strasznika Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Dzięki Etna :) Rzeczywiście jak się wyjdzie poza miasto to jest pięknie, bo w mieście to niestety nieciekawie :shake: Najgorsze są te stare domy szeregowe, wszystkie takie same, ceglaste, szaro i ponuro... Wracając do kocicy, to raz mieli gości z malutkim kotkiem i była oburzona, prychała i syczała... Ale zaraz poszli, więc nie miała czasu na poznanie nowego - hm intruza? :razz: Jutro przyjedzie nowy kociak (rudo-biały), więc pewnie w poniedziałek zdam Wam relację. A wiecie co mnie wkurza u Froda? To, że jak do nas przychodzą goście, to on skacze na nich i szarpie ich za ubrania :mad: Staramy się zagradzać mu drogę do tych ludzisk, że niby oni są nasi, a nie jego, każemy siadać, ale jest tak podekscytowany, że na niewiele się to zdaje... Quote
#Etna# Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Z kotami to chyba jest różnie. Tak obserwując swoje to zauważyłam, że nawet łatwiej się kotu z psem dogadać niż z drugim kotem czasami;) One to mają swój świat hehe Quote
wilczy zew Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 strasznika napisał(a):Dzięki Etna :) Rzeczywiście jak się wyjdzie poza miasto to jest pięknie, bo w mieście to niestety nieciekawie :shake: Najgorsze są te stare domy szeregowe, wszystkie takie same, ceglaste, szaro i ponuro... Wracając do kocicy, to raz mieli gości z malutkim kotkiem i była oburzona, prychała i syczała... Ale zaraz poszli, więc nie miała czasu na poznanie nowego - hm intruza? :razz: Jutro przyjedzie nowy kociak (rudo-biały), więc pewnie w poniedziałek zdam Wam relację. A wiecie co mnie wkurza u Froda? To, że jak do nas przychodzą goście, to on skacze na nich i szarpie ich za ubrania :mad: Staramy się zagradzać mu drogę do tych ludzisk, że niby oni są nasi, a nie jego, każemy siadać, ale jest tak podekscytowany, że na niewiele się to zdaje... trzeba pracować kilka razy dziennie a nie tylko gdy są goście,przy innych sytuacjach tolerujecie skakanie na ludzi? można psa zatrzymać hasłem,np.: waruj i jak ochłonie zwolnić,może być na lince; w innych sytuacjach nie macie problemów? często sytuacja jest bardziej złożona Quote
weszka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Myslenie o drugim psie jest normalne. Ale jeszcze nie teraz ;) - już kiedyś sobie pisałyśmy na ten temat. Z dokocaniem nie mam doświadczenia. Pewnie wszystko zależy, tak samo jak i z psami. W sprawie gości nie jest to łatwa sprawa bo młode olbrzymki mają tendencję do molestwoania gości (dużym też to czasem zostaje hehe) doradzałabym tak. Frodo na smyczy, dzwonek/pukanie, Frodo dostaje np. siad w pewnej odległości od drzwi. Goście wchodzą, nie zwracają na niego najmniejszej uwagi - nie patrzą, nic nie mówią, olewają psa. Frodo ma siedzieć, możesz sobie wziąć pełną rękę smaków i ładować w niego albo całą parówkę schowaną w głoń i zatkać mu tym paszczę żeby gryzł po kawałku i tym odwrócić uwagę. Goście wchodzą dalej, siadają, Frodo po chwili może dostać komendę np. "witaj" i spokojnie podejść do gości. Jak zacznie świrować to wychodzi, dostaje siad i od początku. Wymaga to anielskiej cierpliwości, spokoju, zero ekscytacji, no i goście muszą współpracować żeby nie zaczepiać psa. Musi się nauczyć że ludzie przychodzą do Was, nie do niego. A ludzie że w domu są zasady odnośnie zachowania wobec psa. Quote
wilczy zew Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 z doświadczenia wiem,że trudniej ludziom wytłumaczyć niż psu :D Quote
Tekla64 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 a ja ciekawa jestem co tam u tych kotow slychac ? miala byc choc krotka relacja i ni ma a ja tak z ciekawosci czy i jak sie poukladalo no pies i goscie to temat rzeka ja osobiscie najczesciej izoluje psy od gosci ino z niektorymi moga sie przywitac i byc na "imprezie" ale to sa wybrani goscie Quote
strasznika Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Koty powoli zaczynają się dogadywać. Pierwszy dzień nie był ciekawy, kocica warczała, syczała. Ale z czasem ciekawość zwyciężyła ;) A tu taki głupkowaty filmik naszego czarnucha: [video=youtube;4BVMlOnB6mE]http://www.youtube.com/watch?v=4BVMlOnB6mE&context=C33af29dADOEgsToPDskLm27i4nS2OmixyzXXMy9gN[/video] Quote
strasznika Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Uploaded with ImageShack.us :angryy: trzeba się rejestrować na ImageShack :angryy: Quote
Fides79 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 nie ładnie tak "dręczyć" pieska odkurzaczem :nono: :angryy: trzeba się rejestrować na ImageShack :angryy: ano trzeba :watpliwy: Quote
