Isadora7 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ola164 napisał(a):Wielkie, wielkie dzięki. Isadoro - dziekujemy za ogłoszenie i newsa. Ile razy na nią patrze to sie rozklejam... Oby ktoś się jeszcze rozkleił Quote
Felka z Bagien Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Avaloth napisał(a):A i owszem. Pani z trójką? dzieci, przyszli po amstaffa, pani Iza i inni pracownicy robili wszystko żeby asta nie wzięli, więc upatrzyli sobie pekina i żadne tłumaczenia że nie nadaje się do dzieci, pokazywanie innych psów skutku nie przyniosło. Anka S. była przy tym i mówi że o ile dom dla spaniela Maksa się wydaje całkiem fajny, jakieś dwa psy jeszcze w miarę fajnie wyadoptowali to podobno pekińczyk trafił dość tragicznie. A co do Beci, dzisiaj była w swoim boksie, na stałym miejscu, zawinięta w kłębek na legowisku, leżąc bez ruchu.. Ojej, to niedobrze, bo ta pekinka była bardzo zestresowana i w dodatku miała sterylkę z ciążą obumarłą całkiem niedawno. Quote
Fiera Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ale mnie ta psinka rozkleiła, mam ciągle przd oczami jej smutnego pysia :( Czy szukacie dla niej DS, czy też DT? Quote
Noelle Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 widziałam dziś Becię... leżała w koszyku nieruchomo cały dzień :( Quote
Fiera Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 natalek napisał(a):widziałam dziś Becię... leżała w koszyku nieruchomo cały dzień :( :( :( :( :( Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 natalek napisał(a):widziałam dziś Becię... leżała w koszyku nieruchomo cały dzień :( Będziesz może jutro w schr ? :) Quote
Noelle Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 niee, raczej jutro nie dam rady, byłam wczoraj i dzisiaj. choć powinnam iść, bo D5 nie było od 2 tyg., no ale w czw. to zrobię Quote
Avaloth Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='natalek']widziałam dziś Becię... leżała w koszyku nieruchomo cały dzień :( czyli dzień jak codzień :shake: biedactwo malutkie.. Fiera szukamy dla Beci jakiegokolwiek domku, może być DT, wtedy przynajmniej będzie szansa wzięcia jej do lekarza i zdiagnozowania choroby. Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 natalek napisał(a):niee, raczej jutro nie dam rady, byłam wczoraj i dzisiaj. choć powinnam iść, bo D5 nie było od 2 tyg., no ale w czw. to zrobię Kurcze, bo nie ukrywam, że szukam kogoś do pomocy na jutro, bo w dwójkę jest strasznie trudno z A2 i H1 :( Quote
Felka z Bagien Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 W schronie będę ja,na 100%.Tylko co mam zrobić, bo już raz nie zdałąm egzaminu.Nie znalazłam Beci,ale teraz jak jest pewność,że Becia jest na C3,to się nieco uspokoiłam. Nie przypominam sobie żeby była w szpitaliku, a poza tym sądzę, że ze względu na wiek i to chora serduszko nie była sterylizowana.Jutro zapytam lekarzy. Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 To jutro możemy zapytać u wetów od razu o Becię i Wypłoszka. Ciekawa jestem co powiedzą o Wypłoszu. Mam nadzieję że nie będzie trzeciej wersji choroby - bo chyba padnę. Quote
Felka z Bagien Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Napisz o której będziesz, to ja się dostosuję.Ja z reguły jestem ok.12-13.Mogę wcześniej tj.o.k.11.Mam urlop,więc w związku z tym mnóstwo spraw do załatwienia:diabloti: Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Będziemy od 10, ale najpierw weźmiemy z Moną c7. Potem spróbujemy w dwójkę a2. Więc nam trochę zejdzie. Proszę mi puścić sygnał (moj tel 600854133) jak Pani będzie w schr to się spotkamy przed budynkiem i ustalimy wszystko. Niestety będę jutro tylko do 14, bo zaraz potem lecę z własnym psem do weta. Quote
Felka z Bagien Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 To róbcie swoje, a ja myślę że najdalej dojadę do 12 do schronu. Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Rozumiem, ze z boksem Maurycego i boksem Beci mam poczekać, tak? Quote
Felka z Bagien Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ank@ napisał(a):Rozumiem, ze z boksem Maurycego i boksem Beci mam poczekać, tak? Jak dojadę to mnie zobaczycie:evil_lol: Quote
Ola164 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Dziewczyny sprawdzicie Becie na koty, bo na króliki nie da rady. Jest szansa na super domek. Jutro będę dzwonić i się wszystkiego dowiem. Bedę w kontakcie telefonicznym z Dominiką, albo Wami jak się tylko dowiem czegokolwiek bo jutro wyjeżdżam... Quote
Isadora7 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ola164 napisał(a):Dziewczyny sprawdzicie Becie na koty, bo na króliki nie da rady. Jest szansa na super domek. Jutro będę dzwonić i się wszystkiego dowiem. Bedę w kontakcie telefonicznym z Dominiką, albo Wami jak się tylko dowiem czegokolwiek bo jutro wyjeżdżam... super by było Quote
Noelle Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 oby się udało! myślę, że Becia koty zignoruje, no ale okaże się :) Quote
nausicaa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 czyli rozumiem, że moja propozycja dt z możliwością ds została zaakceptowana?:) bo nie dostałam żadnej wiadomości na maila i nie wiem, czy jest szansa, że psinka do mnie trafi Quote
Avaloth Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Jeśli to Ty pisałaś o dom z kotami i królikami to pewnie tak :) Nie sądzę żeby Becia na koty czy królika zareagowała bardziej żywiołowo, ale już napisałam do Anki smsa, więc pewnie dzisiaj sprawdzą. Quote
nausicaa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 tak, tak, to ja:) to dawajcie znać, jak tylko bedzie wiadomo, co i jak. jeśli byłoby ok, to mój facet będzie jechał do krk z wawy w tym miesiącu prawdopodobnie, więc mógłby ją przywieźć do nas, chyba, że chcecie zobaczyć warunki Quote
Noelle Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 a mieszkacie w Warszawie? nie ukrywam, że zawsze dobrze zrobić wizytę przedadopcyjną, no ale to chyba zależy od założycielki wątku. :) Quote
nausicaa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 tak, w warszawie. wizytę już mieliśmy w sprawie innego pieska, który raczej do nas nie trafi. odwiedzała nas mala_czarna i Awit czy jakoś tak, o ile się nie mylę w nicku. jak pisałam do Oli, to opisałam jej z resztą warunki dość dokładnie Quote
Recommended Posts