fernari Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 U mnie zawsze jest tak, że jak pies pojedzie na wakacje, to już zostaje :) Mam nadzieję, że u Twojej mamy też tak będzie :p Quote
jofracy Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ciekawe jak tam Figa wypoczywa :) może się uspokoi i strachy znikną .... Quote
soboz4 Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 nie ma możliwości żeby została, Mam nadzieję że szybko znajdzie dom, jest niespotykanie ruchliwa, cały czas się bawi i szaleje, ale jest grzeczna, nie wiem jak będzie w domu i trochę się tego boję. Wracamy w niedzielę wieczorem, wtedy zobaczymy jak spisuje się w mieszkaniu. Wygląda teraz duzo lepiej, przytyła, sierść jej błyszczy, ale energia jej pozostała, najlepiej by jej było w domu jednorodzinnym, albo z osoba aktywną. Quote
fernari Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Idealne wakacje dla psa :) Piękne zdjęcia, a Figa najwidoczniej bardzo lubi wodę :) Quote
WolvesLover Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Widać, że woda sprawia jej wielką radość :mdrmed: Quote
kimiji Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Odnowione allegro ze zmienionym opisem, jak chcesz żebym zmieniła zdjęcia to pisz :) http://allegro.pl/show_item.php?item=1766469146 Quote
jofracy Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 czytam ostatnio sporo o klatkach kenelowych stosowanych w zmniejszaniu lęku separacyjnego. Może Figusi by to pomogło? http://www.boksery.pun.pl/viewtopic.php?pid=4518 tu jest sporo o nich... Quote
soboz4 Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Jeżeli Figa jest z innymi psami nie ma leku separacyjnego. Obecnie jest u mnie w domu, bo mama się źle czuła, jest bardzo grzeczna, myślałam że będzie też tak szaleć jak na podwórku, ale śpi spokojnie, czasem zaczepi Roksię do zabawy, ale jak widzi że ona nie ma ochoty to kładzie się na drzemkę. Mam odrobinę problemów z jej jedzeniem, bo mama jej dogadzała, Figa jest bardzo szczupła i powinna przytyć, ja mam jedynie royal obesity i nie bardzo to Fidze odpowiada, ale będę za chwilę gotować to dostanie coś innego. Bez problemów wytrzymała z potrzebami, nie brudzi w mieszkaniu, czekała aż mąż rano z nią wyjdzie to trwało ponad godzinę zanim się doczekała... Nie udało mi się zrobić zdjęcia, ale Figa wspaniale chwyta przedmioty w powietrzu, jest niesłychanie skoczna, potrafi bez wybicia skoczyć do góry na 1,5 metra i złapać zabawkę w locie, jak pierwszy raz to zobaczyłam to byłam w szoku, w końcu moje jamniki nie potrafią tak fruwać.... Muszę obrobić zdjęcia i filmiki i wówczas dam je na wątek Quote
soboz4 Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [video=youtube;UI7iOzUfiVU]http://www.youtube.com/watch?v=UI7iOzUfiVU[/video] Quote
jofracy Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ale power ma Figa :) zgłoszę ją na mikropsy w potrzebie :) Quote
jofracy Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 trzeba wypełnić formularz: Foto: Imię: Figa Plec: Suczka Wiek: 1,5 roku Waga: 5 kg Miejsce: DT Katowice Sterylizacja: Będzie w najblizszym czasie Stosunek do dzieci: ??? Stosunek do innych psow: Pozytywny to mało powiedziane Stosunek do kotow: Pozytywny Dodatkowe informacje: Charakter: Kontakt: Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/212036-malutka-weso%C5%82a-roczna-Figa-w-typie-pinczerka-szuka-kochaj%C4%85cego-serca Pozostałe może wypełnij sama, bo nie mam pewności co wpisać :) Quote
