Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cezus80 napisał(a):
JA!!!!
moze uda się skończyc championat!!!

nam w niedziele mija dokładnie rok i jeden dzień, więc jeśli dostaniemy anw. dt. ch. to też bedziemy kończyć ;)

Posted

kamila_vu napisał(a):
Witam,

Czy orientuje sie ktos jak jest w Niemczech z przyznawaniem JCH.Wybieramy sie do Lipska na obie wystawy,pies bedzie w klasie mlodziezy.

ogólnie to tak jak u nas z Zw. Mł. sędzia może nie musi przyznać pierwszemu w klasie, co do samego championatu to:
"The title of "German Youth Champion (VDH)" will be given to pedigree dogs, if these have been nominated for at least three challenge certificates for the title of "German Youth Champion (VDH)", by at least two different breed judges and without chronological restrictions."

Posted

kamila_vu napisał(a):
Dzieki,

To tak jak u nas.Czy rowniez tak jak u nas,psy w klasie juniorow moga byc wystawiane do 18 m-cy?

tak, podział na klasy jest identyczny jak we wszystkich krajach zrzeszonych w FCI

Posted

Witam

Mam do zaproponowania wspolny przejazd,Szczecin-Lipsk.Wyjazd 20-go (wczesnie rano),powrot 21-go po wystawie.Ewentualni chetni prosze o kontakt na PW

• 2 weeks later...
Posted

Elitesse napisał(a):
a ja dzis dostalam poczta bilety parkingowe i jakies kupony rabatowe na karme

ja również, gorzej mają Ci co już wyjechali z domów i nocują przed wystawą już, a sam znam takich :P z czego pamietam rok temu bylo 8 euro za parking dla tych co nie maja wlotek

Posted

hop hop ! jak poszlo innym dogomaniakom ?
slyszalam na wystawie wiele polkich glosow wiec reprezentacja polski byla spora :)

ja jestem zachwycona i wystawa i Lipskiem - miasto jest przepiekne a wystawa zorganizowana doskonale - mysle ze Lipsk na stale wpisze sie w nasz kalendarz wystawowy :)

moja sznaucerka srednia FELICJA Elitesse
w sobote na krajowce zdobyla - V1 VDH-J
a w niedziele na miedzynarodowce - V1 VDH-J, VDH-Jugendsieger Leipzig 2011 & BOB

i tym samym ukonczyla Mlodziezowy Championat Niemiec VDH :multi::multi:

a miniatur PONTIAC Grasant wystawiany tylko na niedzielnej miedzynarodowce - V1 CAC, VDH i r.CACIB :multi::multi:

jeszcze jeden wniosek mu brakuje do niemieckiego Ch

Posted

my za to w pierwszy dzień u dr. Pepera ocena doskonała 1/2 anw.Dt. ch. i w porównaniu res. CAC
w drugi dzień u pana Kavcica ocena doskonała 2/2 i res. anw. Dt. ch.

gratuluje bardzo dobrego wyniku!

ad Lofty