Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to ja pokażę Wam które wielkopsy mnie zafascynowały wczoraj :

na 65 boksie czarny wielkolud, chyba bardzo proludzki, fotka kiepska bo od krat nie odchodzi :(

na 68 boksie Colak

i na 46 psiak duży ale chyba nie stary (zdaje mi się ze miał isć do fryzjera? )

Posted

[quote name='bros']to ja pokażę Wam które wielkopsy mnie zafascynowały wczoraj :

na 65 boksie czarny wielkolud, chyba bardzo proludzki, fotka kiepska bo od krat nie odchodzi :(

na 68 boksie Colak

i na 46 psiak duży ale chyba nie stary (zdaje mi się ze miał isć do fryzjera? )

Ten wielkolud to 10 letni psiak, wczoraj dopiero zszedl z kwarantanny i dopiero co byl przeniesiony na ogólny, proludzki i propsi:) Colak to 6 psiak, podobnie jak kolega bardzo proludzki, z psami też nie wdaje się w konflikty. Siedzi już dość długo w schronie, idealny do stróżowania bo szczeka na wszystko co się rusza, bardzo czujny.
A kolega mial iść do fryzjera, a raczej fryzjer miał przyjść do niego, ale widocznie fryzjer nie zdążył:) Młode psisko, dokladnie nie pamiętam wieku ale w granicach 3-4lat.

Posted (edited)

[quote name='kat_erina']Colaka zabralismy wczoraj na sesję foftograficzną:) i jestem w trakcie intensywnego ogłaszania. Zapomniałam jak się wstawia zdjecia, wiec daje link do ogłoszenia :) sorry

http://tablica.pl/oferta/borys-collie-szuka-domu-ID16ZYT.html

fajnie ze go oglaszacie :) a to my Was z autobusu podgladałysmy :) jak szliście na spacerek :)

dodałam go tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/119005-Owczarki-collie-w-potrzebie/page28

Edited by bros
Posted

A ja mijałam samochodem jak wracali ze spacerku:) Colak mial już ogloszenia na gumtree, kilka osób przychodzących do schroniska też bylo nim zainteresowanych, ale zawsze wiek odstraszał:(

Posted

A wiecie coś więcej o charakterze tego miśka, jest na sukach w boksie nr 10. Wiem, że to Betoven i był "wychowywany" przez siostry zakonne. Jest piękny, na spacerze był mega łagodny, (pod koniec nawet ładnie pobawił się z Kosmą i Daną:))ale ciągle taki przygnębiony, nieobecny jakby nic go nie obchodziło. Chciałabym go pooglaszać, ale wydaje mi się, że trzeba z nim trochę popracować.

Posted

Osobiście go nie znam, ale od innych osób wiem, że spokojny baranek w stosunku do ludzi, ale za to do psów - samców killer!
Był u sióstr zakonnych, później poszedl do adopcji, ale z niej wrócił (konkretów oddania nie znam, ale wiem że będąc u nowym domu niechcący pogryzł właściciela jamnika którego chciał chapnąć). Jutro jeszcze popytam.

Posted

[quote name='bros']

już tłumaczę - środa 11:30 jest fryzjer. ja z nim już byłam ale Pani fryzjer jak go zobaczyła to powiedziała że potrzebuje 4 godziny i pracownika drugiego. więc dziewczęta - szykować aparaty na czwartek!! to jest briard i będzie w końcu wyglądał jak briard ;)

Posted

a Beethoven jest bardzo niedobry do psów. on siostrom uciekał i ganiał okoliczne psiaki. natomiast jest milutki do ludzi. jego do domu z ogrodem, bez innych zwierząt i z ludźmi stanowczymi i będzie miodzio. ma 3/4 lata ;)

Posted

Z Brutusem miałam przyjemność być po raz pierwszy na spacerze, na początku chłopak miał mnie gdzieś, spozierał tylko spod łba, ale jak usiedliśmy to mnie miło zaskoczył - przytulania i miziania nie było końca:) Ma chłopak trochę siły (ale ja jestem kurdupel, więc przy osobie normalnej budowy to jest w sam raz:)), ale jak już się wybiega to się nawet słucha. Do innych zwierzaków spokojny, psy to nawet do zabawy zapraszał - kolejny prawie ideał adopcyjny, tylko ten wiek:(

Posted

[quote name='sunia2000']Boks 65
HETMAN
Nr ewid - 270/12
Nr na szyi - 1012
Wiek - 10 lat
Od kiedy - 14.02.2012

Zosiu a to ten owczarek o którym Ci mówilam, kolejny do kochania:)

Posted

alekcuk napisał(a):
już tłumaczę - środa 11:30 jest fryzjer. ja z nim już byłam ale Pani fryzjer jak go zobaczyła to powiedziała że potrzebuje 4 godziny i pracownika drugiego. więc dziewczęta - szykować aparaty na czwartek!! to jest briard i będzie w końcu wyglądał jak briard ;)

ale się zdziwicie jak Wam jutro na forum wrzucę zdjęcia Atosa(dziś już nie chce mi się kabla szukać)... ;)

Posted

:cool1: ha.
piękny jest, a jaki pachnący i mięciutki! :D dziewczyny, na już potrzebuję kogoś do zrobienia mu dobrych zdjęć. trzeba zrobić ogłoszenia. chłopak ma charakter doskonały, a teraz jeszcze i wygląd. ;)