Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agnieszka32']Oj, z tym to może być problem... Szkoda, że nie mogę pomóc, ale w poniedziałek rodzę...
Tak myślałam, że będzie problem.... ale próbować/szukać zawsze warto :)
Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :kciuki:

AlfaLS, Enigma niedługo wyjeżdża na urlop, więc na bazarek raczej nie znajdzie czasu, dlatego szukamy kogoś na miejscu, kto zgodziłby się odebrać rzeczy i go poprowadzić. W najgorszym wypadku będziemy szukać transportu do mnie (może jakoś przy okazji się uda, bo specjalnie jechać to na paliwo sporo kasy pójdzie).

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AlfaLS, Enigma niedługo wyjeżdża na urlop, więc na bazarek raczej nie znajdzie czasu, dlatego szukamy kogoś na miejscu, kto zgodziłby się odebrać rzeczy i go poprowadzić. W najgorszym wypadku będziemy szukać transportu do mnie (może jakoś przy okazji się uda, bo specjalnie jechać to na paliwo sporo kasy pójdzie).

Na urlop jadę dopiero 03.09 ale ja bazarku nie zrobię. Oddam chętnie trochę rzeczy natomiast.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Na urlop jadę dopiero 03.09 ale ja bazarku nie zrobię. Oddam chętnie trochę rzeczy natomiast.

To problem...... Ja mogę bazarek zrobić i go poprowadzić ale rzeczy raczej nie chcę..:shake:. Po prostu jestem w tej chwili na etapie wymiany pewnych mebli i już się gubię co swojego gdzie mam, a jeszcze jak mi coś dojdzie to całkiem stracę głowę. Przy okazji tej wymiany chcę to posegregować, pewne rzeczy powyrzucać więc jeszcze mi to trochę czasu zajmie......
A może mogłabyś zrobić zdjęcia, opisy i wycenić i przysłać mi to na majla? Ja bym zrobiła bazarek, poprowadziła, jakby były pytania o te rzeczy to być odpowiadała a później z wysyłką to albo byś wysłała sama albo ja bym się już ogarnęła i wzięła do wysyłania? Pomyśl nad tą opcją.....

Posted

AlfaLS napisał(a):
To problem...... Ja mogę bazarek zrobić i go poprowadzić ale rzeczy raczej nie chcę..:shake:. Po prostu jestem w tej chwili na etapie wymiany pewnych mebli i już się gubię co swojego gdzie mam, a jeszcze jak mi coś dojdzie to całkiem stracę głowę. Przy okazji tej wymiany chcę to posegregować, pewne rzeczy powyrzucać więc jeszcze mi to trochę czasu zajmie......
A może mogłabyś zrobić zdjęcia, opisy i wycenić i przysłać mi to na majla? Ja bym zrobiła bazarek, poprowadziła, jakby były pytania o te rzeczy to być odpowiadała a później z wysyłką to albo byś wysłała sama albo ja bym się już ogarnęła i wzięła do wysyłania? Pomyśl nad tą opcją.....

Rozwiązanie całkiem rozsądne ;)

Posted

Dziś w nocy nie zniknęło jedzonko :(

Wyniosłam biedne psisko na dwór, żeby trochę na świeżym powietrzu pobyło (bo przebywa w stajni, w ciemnym boksie). Na 99% to suka nie pies :) Poskakała trochę na 3 łapach i zjadła kawałek pasztetowej i odrobinę jedzenia z puszki, ale zaraz dosypałam tam lekarstwa i już nie chciała jeść...
Zostawiłam ją w altance, dopiero na noc ją zamknę.

We wtorek jedziemy do weta na kontrolę i będzie wiadomo, co dalej.

Ogólnie, to pies-anioł, można ją nosić, tarmosić i nawet nie warknie, nie piśnie.

Posted

Byliśmy dziś u weta na zmianie opatrunku, bo już się mocno sączyło.
Dostała też tabletki (synulox) zamiast tego antybiotyku w proszku, którego nie chciała jeść. Mam nadzieję, że uda się jakoś w kiełbasce przemycić..

Koszt dzisiejszej wizyty to 40 zł + paliwo 30 zł.
Jesteśmy już 170 zł na minusie, a czeka nas jeszcze kilka zmian opatrunków i sterylka... Nie liczę kosztów wyżywienia, bo tyle akurat mogę jej zapewnić.

Bardzo proszę o pomoc finansową na leczenie suni oraz o DT dla niej.

Widziałam kiedyś bazarek, w którym było wybierane imię dla psa. Nasza sunia jest bezimienna. Czy ktoś chciałby dla niej taki bazarek stworzyć? Może akurat kilka zł by się uzbierało... a przy okazji nasza staruszka zyskałaby imię ;)

Posted

Jeżeli sunia po 15.08 wciąż będzie u Ciebie, przeleję dla niej 30 zł, teraz jestem na zerze. Tylko tyle mogę... Prosiłabym o przypomnienie tak ok 16.08 o mojej jednorazowej deklaracji w PW.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Jeżeli sunia po 15.08 wciąż będzie u Ciebie, przeleję dla niej 30 zł, teraz jestem na zerze. Tylko tyle mogę... Prosiłabym o przypomnienie tak ok 16.08 o mojej jednorazowej deklaracji w PW.

Bardzo dziękuję...choć mam nadzieję, że znajdzie się dla niej LEPSZY DT.

Znalazła się Osoba, która może odebrać rzeczy i poprowadzić bazarek :) Pisała już do Ciebie?

Posted

Ellig napisał(a):
Jestem......pomysle:(

Dziękuję, że zajrzałaś.

Psinka czuje się dużo lepiej. Spacerowała dziś po podwórku i nawet leciutko próbowała obciążać chorą łapkę, ale widać że jeszcze mocno ją boli :(

Posted

sylwija napisał(a):
śliczna sunia, dobrze, że trafiła na Twojego TZ..

Akurat jechał ze znajomym jakąś łąkę oglądać... Znajomy mówił, żeby nie podchodził do tego psa, bo go ugryzie, ale TŻ podszedł, wyciągnął rękę, a psina go polizała, więc ją zabrał :)

Posted

Cudak, skontaktuj się z "Agata Dymer" jeśli to ją miałaś na myśli,pytając, czy się do mnie ktoś odezwał w sprawie bazarku. Z tego co zrozumiałam, ona jest chętna do jego zorganizowania ale ustalcie między sobą zasady, cele itp proszę. Ja postaram się jakoś dostarczyć jej rzeczy.