strasznika Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 A jak piesek dręczy odkurzacz to jest ładnie? hi hi To tylko jednorazowa zabawa, a że telefon był pod ręką to nagraliśmy. Wstawiłabym Wam zdjęcie tego kociaka Maine Coona, ale mam zakaz publikowania jego fotek :sad: a jest śliczny! Zaczynamy stosować coś takiego, jak Frodo skacze: [video=youtube;lC_OKgQFgzw]http://www.youtube.com/watch?v=lC_OKgQFgzw&feature=player_embedded[/video] Quote
strasznika Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 wilczy zew napisał(a):z doświadczenia wiem,że trudniej ludziom wytłumaczyć niż psu :D Oj niestety to prawda, ale na szczęście dwójka która do nas najczęściej przychodzi (i tak rzadko) stosuje się do naszych "poleceń", tzn nie odzywają się do psa i nie patrzą na niego :) Jednak wydaje mi się, że on myśli że my gadamy do niego, a my tylko mówimy 'cześć'... Quote
strasznika Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 weszka napisał(a):Myslenie o drugim psie jest normalne. Ale jeszcze nie teraz ;) - już kiedyś sobie pisałyśmy na ten temat. Nie wiem czy takie normalne, chyba większość ludzi ma jednego...? Quote
eria Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Obserwuję w moich okolicach sporą tendencję do posiadania dwóch psów , coraz więcej ludzi widuję z dwoma w porównaniu do lat poprzednich , takie mam wrażenie ;) Quote
strasznika Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 To świetnie! Niedługo jednopsi będą nienormalni :D pomijając bezpsich... Quote
Fides79 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 u mnie tak z obserwacji tych osób które spotykam podczas spacerów to większość ma 1 psa, jak na moje oko mniej więcej 2/3 psiarzy, 1/3 ma 2 psy i jakieś nieliczne przypadki posiadania więcej niż 2 czyli 3-5 sierściuchów ;) Quote
Patik Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Świetny filmik :D zdjęcie tez . życzymy powodzenia w szkoleniu. A co do psów to większość ma też jednego,naprawdę rzadko dwa ( i cieszę się bo będę za niedługo może należeć do tej wyjątkowej grupy :P), a z trzema psami to jeszcze nikogo nie wiedziałam,ale u nas w sumie rzadko można kogoś na spacerze z psem złapać, większość to chodzą sobie same na spacer:angryy::angryy: A jeden gość pomimo tego ,ze pies jest agresywną przybłędą puszcza go o tak i luzem idzie ,ale zawsze przeprasza jak ugryzie kogoś Kubę raz ugryzł w dupsztala, i oczywiście się schował za mną i musiałam twardziela obronić, ale widać ,że gościu się stara go wychować. Quote
Tekla64 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ja od 78 roku mam wiecej niz dwa psy , wtedy jeszcze zylam w duzym miescie na 9tym pietrze, to bylo calkiem nie normalne ale ja sie tym nie przejmowalam do niedawna mialam 5 teraz mam cztery i mase kotow[ no fakt warunki mnie sie zmienily ale nawet w Berlinie mialam dwa psy i dwa koty nie mowiac o drobnicy futrzastej czy pierzstej. szkoda ze nie mozesz publikowac zdjec kotecka ale ciesze sie ze sie dogaduja, z czasem jak male zacznie szalec to strsze wciagnie sie w zabawe , tak najczesciej bywa odkurzacz , kazdy pies ma co innego do niego , moja jedna polowa namietnie sie odkurza reszta raczej stara sie unikac, a mialam wariata co namietnie kochal jak mu jezyk wciagalo Quote
wilczy zew Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Tekla64 napisał(a): a mialam wariata co namietnie kochal jak mu jezyk wciagalo o takim to nie słyszałam :crazyeye: opowiedz coś o nim Quote
strasznika Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Fides79 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 http://img705.imageshack.us/img705/423/dsc0247vj.jpg ochh jaki poważny, myślałby kto hihi :lol: super mu się grzywka układa, wygląda jakby była wcześniej na jakiś wałek nakręcona ;) http://img713.imageshack.us/img713/8429/dsc0146sd.jpg oho jaki ważny :cool3: czy mi się wydaję, czy F nie ma jakoś mocno owłosionych łap? Quote
strasznika Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Uploaded with ImageShack.us Śnieg mieliśmy aż przez 2 dni :) Frodo najpierw był zdziwiony, ale jak już sprawdził co to, to zabawę miał świetną! Quote
strasznika Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 (edited) [quote name='Fides79'] http://img713.imageshack.us/img713/8429/dsc0146sd.jpg oho jaki ważny :cool3: czy mi się wydaję, czy F nie ma jakoś mocno owłosionych łap? Nie ma owłosionych, on jest z tych bardziej szorstkowłosych, niemieckiego typu sznaucerów :) Edited February 11, 2012 by strasznika Quote
Fides79 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 no i dobrze, przy najmniej mniej "skarbów" w futrze przynosi ;) Quote
Culineo Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 ee tam mi owłosione łapki się bardziej podobają :) ale on się wysoki wydaję ! I taka kluseczka :loveu: mój jak głodzony wygląda żebra mu wystają a jeść nie chce :niewiem: :( śliczny i już duży :) ile ma miesięcy ? Quote
Recommended Posts