eria Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Chyba nie ma reguły, moja też z porządnej, a starsza Dumka zdaje się,że jest totalnym przeciwieństwem młodszej ;) Ale nie mogę marudzić, bo hodowcy mi powtarzali w każdej rozmowie telefonicznej ,że to diabeł wcielony hihi... Quote
Saththa Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='eria']Chyba nie ma reguły, moja też z porządnej, a starsza Dumka zdaje się,że jest totalnym przeciwieństwem młodszej ;) Ale nie mogę marudzić, bo hodowcy mi powtarzali w każdej rozmowie telefonicznej ,że to diabeł wcielony hihi... eria ja to obstawiam winę Tatusia :) bo półbrat daje w kosc;) :lol: Quote
wilczy zew Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 mała pikna :loveu: nie było awantury? http://img694.imageshack.us/img694/7951/nadogo3.jpg Quote
jambi Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Fantastyczna jest mała!!! Oba piękne :) a zabawy ogląda się z nieodłoącznym uśmiechem - bosko się bawią razem! :) czyli mówisz, że średniak łatwiejszy niz olbrzym? Quote
strasznika Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 (edited) Tak mi się wydaje, że łatwiejszy, ale to się jeszcze okaże. Mała jest niesamowicie szybka, a jak czegoś chce, to musi to mieć/zrobić natychmiast, więc małymi kroczkami uczymy się cierpliwości ;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited February 8, 2013 by strasznika Quote
Tekla64 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 pikne masz czarnuchy bo juz masz stadko hihihi co do tego ze mloda jest idealna , to ja mam swoje przemyslenia, po pierwsze Frodo byl sam wiec nie da sie porownac jaki by byl jako szczyl gdyby mial starszy przyklad i mozliwosc wyzycia kiedy on chce, po drugie mysle ze w mala cala mase pracy juz zostalo wladowane i teraz ino to kontynuowac a ze ma wlasnie i starszy przyklad i kogos z kim moze sie wyszalec tak w kazdym momencie gdy ona tego chce i potrzebuje a nie tylko na spacerach teraz nic ino dalej pracowac i nie dac jej za mocno przejac kontroli hihihi bo moze probowac a Frodo latwego zycia teraz miec nie bedzie a jak frme bedzie mial hihihi Quote
strasznika Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 Oczywiście Tekla, masz rację! Froda wzięliśmy w wieku 10 tygodni, z hodowli kojcowej, nie był taki wyniuniany i nie umiał nic! A Dumka to zupełnie co innego, wiecie z jakiej hodowli ;) no i przyjechała do mnie już podchowana i nauczona podstaw :) za co jestem Ewie niezmiernie wdzięczna :loveu: Ale widzę np taką różnicę, że jak się na Froda krzyknęło, to on nic sobie z tego nie robił, szczekał nadal czy co tam innego robił, a Dumka ma większy respekt do nas. Quote
Tekla64 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 no i to jest wlasnie roznica miedzy domowa a kojcowa hodowla hihihi Dona tyz kojca wzieta no i tyz bardzo pozno ....... i nie jestem za szczesliwa z tego powodu bedziecie milei mase radosci z malej a juz z tej dwojki to napewno , poza tym oba beda koryztsac z siebie na wzajem i nie zawsze to beda ino pozytywne rzeczy ktorych sie beda od siebie uczyc niestety i na to uwazajcie Quote
Fides79 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 no i tak powinny wyglądać hodowle, jak u Ewy nie ma lepszej reklamy niż zadowolony właściciel :p super zdjęcia, a Mała już nie taka mała, widać że wyrosła :lol: Quote
wilczy zew Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Dodatkowo jest różnica między psem a suką. Quote
strasznika Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 wilczy zew napisał(a):Dodatkowo jest różnica między psem a suką. No podobno... ciekawe co Eria na to :D Quote
strasznika Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Uploaded with ImageShack.us Quote
Fides79 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 ale urocza walentynkowa Dumcia :loveu: Quote
eria Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 No podobno... ciekawe co Eria na to :-D Eria ma diabła wcielonego płci żeńskiej , jak spotkałam się z hodowcami i bratem Dumki na wystawie jak maluchy miały 4 miesiące , już była ewidentna różnica. Romek był wpatrzony w swoich ludzi jak w święty obrazek, typ dużo bardziej współpracujący a nie taki niezależny indywidualista. To pierwsza różnica, która mi się rzuciła w oczy . A ponoć to on był najbardziej charakterny z miotu na samym początku. A potem to już moja Dumka- "najmniejsza ale z największym temperamentem" jak ją opisywali . Uważam,że mogłabym trafić na fajnego spokojniejszego samca niż jest moja suka i to pewnie bez większego problemu. Chyba jednak większe znaczenie mają cechy osobnicze niż płeć. Z tego co wiem siostra Dumy też daje popalić swojej właścicielce, ale już dawno z nią nie pisałam i nie mam aktualnych informacji. A hodowla Ewy jest naprawdę przykładna i ja bym nawet (owianego złą sławą najtrudniejszego sznaucera) średniaka od niej wzięła ! http://img818.imageshack.us/img818/3421/723nadogo.jpg wiosna i dostojny ,elegancki Frodo! Quote
wilczy zew Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 strasznika napisał(a):No podobno... mówię to z osobistych doświadczeń ale każdy może mieć inne Quote
strasznika Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=tze9PX756Qo&feature=youtu.be Quote
strasznika Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 Chwalimy się pierwszymi sukcesami wystawowymi! Dumka zdobyła nominację na Crufts 2014! Zajęła 3 miejsce spośród 7 suczek w swojej klasie, przed nią były dwie pieprzaczki :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
angineuuka Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='strasznika']Chwalimy się pierwszymi sukcesami wystawowymi! Dumka zdobyła nominację na Crufts 2014! Zajęła 3 miejsce spośród 7 suczek w swojej klasie, przed nią były dwie pieprzaczki :) Uploaded with ImageShack.us no to gratuluję! :D Quote
Margi Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 http://img5.imageshack.us/img5/7508/show3.jpg tu emocje opadły :loveu: Gratulacje :multi: Quote
Saththa Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Super! ewentualnie duper :razz: odwiedzajcie nas częściej na dogo!! Quote
strasznika Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Dziękujemy! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
strasznika Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 [video=youtube;jRzppPBNJ-I]http://www.youtube.com/watch?v=jRzppPBNJ-I&feature=youtu.be[/video] Quote
Recommended Posts