Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani napisała, że jak najbardziej jutro będą i już mają dla Czestera wyprawkę. Będą trochę wcześniej, żeby najpierw podejść do weterynarza, a potem z Cześkiem na spacer :)

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
huuuraaaaa :laola: powodzenia Cześku!!!!!!

a jak Cybis? był na spacerku? coś o nim wiadomo już? bo chcę mu ogłoszenia dać

Ja nic nie wiem niestety o nim, widziałam go w boskie tylko. Jacyś ludzie dzisiaj o niego pytali, ale chyba go nie wzięli.

Posted

Dostałam wiadomość od nowych właścicieli Czesia ;). W skrócie :

- Czester bardzo ładnie zniósł podróż samochodem
- Załatwia się tylko na dworze
- Ma swoje posłanko, na łóżku nie śpi, rano chciał się tam wtarabanić ale "Próba nie powiodła się"
- Na początku spaceru ciągnął, ale potem już się uspokoił
- Czester już znalazł sobie na osiedlu psich kolegów i bardzo cieszy się na ich widok
- Chce wyłudzać jedzenie ze stołu, ale jak mu powiedzą "nie wolno", albo zignorują, to odchodzi albo się kładzie
- Został wykąpany i nawet do kąpieli się nie zraził, jest czyściutki i jak to pani napisała wyjaśniał
- Dzisiaj został na trochę sam w domu, jak Państwo wrócili to Czester leżał na swoim posłaniu
I najlepsze, zdanie podsumowujące :
"Ogólnie rzecz biorąc, PIESEK JEST SUPER!!!!! JESTEŚMY ZADOWOLENI Z
WYBORU I NIE ODDAMY CZESTERA NIKOMU!!!!!!
"

• 2 months later...
Posted

Jadę dzisiaj na chwilkę do Cześka :-) Podpisać umowę adopcyjną :)
Wcześniej Pani pisała, że mają niewielkie problemy z nim bo Czester pokazuje swoje prawdziwe oblicze i chce być górą, ale mają numer do Basi i jak coś to im doradzi co i jak :)

Posted

No i już po odwiedzinach :)

gosia2313 napisał(a):
Byłam dzisiaj na chwilkę u Czestera podpisać umowę.
Państwo się trochę obawiali/zastanawiali jak on będzie się dogadywał z dziećmi (nie mają jeszcze), ale okazało się, że Czester kocha dzieci i do wszystkich strasznie ciągnie, żeby się bawić. oczywiście, że względu na wielkość trzeba na niego uważać. Strasznie mu aktualnie wylatuje sierść, a do tego nie przepada za czesaniem. Jak go wyczesują w parku to p. Monika go czesze a mąż trzyma, tylko potem Czester strzela focha na czeszącego i nie chce do niego przychodzić :D
W pokoju miał dwie miski, jedn z wodą, drugą pustą po żarełku. Pod oknem ma swoje posłanie, ma też szarpak po który chwile po przyjściu poleciał.
Z niektórymi psami się nie dogaduje, z innymi się dogaduje. Ale jak tylko ma kontakt z kimś nowym to od razu chce być na górze. Pani mówiła, że jak jej brat go wyprowadzał na spacer to Czester od razu ciągnął i tylko czekał, czy zareaguje czy nic nie zrobi.
Poza tym to Czester jest baardzo fajny, taki przytulasty, tylko chyba ma jeszcze jakiś głupi nawyk skakania na ludzi.

U niego wszystko OK. Państwo powiedzieli, że jakby jeszcze kiedyś ktoś chciał go odwiedzić, to podadzą nowy adres, bo się przeprowadzają.