Verico Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Witam serdecznie :) Z tej strony kłania się Mariusz wraz z rodzinką, do której w dniu wczorajszym dołączył psiak Frugo. Już pierwszego dnia wprowadził sporo pozytywnej energii w nasze życie domowe, mimo że z początku był lekko przestraszony. Teraz, drugiego dnia, kiedy jest u nas, odkąd wróciłem po nocy z pracy widzę przez cały dzień wesołe zwierzątko, które już chyba na stałe się zadomowiło i nie ma mowy, by się gdzieś od nas ruszyło :) Biega jak szalony, dawno nie miałem okazji bawić się z tak radosnym psiakiem. Niezmiernie cieszymy się, że to do nas trafił. Z tego miejsca chciałbym także gorąco podziękować Pani Basi, Pani Karinie i innym osobom, które pośredniczyły w adopcji szczeniaka. Zdecydowaliśmy, że nie będziemy zmieniać imienia psiaka. Wszyscy się przyzwyczaili, zatem wszystko w porządku. Frugo jest już po pierwszej kąpieli, straszny z niego łakomczuch. Ma już zorganizowane spanie, cały dzień bawi się swoimi nowymi zabawkami. Wczoraj (pierwszego dnia) mieliśmy z nim małe problemy dot. załatwiania się (bo trzeba było latać kilka razy ze szmatą), ale dzisiaj już jest dużo lepiej. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć Frugo wraz z krótkim filmikiem (w słabej jakości, bo kręcony komórką), ale w ciągu najbliższych dni na pewno pojawią się zarówno fotki jak i filmy w jakości wyższej. Dzisiaj wszystko robione było na szybko, ale w przyszłości na pewno będzie to bardziej dopracowane :) Fruguś witaj wśród nas :) http://www.youtube.com/watch?v=VnFKiOm-7p0 Quote
Monika_tbg Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 oo witamy Mariusza!:) i Fruguś będzie miał swoją galerie o kurczę :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='Verico']Witam serdecznie :) Z tej strony kłania się Mariusz wraz z rodzinką, do której w dniu wczorajszym dołączył psiak Frugo. Już pierwszego dnia wprowadził sporo pozytywnej energii w nasze życie domowe, mimo że z początku był lekko przestraszony. Teraz, drugiego dnia, kiedy jest u nas, odkąd wróciłem po nocy z pracy widzę przez cały dzień wesołe zwierzątko, które już chyba na stałe się zadomowiło i nie ma mowy, by się gdzieś od nas ruszyło :) Biega jak szalony, dawno nie miałem okazji bawić się z tak radosnym psiakiem. Niezmiernie cieszymy się, że to do nas trafił. Z tego miejsca chciałbym także gorąco podziękować Pani Basi, Pani Karinie i innym osobom, które pośredniczyły w adopcji szczeniaka. Zdecydowaliśmy, że nie będziemy zmieniać imienia psiaka. Wszyscy się przyzwyczaili, zatem wszystko w porządku. Frugo jest już po pierwszej kąpieli, straszny z niego łakomczuch. Ma już zorganizowane spanie, cały dzień bawi się swoimi nowymi zabawkami. Wczoraj (pierwszego dnia) mieliśmy z nim małe problemy dot. załatwiania się (bo trzeba było latać kilka razy ze szmatą), ale dzisiaj już jest dużo lepiej. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć Frugo wraz z krótkim filmikiem (w słabej jakości, bo kręcony komórką), ale w ciągu najbliższych dni na pewno pojawią się zarówno fotki jak i filmy w jakości wyższej. Dzisiaj wszystko robione było na szybko, ale w przyszłości na pewno będzie to bardziej dopracowane :) Fruguś witaj wśród nas :) http://www.youtube.com/watch?v=VnFKiOm-7p0 Witam na dogo i pozdrawiam cała rodzinkę. Bardzo miło mi było Państwa poznać osobiście. Quote
Soema Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Cześć chłopaku :) Chłopaki w sumie. ;) widać, że czuje się swobodnie, w salonie był na początku trochę nieśmiały, ale teraz widzę pełen luz :) Quote
Basia1968 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Panie Mariuszu bardzo bardzo dziekujemy - jestem naprawdę szczęśliwa, że maluszek trafił do Państwa. Frugo jest prześliczny, ten wyraz jego pysia - taki dziewczęcy:loveu::evil_lol: Ale się chłopaczkowi trafił domeczek - :loveu::loveu::loveu: Quote
Verico Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 My również bardzo się cieszymy, że to do nas trafił i mamy nadzieję, że przeżyje z nami wiele wspaniałych chwil :) Dzisiaj od rana wynalazł jakiś kawałek materiału (na 3 zdjęciu) nie wiadomo skąd, ale lata z nim cały dzień, praktycznie ani na chwilę nie spuszcza go z oka, widocznie znalazł w nim swoją ulubioną zabawkę na najbliższych kilka dni. Teraz będzie kładł się chyba spać, więc w ciągu kilku kolejnych dni postaram się nieco uzupełnić galerię i opisać jak się rozwija :) Quote
