Jump to content
Dogomania

Frodo - sznaucer olbrzym pomieszany z gryzoniem :)

Recommended Posts

Posted

Chyba nie ma reguły, moja też z porządnej, a starsza Dumka zdaje się,że jest totalnym przeciwieństwem młodszej ;)
Ale nie mogę marudzić, bo hodowcy mi powtarzali w każdej rozmowie telefonicznej ,że to diabeł wcielony hihi...

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eria']Chyba nie ma reguły, moja też z porządnej, a starsza Dumka zdaje się,że jest totalnym przeciwieństwem młodszej ;)
Ale nie mogę marudzić, bo hodowcy mi powtarzali w każdej rozmowie telefonicznej ,że to diabeł wcielony hihi...

eria ja to obstawiam winę Tatusia :) bo półbrat daje w kosc;) :lol:

Posted

Fantastyczna jest mała!!! Oba piękne :) a zabawy ogląda się z nieodłoącznym uśmiechem - bosko się bawią razem! :)

czyli mówisz, że średniak łatwiejszy niz olbrzym?

Posted

pikne masz czarnuchy bo juz masz stadko hihihi

co do tego ze mloda jest idealna , to ja mam swoje przemyslenia, po pierwsze Frodo byl sam wiec nie da sie porownac jaki by byl jako szczyl gdyby mial starszy przyklad i mozliwosc wyzycia kiedy on chce, po drugie mysle ze w mala cala mase pracy juz zostalo wladowane i teraz ino to kontynuowac a ze ma wlasnie i starszy przyklad i kogos z kim moze sie wyszalec tak w kazdym momencie gdy ona tego chce i potrzebuje a nie tylko na spacerach
teraz nic ino dalej pracowac i nie dac jej za mocno przejac kontroli hihihi bo moze probowac
a Frodo latwego zycia teraz miec nie bedzie a jak frme bedzie mial hihihi

Posted

Oczywiście Tekla, masz rację! Froda wzięliśmy w wieku 10 tygodni, z hodowli kojcowej, nie był taki wyniuniany i nie umiał nic! A Dumka to zupełnie co innego, wiecie z jakiej hodowli ;) no i przyjechała do mnie już podchowana i nauczona podstaw :) za co jestem Ewie niezmiernie wdzięczna :loveu:
Ale widzę np taką różnicę, że jak się na Froda krzyknęło, to on nic sobie z tego nie robił, szczekał nadal czy co tam innego robił, a Dumka ma większy respekt do nas.

Posted

no i to jest wlasnie roznica miedzy domowa a kojcowa hodowla hihihi
Dona tyz kojca wzieta no i tyz bardzo pozno ....... i nie jestem za szczesliwa z tego powodu
bedziecie milei mase radosci z malej a juz z tej dwojki to napewno , poza tym oba beda koryztsac z siebie na wzajem i nie zawsze to beda ino pozytywne rzeczy ktorych sie beda od siebie uczyc niestety i na to uwazajcie

Posted

no i tak powinny wyglądać hodowle, jak u Ewy
nie ma lepszej reklamy niż zadowolony właściciel :p

super zdjęcia, a Mała już nie taka mała, widać że wyrosła :lol:

Posted

No podobno... ciekawe co Eria na to :-D

Eria ma diabła wcielonego płci żeńskiej , jak spotkałam się z hodowcami i bratem Dumki na wystawie jak maluchy miały 4 miesiące , już była ewidentna różnica. Romek był wpatrzony w swoich ludzi jak w święty obrazek, typ dużo bardziej współpracujący a nie taki niezależny indywidualista. To pierwsza różnica, która mi się rzuciła w oczy . A ponoć to on był najbardziej charakterny z miotu na samym początku. A potem to już moja Dumka- "najmniejsza ale z największym temperamentem" jak ją opisywali .
Uważam,że mogłabym trafić na fajnego spokojniejszego samca niż jest moja suka i to pewnie bez większego problemu. Chyba jednak większe znaczenie mają cechy osobnicze niż płeć. Z tego co wiem siostra Dumy też daje popalić swojej właścicielce, ale już dawno z nią nie pisałam i nie mam aktualnych informacji.
A hodowla Ewy jest naprawdę przykładna i ja bym nawet (owianego złą sławą najtrudniejszego sznaucera) średniaka od niej wzięła !

http://img818.imageshack.us/img818/3421/723nadogo.jpg
wiosna i dostojny ,elegancki Frodo!

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

[quote name='strasznika']Chwalimy się pierwszymi sukcesami wystawowymi! Dumka zdobyła nominację na Crufts 2014! Zajęła 3 miejsce spośród 7 suczek w swojej klasie, przed nią były dwie pieprzaczki :)

Uploaded with ImageShack.us

no to gratuluję! :D

• 3 weeks later...