Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wstawiłam go z myślą o adopcji, chciałam tylko zwrócić uwagę właściciela (?), że taki pies tkwi w schronie. Nie wyobrażam sobie, że ktoś suni nie szuka. Suczka została znaleziona 24.07. na plaży w Brzeźnie, ktoś ją chyba przetrzymał przez dwa dni, bo do schronu trafiła 26.07. Miała cieczkę.
Nie jestem wolontariuszką w Promyku, także nic więcej o psie nie wiem.

Posted

Agucha napisał(a):
jak miała cieczkę, to może wybrała się w poszukiwaniu "Męża"? :)
Na pewno znajdzie się wlaściciel!

Pewnie tak, tylko dlaczego nikt się po nią nie zgłasza....?

Posted

Na stronie startowej schronu jest duże ogłoszenie ze zdjęciem psa, więc myślę, że jeśli właściciel się znajdzie, to je zdejmą.
Może wolontariusze z Promyka mogliby nas poinformować, czy ktoś sunię odebrał...?

Ja też sobie nie wyobrażam, nie szukać własnego psa...Nie wiem, może ktoś był tutaj na wakacjach i musiał wracać...? No ale przecież miejscowe schronisko to pierwsze miejsce, do którego dzwonię! :shake:

Posted

Ja bym umarła, mój Leoś to uciekinier, kiedyś na polach u mnie w Komorowie poszedł w długą za zającem, a Nelka za nim.
Szukałam ich 6godzin i nie znalazłam, sąsiadka mieszkająca kilka ulic dalej przybiegła wieczorem, ze moje psy są pod lasem zamknięte na jakiejś posesji i Pan twierdzi że to jego psy.
Pojechałam, odebrałam i jeszcze policje na niego nasłałam za przywłaszczenie, psy miały adresówki i są zaczipowane no i wszyscy w okolicy je znają.
To tylko kilka godziny, a myślałam ze zwariuje.

Posted

W takim razie dobry macie schron, bo zazwyczaj nie obchodzi ich kto adoptuje psiaka :( A co w takim razie ze sterylką?... Też zostanie dopilnowana już w DS? To może już jej ogłoszenia porobić, a jak się ktoś zgłosi powiedzieć, że musi zaczekać jeszcze tydzień. Dzięki temu nie będzie musiała siedzieć za kratkami dłużej niż to konieczne...

Posted

Wiesz, rzecz jasna z oczu nie da się wyczytać, czy adoptujący ma nieczyste intencje wobec suni...w umowie jest (przynajmniej powinna być) adnotacja o konieczności poddania psa sterylizacji, co byłoby do sprawdzenia podczas wizyty poadopcyjnej.
Mogę jej zrobić ogłoszenia na lokalnym portalu.

Może wolontariusze z Promyka zabiorą głos....?;)

Posted

Otóż to! Dlatego zawsze jednak lepszy DT albo sprawdzony DS. Adopcje bezpośrednio ze schronisk - szczególnie w przypadku psów "rasowych" bywają niebezpieczne. Ogłaszaj, Marta, myślę, że warto :)

Posted

[quote name='Nutusia']Otóż to! Dlatego zawsze jednak lepszy DT albo sprawdzony DS. Adopcje bezpośrednio ze schronisk - szczególnie w przypadku psów "rasowych" bywają niebezpieczne. Ogłaszaj, Marta, myślę, że warto :)

Niestety nie mogę jej ogłaszać bez konsultacji ze schronem....

Dlatego fajnie byłoby, gdyby wolontariusze z Promyka napisali, jak się sprawy mają....

Posted

Dzwoniłam do schronu. Właściciel się nie odnalazł, sunia jest nadal u nich i będzie przeznaczona do adopcji po 14 dniach kwarantanny, podobno jest już długa lista chętnych ...