Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aggie']znajdziemy coś zobaczycie... tylko Marka pewnie nie tak każdemu pierwszemu lepszemu go odda..:cool3:
no tak pierwszemu-lepszemu to faktycznie nie... :shake: ale komuś, kogo nie zrazi Huzara wiek, energia i konieczność dbania o jego oczka, a poza tym będzie chciał naprawdę się z nim zaprzyjaźnić (a nie zamknąć na całą dobę w kojcu :razz:) - to już tak :bigok:

Posted

Próbuję Cie HUZARKU zapromować, chociaż dziewczyna trafiła do mnie z innego ogłoszenia, ale DRAGON -juz znalazł dom. WIęc napisała:
Po pierwsze czy nadaje sie na mieszkanie na dworzu bo widze ze nie ma gestej siersci( tu chodziło o DRAGONA) chyba Huzarowi by to nie przeszkadzało.Co prawda buda jest dobrze ocieplana ale nie chcialabym by pies chorowal i zle sie czul.Chcialabym sie tez dowiedziec czegos wiecej o jego charakterze...wszystkiego:-)

Zaproponowałąm jej HUZARA, napisała

Piesek jest dla babci ktora mieszka w domu z ogrodem.Ale glownie ja sie bede nim opiekowac,a poniewaz mam pudla to chcialabym zeby psy sie polubily,dlatego wazne jest zeby nie byl agresywny do innych psow i kotow(bo sasiedzi maja ich sporo i przychodza na babci podworze).Chcialam sie tez spytac ile ma lat,gdyz babci wolalaby mlodego tak do poltora roku.I wlasnie takiego wiekszego...wiec wyglad Huzara powinien jej sie spodobac. Ale jesli Huzar by sie babci nie spodobal,lub gdyby np byl dominantem,to moze mozesz polecic kogos kto ma psa do oddania gdzie piesek bylby idealny. Babcia miala wczesniej owczarka i ona szuka czegos podobnego....ale jesli bylby lagodny dla psow,mlody i duzy to ja ja namowie:-)

Przyznaję że trochę się poirytowałam, bo znowu wiek:roll: , ale powiedziałm jej że mimo wieku jest pełnym energii psem.

NIie wiem tylko jak z kotami, no i ona ma psa- pudla? Hmmm.... I zapytałam czy rzeczywiscie wiek jest przeszkodą ? ma mi jeszcze odpowiedzieć.

A jesli nie..............?

Posted

Hmmmmmmm...... smutne, mni eteż jest smutno,:-( ,oj gdyby tylko były u mnie warunki :-( :-( :-( .........ogłosiłam też Huzara na mójpupil i cały czas staram się plakatować, chociaż zaraz choler........ zrywają.

Posted

no niestety odpowiedź
Nie,jesli chodzi o wiek psa to tak jak mowilam wolalabym zeby byl to psiak do poltora roku.Tak jak pisalam wczesniej to nie dla mnie piesek a dla babci.Ona chcialaby by byl mlody duzy i zgadzal sie z psami i kotami.Mi tez zalezy zeby lubil inne psy,moze to byc tez suczka baz roznicy. Dziekuje za odpowiedz.

:-( :-(

NO cóż,
a może macie na uwadze PIESULĘ ......

Posted

[quote name='Ania-Sonia']Chyba najmniej zrozumienia dla starości (oczywiście nie dotyczy to Huzara, bo to pies w sile wieku) mają starsi ludzie...
Przykro.
Święte słowa - też mam wrażenie, że dokładnie tak jest - niesamowity paradoks... :shake:

Ile już telefonów odebrałam od starszych pań gotowych wziąć tylko szczeniaka - a z drugiej strony sypią się ogłoszenia "szuka domu - po śmierci właściciela trafił do schroniska..."
ehhhh....

Beata R - dzięki, że próbowałaś...

Posted

Mnie też te starsze psy niezwykle poruszają...
Każdy jeden pies w schronisku to wielka tragedia, ale taki staruszek patrzący ze smutkiem i bez nadzieją w oczach przez schroniskowe kraty - to zawsze rozwala mi serce na kawałki...

Posted

a Huzar - pies w tak świetnej kondycji ogólnej - musiałby spędzić za tymi kratami jeszcze kilka długich lat, bo to nie jest stary pies - a nie zasłużył przecież na to...

Posted

Beata R napisał(a):
Hmmmmmmm...... smutne, mni eteż jest smutno,:-( ,oj gdyby tylko były u mnie warunki :-( :-( :-( .........ogłosiłam też Huzara na mójpupil i cały czas staram się plakatować, chociaż zaraz choler........ zrywają.

No właśnie ja mam podobny problem. Ani warunków (już mam 3 psy) a jak przyklejam plakaty to je zrywają :-( Co za podłość...