soboz4 Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Foto: Imię: Figa Plec: Suczka Wiek: 1 rok Waga: 5 kg Miejsce: DT Katowice Sterylizacja: Będzie 18 sierpnia Stosunek do dzieci: bardzo pozytywny, daje się głaskać, macha ogonkiem Stosunek do innych psów: Pozytywny to mało powiedziane Stosunek do kotów: Pozytywny Dodatkowe informacje: jest odrobaczona, zaszczepiona, mieszka w dt z dwoma kotami i 1 psem Charakter: jest bardzo radosna i pełna energii, potrafi bawić się wszystkim, pluszakiem, sznurkiem, piłeczką. Nie ma w niej cienia agresji, ani w stosunku do ludzi, ani w stosunku do zwierząt. Jest cichym pieskiem, szczeka mało, tylko gdy ktoś obcy przychodzi do domu. Ma bardzo dobry apetyt, wszystko jej smakuje, domowa zupa i ryż z mięsem dla psów. Powoli uczy się zostawać sama w domu, choć najbardziej wskazany dla Figi jest dom, w którym stale ktoś jest. Idealny byłby domek z innym psem i kotem, gdzie mogłaby dać upust swojej energii. Na spacerach jest jak żywioł, skacze, biega, myszkuje gdzie się da, ale zawołana natychmiast zjawia się przy nodze. Figa bardzo lubi też wodę, potrafi bawić się w wodzie jak małe dziecko, wbiega i skacze, pływa pieskiem robiąc wokoło fontannę z wody. W domu lubi spać na fotelu przykryta kocykiem. jest niesamowicie skoczna, potrafi bez wybicia łapać zabawkę w locie na wysokości 1,5 metra, nie załatwia się w domu, ale gdy zostaje sama piszczy, w towarzystwie innych psów jest cicho, jest posłuszna, bardzo ładnie i mega szybko przychodzi na przywołanie Kontakt: Bogusia 507-872-082 Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/2120...4%85cego-serca Quote
kimiji Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Rzeczywiście Figa ma power :D raz jest tu, raz tam, ledwo ją widać :D Quote
WolvesLover Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Prawdziwy zając nie miał by z nią szans :mdrmed: Quote
soboz4 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Figa jutro jedzie na sterylkę. Jest bardzo wpatrzona w opiekunkę, trochę piszczy jak zostaje sama, ale tak cicho, że nie przeszkadza sąsiadom, nie niszczy nic w domu. Próbuje bawić się z Rufusem, kotem córki i z Gają. Na razie ma zakaz widywania się moimi potworami, bo posądzono moja Roksię o podgryzienie jej uszka w czasie zabawy.... Ma problem z ogonkiem, pod spodem zrobiła się ranka, którą cały czas liże, prawdopodobnie będzie musiała mieć kołnierz, przy strylce ma mieć zrobione zdjęcie, na razie wet. stwierdził stan zapalny tkanki miękkiej, ale dopiero rtg potwierdzi czy nie ma poważniejszej zmiany, jak nie to maść z antybiotykiem i antybiotyk doustnie, ale to razem ze sterylką. Gdy opiekunka wraca do domu Figa to ocean radości, mam śliczne zdjęcie na komórce jak Figa się opalała, jak znajdę chwilkę to wstawię na forum. Zrobiłam Fidze nowe firmówki, nowy cykl ogłoszeniowy, ale na razie cisza... Quote
soboz4 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 zapomniałam napisać, że Figa załatwia się wyłącznie na dworze, nie brudzi w domu, wystarczą jej 3 spacery dziennie, w tym jeden dłuższy. Quote
soboz4 Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Tak, Figa pojechała do domu. Domek naprawdę fajny i opiekunka widać, że bardzo przejęta nowym domownikiem. Nie chcę zapeszać, ale to jeden z lepszych domów dla psów z którymi miałam do czynienia! Nie dopytałam się jedynie czy Pani może robić zdjęcia Fidze, mówiła że będzie często dzwonić, jest w podobnym wieku jak opiekunka Oli-Koli i obawiam się, że fotorelacji mieć nie będziemy, ale kontakt telefoniczny będzie regularny. Pani nas zapraszała do siebie, ale z uwagi na dobro Figi uważam, ze przynajmniej przez 2 miesiące nie możemy się z nią zobaczyć, choć bardzo mi z tego powodu przykro. Quote
kimiji Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Dobrze, że jest już u siebie i to jeszcze w takim fajnym domku :) Może czas już zmienić tytuł wątku, mimo, że dopiero do domu pojechała ;) Quote
pralinka94 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Uwielbiam takie wiadomości :D powodzenia Figa! Quote
Recommended Posts