Jump to content
Dogomania

Oleńka ma dom - zostaje u Konisi!!! Konisia, wielkie dzięki!!

Recommended Posts

Posted

Najlepsze życzenia świąteczne dla wspaniałej Konisi, która uratowała Olenkę i dla Oleńki aby znalazła tak cudowny, stały dom jaki ma obecnie tymczasowy :loveu:

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tweety napisał(a):
Najlepsze życzenia świąteczne dla wspaniałej Konisi, która uratowała Olenkę i dla Oleńki aby znalazła tak cudowny, stały dom jaki ma obecnie tymczasowy :loveu:
dolaczam sie do zyczen!!!:loveu:

Posted

Tweety napisał(a):
Mała Oleńka szuka domku, nie może przebywać u Konisi w nieskończoność. Pomóżcie, proszę
ja chcialam pomoc, ale nie moge sie doprosic fotki i krotkiego tekstu, ktory zlapie za serce;)

Posted

daga_27 napisał(a):
ja chcialam pomoc, ale nie moge sie doprosic fotki i krotkiego tekstu, ktory zlapie za serce;)

To nie zla wola Konisi tylko problemy techniczne :loveu: Mam nadzieję, że wkrótce zostaną rozwiązane.
A Oleńka bryka na całego, najbardziej lubi bawić się w rozlewanie wody a to z psich misek, a to z różnych naczyń :evil_lol: Pilnie uczy się też gotować, dzielnie pomaga mamie Konisi w kuchni. To skarb nie kot po prostu :loveu:

Posted

Witamy wszystkich po świętach:) Przepraszamy za tak długie milczenie spowodowane awarią sprzętu komputerowego. Dziękujemy cioteczkom za opiekę nad wątkiem i Oleńką.

Tekścik ułożyłam krótki, tak żeby pasował do większości rubryk z ogłoszeniami:

Koteczka szuka domu!
Ok. 3 letnia, szaro-srebrno-biała kotka szuka odpowiedzialnego domku. Kotka została porzucona przez właścicieli kiedy okazało się, że jest nosicielką wirusa FIV. Choroba ta jest całkowicie niegroźna dla innych gatunków (np. psów czy ludzi). Kicia bardzo potrzebuje własnego człowieka. Uwielbia przytulanie, głaskanie, drapanie za uszkiem. Jest zupełnie bezproblemowa. Potrafi bardzo ładnie korzystać z kuwety. Nie wybrzydza podczas jedzenia. Bardzo lubi przesiadywać w kuchni i pomagać w przygotowywaniu posiłków;) Lubi się bawić, najchętniej w asyście człowieka. Zgadza się z psami. Poszukuje odpowiedzialnego domku u spokojnej osoby.

Ale jakiś taki...no nie wiem...jakby "bez serca" mi wyszedł, chociaż w sumie chciałam skupić się na przekazaniu danych. Jeśli coś popraić to oczywiście proszę o sugestię.
Jeśli chodzi o aparat, z tym mam większy problem. Mój jest zepsuty i jestem w trakcie szukania jakiegoś taniego serwisu w którym mogliby go naprawić (bo w serwisie Minolty zażyczyli sobie, ze ho,ho;))

Co do naszej małej bohaterki wątku to można określić ją jednym słowem: PRZECUDOWNA:loveu: Sama słodycz. Nie wiedziałam, że koty mogą być aż tak "psie", tak garnąć się do ludzi i tak pragnąć z nimi kontaktu.

Posted

Po Sylwestrze wyślę ogłoszenie, powinno dojść na środę,a to znaczy, że ukazałoby się w piątek. Duże mizianki dla Dzwoneczka-Oleńki:loveu:

Posted

Mamy problem, bo TZ Konisi uczulony jest na koty. Dom musi znaleźć się galopem. Sama sie zreszta dziwię, że nie stoi tu jeszcze kolejka, bo kocinka jest piękna, przytulaśna, pełna energii, lubi psy. A że jest nosicielem choroby? A nam kto zagwarantuje, że sami zaraz nie zachorujemy na coś albo nasze zwierzaki? W tym wypadku "wróg" jest już znany więc nie zaatakuje z nienacka i niespodziewanie.

Posted

Patsi dziękuję za ogłoszenie:loveu: :loveu:

Dokładnie Tweety, masz rację. Tym bardziej, że ów "wróg" jak narazie nieaktywny i kocina pełna chęci do życia, radości i śladu choróbska po niej nie widać.

Posted

fona napisał(a):
Tweety, jak Ty to robisz, że znajdujesz warszawskie kociaki, będąc w Krakowie? ;)

Zycze dobrego domku kocince...

wywiad działa, nieustanie :evil_lol:
A przy okazji mam pytanie: gdzie jest domek dla Oleńki?
Mam też drugie pytanie: czy ktoś ze sprawnym aparatem, oczywiście z Warsiawki (wybaczcie, nie mogłam sobie darować :evil_lol: ) nie mógłby umówić się z Konisią na sesję zdjęciową pięknej panny Oli?

Posted

Tweety napisał(a):
oczywiście z Warsiawki (wybaczcie, nie mogłam sobie darować :evil_lol: )

Tweety, hahaha, dobrze że ja nie z Warsiawki;) i "tylko" tu mieszkam;P

Posted

Mieszkam przy Grochowskiej, w okolicach Wedla. Sytuacja jest taka, że aparat mam, ale zepsuty:shake: Szukam jakiegoś taniego punktu naprawczego, bo w orginalnym serwisie Minolty chyba "trochę" za drogo sobie liczą. Jeśli coś znajdę to oddaje swój i zdjęcia są zaraz po naprawie. A jeśli nic nie będę miała wtedy trzeba będzie kogoś fatygować.:roll: