze w zasadzie już jest wepchnięta.

jaanna019 napisał(a):
Jak już będzie mniej wonny to mu dam oblizać swoją gębę, bo wczoraj nie miałam śmiałości ;)

nie przesadzaj - ja tam sie daję wylizywac ;), przeciez są odrobaczone :>

Posted

Nie udało mi się wtedy z nimi pojechać. A teraz mamy problem z przepukliną, więc do piątku czekac nie będziemy, zresztą dr Gulko powiedział, ze dopóki pies nie będzie w idealnym stanie, to i tak nic robic się nie będzie, więc mamy czas.

Posted

Wczoraj oba chude biedaczki były u weta i pewnie zaraz Kuna przyleci pochwalić się jak na wadze przybrały. I muszę przyznać, że po kąpieli są śliczne i pachnące i całuski przychodziły mi bez bólu :)

Posted

Mnie tam przychodziły nawet przed kąpielą :eviltong:
Tila waży 16,90 k, a Buziak 16,40 kg :multi:, doktor bardzo zadowolony. Przepukliny tez okazały się niegroźne, można je usunąć już jak psiaki będą w pełnej formie :) - także wszystko jest na dobrej drodze - tylko DOMKÓW im trzeba :)
Postaram się jeszcze dzisiaj cyknąć zdjęcia :)

Posted

[quote name='Kuna']
Dziękujemy psi, za pracę, czas i przepiękny wygląd:loveu:

Drobiazg ;)
Psiaki są świetne i dzielnie znosiły zabiegi pielęgnacyjne zero sprzeciwu :lol: "klient marzenie" tak nazywam takie psiaki.Trzymam kciuki za ich zdrowie i domki.

Posted

A co to? zapomniałyście o moim Buziaku? :| , a i Tila dopomina się o atencję ;)
Podnosić wątek do góry, bo utoną psiaki w ogromie nieszczęść...