Basia1968 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Aaaa tak to są tzw. "przytulanki mamlanki":evil_lol::evil_lol: moja TOla miała takie króliczka kiedyś/ któremu zrobiła oczywiście "sekcje"/ nie miał oczek, wnętrzności, ale za to wierzchnie okrycie i to była najlepsza "przytulanka mamlanka" Toli. MOja nieżyjąca już Maja miała natomiast "dydlaka" - doiła ucho misia /tzw. choroba sieroca/ tak go doiła, że praktycznie jedna strona głowy praktycznie nie istniała:loveu: - wydoiło moje maleństwo misiowi ucho - ale Majci już nie ma:-( Czekamy zatem na relacje i zdjęcia - oj będzie się działo:loveu: Quote
minia913 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 i ja zaglądam do szczylka i zapisuję co bym mogła sobie popatrzeć jak chłopaczek rośnie Quote
Verico Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Korzystając z ładnej pogody, jaka dziś nastała, wybraliśmy się z Frugo do ogródka, żeby zrobić kilka zdjęć :) Aktualizacja: 03.08.11 --- Jak na razie Fruguś jest grzeczny, ale tylko gdy śpi :) W ciągu dnia rozrabiaka jest straszny, ale w nocy pilnuje mnie, normalnie swoje legowisko miał obok mojego łóżka, ale od kilku dni chyba woli moją kołdrę :) Często biega po ogródku, wygrzewa się na balkonie, apetyt ma niesamowity. Opanował już całkiem ładnie komendę "proszę" i wie, że dopóki nie poprosi, to nie dostanie - teraz pora na siad. Mamy z nim czasem mały problem, bo upodobał sobie polowania na ślimaki, a wiem, że to dla psów niebezpieczne. Staramy się go tego od razu oduczyć, mam nadzieję, że szybko się z tym uporamy. Mieliśmy w rodzinie kiedyś nieprzyjemną podobną przygodę i nie chcemy, by się powtórzyła. A w tym roku niestety ślimaków mamy po deszczach całą masę... Kolejna aktualizacja za kilka dni :) Quote
Basia1968 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Prześliczny jest Fruguś. Bardzo bardzo dziekujemy za to, że jest Pan z nami na dogo. To najlepsza nagroda dla nas móc patrzeć na szczęście psiaka. Dziekujemy i czekamy na więcej. Co do ślimaków - no fakt jest ich mnóstwoooooo. Quote
Verico Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Kolejna porcja zdjęć naszego podopiecznego :) Aktualizacja: 24.08.2011 Quote
Basia1968 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Fruguś wygląda jak dziewczynka - słodziak niesamowity:loveu::loveu: tak si cieszę - dziękujemy jeszcze raz za informacje. Chciałam zaznaczyć, że robi Pan przepiękne zdjęcia - wprost rewelacja!! Quote
Verico Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Dobry wieczór, witamy po ponad półrocznej przerwie. Meldujemy się razem z Frugusiem ponownie :) Psina urosła strasznie! Kiedy braliśmy go do domu, była to kruszynka, teraz ważny 18kg! Przepraszam za tło zdjęć, ale akurat mamy remont w domu, a że musiałem kilka fotografii zrobić, to i przy okazji Frugo się załapał :) Niedługo już się zrobi ładna pogoda, więc postaram się wrzucić jeszcze kilka zdjęć za jakiś czas. Pozdrawiamy :) Quote
terier Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Jaki nasz Fruguś wieeeeeelki :) Cudnie wygląda :) Dziękujemy za foteczki :) Jak miło jest go zobaczyć po tak długim czasie :) Quote
Basia1968 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Jejku jak wyrósł, no cudowny psiaczek. Ślicznie dziękujemy za fotki - mam nadzieję, że Frugus jest grzeczny? - no na zdjęciach wygląda na grzeczniuśkiego :loveu: Czekamy na kolejne zdjęcia i dziękujemy za pamięć. Quote
Verico Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Na dzień dzisiejszy, już po remoncie - latający Frugo :) Niedługo, jak się zrobi pogoda, to wychodzimy w plener i podeślę kolejnych kilka zdjęć tak jak obiecałem :) Quote
Basia1968 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 śliczny kochany Fruguś - dziękujemy i czekamy:loveu: na jeszcze Quote
Verico Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Wracamy z nowym zdjęciem, wiosna ładna nam przyszła, więc postaram się uzupełnić galerię niedługo :) Quote
Basia1968 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 oo kochane psiątko, jak to miło zobaczyć pysiunia - czekamy na więcej :loveu: Quote
Recommended Posts