Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wierze!
Dzisiaj nie mial ataku! (nazwijmy to tak choc drastycznie brzmi:P)
Bardzo malo podgryzal, za stope zlapal mnie tylko kilka razy..

Do tego PO RAZ PIERWSZY udalo mi sie go wymeczyc. Troche przeciagania, ma taki fajny gwiazdkowy prezent - sznur :D
Do tego aport i uczylam go po woli 'daj', ladnie przychodzil, siadal i kladl na podlodze aport, a nawet gratisowo dawal lape, bo ciagle to robi nawet jak nie prosze (od kad sie tego nauczyl :D)
Po tym wszystkim usiadl zdyszany i nawet mi nie chcial pobiec po aport biedak sie zmeczyl, kazalam mu usiasc dalam nagrode i odrazu zasnal :)
O! I jakby tego bylo malo to pierwszy raz zrobil lezec, tzn zakapowal o co mi chodzi jak mu daje smakolyk miedzy przednie lapy, bo wczesniej robil wszystko tylko sie nie kladl. To jakis cudowny dzien..

Jestem strasznie zadowolona z dzisiejszego dnia!
Jutro pewnie bedzie nauka od nowa, bo pierwszy dzien ma zawsze taki ze wszystko wykonuje, a potem juz sie gubi w komendach jak dochodza nowe :D
Ale szybko sie uczy ogolnie, dzis byl grzeczny. Zrobil panci przyjemnosc na swieta :) Trzymam kciuki zeby jutro tez bylo tak swietnie

A jak widzi spryskiwacz to na niego szczeka!

Posted

Ooo pierwszy zabek! Tozto wkracza powoli w dorosle zycie :D
Gratulujemy! :)

A moj dzis troche szaleje.. Ale ja spalam prawie caly dzien z przerwami na karmienie to sie nie dziwie ze tyle ma energii (bo spal ze mna prawie caly czas). Niedlugo przychodzi do nas rodzinka Z 6 LETNIA DZIEWCZYNKA... No to juz widze co sie bedzie dzialo.

Posted

Powiem wam szczerze, że jakbym o Tajdze słyszała...
Ona ma dokładnie 13 tygodni i jest rozszalałym szczeniakowatym gryzakiem.

Jeśli chodzi o powarkiwanie. to myślę że pies chce przekazać coś ważnego, np. baw się no dalej... baw się ze mną. Tak jak szczenoorki ze sobą w gryzienie...
A co do gryzienia jeszcze to takie maleńtasy zwłaszcza z tych większych psów potrzebują bardzo dużo wybiegania się.
nasza piesa potrzebuje nawet 3 godzin dziennie biegania po podwórku, z komendami, zadaniami, węszeniem, tropieniem w zabawami. dopiero wtedy ładnie spokojnie zachowuje się w domku i więcej śpi. Najfajniejszy i najposłuszniejszy i najmniej gryzący to szczeniorek wymęczony.
Psiak sam znajdzie sposób na odreagowanie energii, jeśli mu w tym my nie pomożemy.
A druga sprawa to ząbki rosnące.
Dzieci też są nieznośne jak im ząbki rosną i niejednokrotnie mamusię ugryzą w cyc...