Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

ani@ napisał(a):
Praca pracą, ale ileż to Beniu ma stron na swoim watku ;) - Elza widziałaś (to chyba nasz rekord :eviltong:)

Tak. :evil_lol:
Rekord dość wymowny: ilość stron na wątku jest odwrotnie proporcjonalna do pracy włożonej w psa. :eviltong:

To powinno być mottem dogomanii, nie uważacie ? :diabloti:

Posted

Nic szczegolnego, może źle sie wyraziłam, mam na myśli to, że Wasze psy są właśnie Wasze, maja opieke Fundacji, są w domach tymczasowych, ich losem zajmuja sie "wasi ludzie" na Waszym forum, a psy, ktore są tylko na dogomanii, mają tylko to, co może dac im dogomania i tylko taka opiekę, jaką zapewnią im dogomaniacy... Oczywiście na dogo dzialaja tez inne fundacje, stowarzyszenia, ale przecietnie pomagają (lub usiłują) pojedyncze osoby "skrzyknięte" na wątku. Z tego względu wydaje się zrozumiałe, że wątki psiaków, które są pod opieką Pasterzy, nie są licznie odwiedzane. Wiem, że dogomania ma swoje "wady", ale jednak jest fenomenem, jednak psy sie na niej ratuje i w tym sensie można mówić chyba o "opiece dogomanii"..?

Posted

Tak. Ja jednak uważam, że jak na "coś z powietrza", bez struktury, bez regulaminu, bez żadnych wewnętrznych regulacji, bez jakiegokolwiek aparatu kontroli własnej - to dogomania jest niezła, zwlaszcze, że to dzieje sie w Polsce! Teoretycznie to nie powinno działac! Nie jeden raz próbowałam cos takiego zorganizować przez laty i nigdy mi sie nie udalo, a tu, proszę, jest i "chodzi"! Dla mnie jest to dowód na to, że w Polsce jednak jest elita ludzi wrażliwych i aktywnych.

Posted

Na pewno to "coś dla nas"... Tyle, że nie mamy miejsca dla niego.
Właśnie pod nasze skrzydła mają trafić: dog niemiecki, 2 podhalany i cztery berneńczyki. :-(

My nie mamy schroniska.
Ja staram się nie mieć złudzeń bo to źle wpływa na mój żołądek. :mad:
Pamiętasz wątek puchatej Misi- mixa moskiewskiego stróżującego ?
To też jest dogomania.

Posted

a wiesz Elza... :p
beta ata ma trochę racji :razz:
coś w tej Dogomanii jest!
bo gdzie się spotkałyśmy?
gdyby nie spotkanie "na Dogo" nie byłoby dalszego ciągu
i Fundacji Pasterze :eviltong:

Posted

Racja! Najlepsza Fundacja! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Camara oczywiście, że jesteśmy stąd! Wiele wartościowych osób jest tu obecnych. :loveu:

A pamiętasz ile obaw było przed założeniem Fundacji Pasterze?
Czy podołamy, czy nas to nie przerośnie ? :oops:

Beta ata-
Wg mnie dogo jest jak koncert tysięcy śpiewaków- nie wszyscy zaczynają śpiewać w tej samej tonacji... :lol:
na efekty nie trzeba długo czekać...

[quote name='beta ata']Pamiętam. Rozumiem. A co proponujesz, żeby sie polepszyło?

A gdzie i co ma się polepszyć ? Bo nie bardzo rozumiem pytania ? :razz:

Posted

Elza, Camara, widze, ze jestescie na watku, a logowania na podhalany nie pamietam, wiec zapytam tutaj : macie mozliwosc zbierania 1%? Bo na Mielec nie bedziemy za 2011 dawac, wiec szukamy OPP, na ktora warto dac.

• 2 weeks later...
Posted

Camara napisał(a):
Nie, jeszcze nie jesteśmy OPP, brak nam 2-letniego stażu. Będziemy się o to starać w przyszłym roku.
Szkoda, bo szukam dobrej fundacji, ktorej potrzebna kasa z 1%. Bede czekac w takim razie do przyszlego roku.