Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rastuniu to już 50 tygodni od Twojego odejścia, jeszcze krótka chwila i będziemy liczyć czas bez Was w latach. Ból, niedowierzanie i łzy to nam zostawiliście w spadku. Takie życie, normalna kolej rzeczy...Wspomnienia są jednocześnie radością i udręką...

Biegaj szczęśliwa.

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Rastuniu, u nas deszczowo i smutno, krótki dzień sprzyja refleksji... dobrze, że u Was zawsze przyjemna pogoda i żadnych trosk. Kiedyś my również odpoczniemy, mam nadzieję, że z wszystkimi których kochaliśmy.

Posted

Dziękuję Wam za pamięć i odwiedziny, to dla mnie bardzo ważne...

Tusiołku, rok temu, 31 października po decyzji podjętej dzień wcześniej i przeklęczanej przy Tobie nocy, udałyśmy się w drogę, która miała być Twoją ostatnią drogą. Pani doktor powiedziała "spróbujmy jeszcze", i choć przez 7 miesięcy Twojej choroby, kryzysów i powrotów nie zapłakałam ani razu - to wtedy, kiedy brałam Cię na ręce i wynosiłam z powrotem przez drzwi lecznicy, których miałaś już żywa nie przekraczać, ryczałam już na całego. Bo nie chodziłaś, nie jadłaś, bo żyłaś, jakbyś już nie żyła, a tu nagle znowu nadzieja, szansa, że jeszcze...
Kocham Cię, Niusiu i wciąż mam nadzieję, że wybaczysz mi ten dodatkowy tydzień Twoich cierpień. Ten tydzień, kiedy jeszcze musiałyśmy być silne, Ty w walce o swoją wolność, ja w walce o swoje szczęście.

Posted

Zurdo,
Rasta nie ma Ci czego wybaczać. Nie mogłaś tego dnia przewidzieć jaka będzie przyszłość. Jeżeli p. doktor dawała cień nadziei co innego mogłaś zrobić. Inaczej patrzymy z perspektywy czasu, gdy wiemy już co się wydarzyło, inaczej gdy podejmujemy decyzję, szczególnie gdy nie mamy wszystkich danych :(
Ona wie, że Twoje decyzje wypływały z miłości.

Posted

Dziękuję Wam za pamięć.
Glutofia, bardzo, bardzo Ci współczuję. Trzymaj się, a dla Twojego Przyjaciela

Radku, o to właśnie mam do siebie największy żal - że nie miałam wszystkich danych. Może gdybym zrobiła Raście usg oka, byłoby jasne, że nie ma żadnej nadziei. Może...
Tusiołku, Aniołku mój, mam nadzieję, że radujecie się dzisiaj, bo jaki człowiek zasłużył na świętość bardziej niż Wy.

Posted

Rastuniu

Ostatni drogowskaz

Wciąż jestem na tej drodze
(...)

Jeszcze gdy byłaś
gdzieś tu, bliska
słoneczna słońcem,
a ono,
zgasło naraz

Tak ciężko,-
i wciąż błądzę
w mrocznym pokoju

Ten smutek,-
i dobrze znany smak
łez

Idę do Ciebie
by uklęknąć w pokorze
nie żaląc się

Może już za zakrętem
minę ostatni drogowskaz
i powitam Cię
bliskością
nieznany…

Andrzej Brzezina Winiarski

Posted

Zurdo, chyba każdy, kto przeszedł przez taką walkę będzie się zastanawiał, czy zrobił wszystko. Ten cierń zostaje. Myślę jednak, że nasi pożegnani przyjaciele wiedzą, że robiliśmy wszystko, co w danym momencie mogliśmy.

Posted

Jestes lekarstwem na zło,
na proze życie,
które jest bez blasku i kolorów,
Podnosisz na duchu kiedy potrzebuję,
Nie muszę prosić o pomoc,
bo ty i tak jestes i będziesz,
i nawet o tym nie wiesz,
jak ważny jesteś w moim życiu,
Kiedy życie tak pędzi,
a ja czasami się w nim gubię,
pośród ludzkiej obojetności,
kiedy ludzie cierpia w samotności,
Ja nie muszę bo mam Ciebie,
Dziekuję że jesteś przyjacielu

Posted

Rok temu. Zdążyłaś jeszcze zjeść kilka winogron i straciłaś przytomność. Bez ‘żegnaj’, bez ‘do zobaczenia’. Jeszcze chwilę wcześniej szukałam pomocy, jeszcze wydzwaniałam po klinikach i lekarzach. Postanowiłaś inaczej. Mam nadzieję, że nie wiedziałaś już, co się z Tobą dzieje, że koszmar następnych godzin już Cię nie dotyczył. Mam nadzieję, że nie czułaś smaku krwi z naczynek uszkodzonych uderzaniem głową w podłogę, że nie słyszałaś swego krzyku, mam nadzieję…