Jump to content
Dogomania

Frodo - sznaucer olbrzym pomieszany z gryzoniem :)

Recommended Posts

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasne. I myślisz ze skoro nie moge po tym jak mi to zostało pokazane na zywo p o obrazku mi sie uda?:)

Nie umiem i tyle. nie mogę jakos tego ogarnać brak mi wyobrazni do tego;) a obrazki nic mi nie dadzą;)

Posted

Pokaż po poprawkach ;)
Ale mnie szkoda że pojechaliście całego maszynką :placz: Szkoda jego dobrego włosa, skręci wam się, zepsuje jakość i kolor i nie dość że będzie nieładnie to jeszcze zacznie się sypać po domu. Oczywiście wasza decyzja ale tak pisze pod rozwagę ;)

Posted

no z jednej strony szkoda, choć objechanie maszynką jest z pewnością łatwiejsze, szybsze, wygodniejsze, oczywiście dla właściciela
ja swojego Felka też tnę i nic mi się po mieszkaniu nie sypie ;)
są oczywiście negatywne strony cięcia maszynką np. to, ze włos robi się bardziej miękki i nie chroni psa przed deszczem, niekiedy także jaśnieje co widać po moim sierściuchu :roll:

Posted

[quote name='wilczy zew']na obrazek możesz dłużej popatrzeć :lol:

no nie mów że nie umiesz ciachnąć po skosie...

Ja nie chcę po skosie ja chcę tak po magdowemu. Ładnie chce a nie p oskosie.
[quote name='weszka']Pokaż po poprawkach ;)
Ale mnie szkoda że pojechaliście całego maszynką :placz: Szkoda jego dobrego włosa, skręci wam się, zepsuje jakość i kolor i nie dość że będzie nieładnie to jeszcze zacznie się sypać po domu. Oczywiście wasza decyzja ale tak pisze pod rozwagę ;)

Matko :mdleje:

Posted

co do maszynki i lecenia futra to ja mma inne zdanie , jak moje sa opitolone regularnie to u mnie nie ma klakow po nich ale jak ino zapuszcze to lataja, a co do zepsucia wlosa to tyz mam inne zdanie .... ja se majac dwa rozne a nawet trzy rozne od siebie wlosy powiem tak wsio zalezy wlansie od wlosa psa i predyspozycji, Tekla jest zawsze cieta masyznka czy nozyczkami i ma zawsze ostra gesta siersc od momentu jak juz u nas przyzwoicie obrosla, ma sztywny wrecz pryskajacy wlos jak sie ja tnie i ino jej wlosy wbijaja mi sie w skore, Dona zawsze byla kudlacz z dosc miekkim wlosem i od poczatu falowanym i taki jej zostal mimo ze tyz jest robiona masyznka wcale jej sie bardziej nie zlokowal ani sie bardziej miekki nie zrobil zostal taki sam ino ze ma go[wlosa] dluzszego i bardziej puchatego niz Tekla a Niko jest tak miedzy nimi nie ma tyla i takiego jak Dona ale tez nie jest tak ostry jak Tekla za toma tendencje do dredow czepiania sie wsiego z pol Dona tyle nie znosi ile on na sobie

i ja dalej stoje na stanowisku ze jak wam to robi radoche to o to wlasnie chodzi
Frodo wedle mnie teraz cudnie wyglada i moim zdaniem lepiej jak po tym waszym fryzjerze ale ja sie nie znam i mam spaczone spojrzenie a uwazam ze napewno mniej stresu ma jak wy go robicie niz fryzjer

Posted

na posta u mnie odpowiem tu, zyjemy w lubuskim tuz przy Parku Narodowym Ujscie Warty

mysle ze jest ino roznica w kierunku ciecia i o to najbardziej chodzi
nie ciagnie sie masyznka pod wlos ino z wlosem i u ciebie widac skore a u Dony nie [ oczywiscie w miejscach gdzie jej za mocno nie wygolilam!!!! bo zdarzaja i mnie sie czesto placki] ale ja pislam ze mnie sie podoba Frodo i jak jest zrobiony zwlaszcza na peirwszy raz wiec ja sie spodziewam ze u ciebie beda sie zachwycac zaraz za chwle hihihi ja wiem jak szybko sznup potrafi pokryc tego typu wpadki z wlosem hihihi a poza tym sama musisz przynac ze dotad Frodo zupelnie inaczej byl robiony i zupelnie inaczej wygladal teraz sie musi towarzystwo przyzwyczaic ale dla mnie bomba i tyla

a poza tym wieksza czesc jest za trymowaniem a nie cieciem jak zreszta sama zauwazylas

Posted

Zgadzam się z Teklą co do loczków. Olbrzymek mojej mamy (nie papierowy) nigdy wcześniej nie był strzyżony,dopiero u nas a ma loczki i puchatą sierść. Jestem ciekawa jak będzie wyglądała sierść mojej średniaczki (nie jest papierowa) ma mało i sztywną sierść.

Posted

Świetne zdjęcia :loveu: Frodo jest bardzo fotogenicznym i wdzięcznym modelem :)
http://img16.imageshack.us/img16/5623/dsc0027pse.jpg - a taki był ładny piesek :diabloti: No dobra trochę żartuję ale zdania na temat golenia maszynką nie zmienię - w przypadku kiedy pies ma fajną sierść to jej szkoda golić. A czy się psuje jakość i kolor to oczywiście że zależy od konkretnego przypadku ale uogólniając to sierści nie służy, a wygodzie właścicieli. Ja widziałam różnicę jak na stare lata kilka razy przejechałam Bunię i Sympę maszynką - sypały się jak wściekłe i miały tonę podszerstka, a przy trymowaniu nigdy tego nie było. Z Furli leci kudłów sporo mimo trymowania ale to taki włos, musi być na krótko i co najmniej raz w tygodniu przeczesana trymerem hakowym choć nie wiem jak by było przy maszynce bo nie mam porównania. Dirki ogoliłam raz przed szczeniakami i odrosła jej marna sierść, teraz w kwietniu ją wytrymowałam i wyrównałam maszynką i też odrasta beznadziejnie, a trymowana ma przepiękną sierść. Na Vesper maszynki nie testowałam i nie planuję.
W każdym razie jak na pierwszy raz to nie daliście ciała bo jest poprawnie, choć przy wykończeniach jeszcze musicie popracować. No w końcu nie od razu Kraków zbudowano ;)
http://img545.imageshack.us/img545/5733/dsc0041hw.jpg :loveu: