martasekret Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 W Gdańskim schronisku Promyk od 26.07. przebywa buldożek francuski, suczka. Niestety, brak czipa czy tatuażu :shake: Może ktoś coś słyszał.... Quote
Nutusia Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Jakieś dodatkowe informacje? Wiek, od kiedy w schronie, do kiedy kwarantanna? Stan zdrowia, stosunek do innych zwierząt?... Quote
martasekret Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Nie wstawiłam go z myślą o adopcji, chciałam tylko zwrócić uwagę właściciela (?), że taki pies tkwi w schronie. Nie wyobrażam sobie, że ktoś suni nie szuka. Suczka została znaleziona 24.07. na plaży w Brzeźnie, ktoś ją chyba przetrzymał przez dwa dni, bo do schronu trafiła 26.07. Miała cieczkę. Nie jestem wolontariuszką w Promyku, także nic więcej o psie nie wiem. Quote
Nelka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Kurcze, może znajdzie się właściciel, biedna mała:-( Quote
Agucha Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 jak miała cieczkę, to może wybrała się w poszukiwaniu "Męża"? :) Na pewno znajdzie się wlaściciel! Quote
martasekret Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Agucha napisał(a):jak miała cieczkę, to może wybrała się w poszukiwaniu "Męża"? :) Na pewno znajdzie się wlaściciel! Pewnie tak, tylko dlaczego nikt się po nią nie zgłasza....? Quote
arabiansaneta Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Albo ona jest z pseudo i się jej pozbyli? Quote
Agucha Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 arabiansaneta napisał(a):Albo ona jest z pseudo i się jej pozbyli? Podczas cieczki? Chyba sama w to nie wierzysz ;) Quote
Nutusia Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 A będzie możliwość sprawdzenia czy właściciel się znalazł? Cholera, nie wyobrażam sobie jak można nie szukać swojego psa!!! Quote
martasekret Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Na stronie startowej schronu jest duże ogłoszenie ze zdjęciem psa, więc myślę, że jeśli właściciel się znajdzie, to je zdejmą. Może wolontariusze z Promyka mogliby nas poinformować, czy ktoś sunię odebrał...? Ja też sobie nie wyobrażam, nie szukać własnego psa...Nie wiem, może ktoś był tutaj na wakacjach i musiał wracać...? No ale przecież miejscowe schronisko to pierwsze miejsce, do którego dzwonię! :shake: Quote
Nelka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Ja bym umarła, mój Leoś to uciekinier, kiedyś na polach u mnie w Komorowie poszedł w długą za zającem, a Nelka za nim. Szukałam ich 6godzin i nie znalazłam, sąsiadka mieszkająca kilka ulic dalej przybiegła wieczorem, ze moje psy są pod lasem zamknięte na jakiejś posesji i Pan twierdzi że to jego psy. Pojechałam, odebrałam i jeszcze policje na niego nasłałam za przywłaszczenie, psy miały adresówki i są zaczipowane no i wszyscy w okolicy je znają. To tylko kilka godziny, a myślałam ze zwariuje. Quote
Nutusia Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Ciekawe do kiedy mała jest na kwarantannie - można by było już na wszelki wypadek DT szukać... Quote
martasekret Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Od 26.07. dwa tygodnie, tak sądzę Przypuszczam, że z DT nie będzie problemu, jeśli chodzi o tę ślicznotkę....:) Quote
nana11 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Są jakieś nowe wieści, znalazł się właściciel suńki ? Quote
martasekret Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Sunia nadal na stronie schroniska, więc przypuszczam, że nie.... Quote
Nutusia Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 9 sierpnia powinna się skończyć kwarantanna. Dobrze by było, żeby tego dnia mała mogła opuścić schron i trafić do DT... Quote
martasekret Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Myślę, żę wystarczą ogłoszenia i sunia szybko znajdzie DS. Należy go, z wiadomych powodów, dokładnie sprawdzić. Mam nadzieję, że schron nie wyda jej byle komu.... Quote
Nutusia Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 W takim razie dobry macie schron, bo zazwyczaj nie obchodzi ich kto adoptuje psiaka :( A co w takim razie ze sterylką?... Też zostanie dopilnowana już w DS? To może już jej ogłoszenia porobić, a jak się ktoś zgłosi powiedzieć, że musi zaczekać jeszcze tydzień. Dzięki temu nie będzie musiała siedzieć za kratkami dłużej niż to konieczne... Quote
martasekret Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Wiesz, rzecz jasna z oczu nie da się wyczytać, czy adoptujący ma nieczyste intencje wobec suni...w umowie jest (przynajmniej powinna być) adnotacja o konieczności poddania psa sterylizacji, co byłoby do sprawdzenia podczas wizyty poadopcyjnej. Mogę jej zrobić ogłoszenia na lokalnym portalu. Może wolontariusze z Promyka zabiorą głos....?;) Quote
Nutusia Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Otóż to! Dlatego zawsze jednak lepszy DT albo sprawdzony DS. Adopcje bezpośrednio ze schronisk - szczególnie w przypadku psów "rasowych" bywają niebezpieczne. Ogłaszaj, Marta, myślę, że warto :) Quote
martasekret Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 [quote name='Nutusia']Otóż to! Dlatego zawsze jednak lepszy DT albo sprawdzony DS. Adopcje bezpośrednio ze schronisk - szczególnie w przypadku psów "rasowych" bywają niebezpieczne. Ogłaszaj, Marta, myślę, że warto :) Niestety nie mogę jej ogłaszać bez konsultacji ze schronem.... Dlatego fajnie byłoby, gdyby wolontariusze z Promyka napisali, jak się sprawy mają.... Quote
dycha Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 przepraszam za offa... ale zajrzyjcie do suczki, którą zabieramy od człowieka-tyrana: http://www.dogomania.pl/threads/211216-SZUKAMY-teraz-NA-CITO-DT-DS-i-deklaracji-na-hotel.-Suczka-i-kot./page13 Quote
nana11 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Dzwoniłam do schronu. Właściciel się nie odnalazł, sunia jest nadal u nich i będzie przeznaczona do adopcji po 14 dniach kwarantanny, podobno jest już długa lista chętnych ... Quote
Recommended Posts