Aga_Mazury Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Rastuniu ja się czuje jakbym Cię znała całe życie...<*> tak pięknie tu o Tobie Pańcia pisze ... Quote
zurdo Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Tusiołku, niemożliwe stało się faktem. A przecież nie mam Tam poza Tobą żadnego świętego. I może już wariuję, ale wierzę, że to Twoje wstawiennictwo. Dziękuję. Czasem myślałam, że wspólnie dożyjemy tego dnia, czasem myślałam, że żadna z nas. A jednak... Dziękuję Tusiołku, i Zuzka już z Wami. Macie już swój żoliborski placyk, tylko pewnie nie nazywa się Lelewela. Wszystkich Was bardzo mi tu brak, powiedz Korci, Zuzi, Gapie, brak mi... Quote
zurdo Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Twoje mądre, dobre oczy... Na każdym swoim z Tosią kroku czuję Twoje uważne spojrzenie. Staram się, Niusiu, żeby wszystko, czego mnie nauczyłaś, nie poszło na marne. Staram się i pamiętam. O wszystkim. Quote
Radek Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Zurdo, Rasta na tym zdjęciu to sama dobroć i mądrość, cudowne spojrzenie. Quote
zurdo Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Jest w nich wszystko, co tak bardzo kochałam. Dobroć, ufność, szczypta zdziwienia, które zaraz zamieni się w radość... Tusiołku, 20 tygodni, dwadzieścia kroków w Twoją stronę. Quote
Iri Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Dla Tusiolka ! dla naszej milosci do nich ktora jest wieczna... dlaczego zawsze jak docieram do Ciebie zaczynam plakac.... Quote
mmbbaj Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='szarotka11'] Teraz przychodza wspomnienia zwykłych dni i spraw, w których uczestniczyły nasz psy. I żal rozrywa serce. Ja wczoraj popłakałam się, bo czekałam aż Morus przywita nas szczekaniem U mnie jest tak samo.. Myśl o Bajanku jest przy mnie stale. Czasem się do tych wspomnień uśmiecham, ale czasem przychodzi nagle tak bolesna świadomość, jakby jej wcześniej nie było.. Wczoraj nagle pojawiło się wspomnienie, jak w upalne lato, na wakacjach kupiłam Bajankowi loda, uwielbiał je.. chciał zjeść od razu całego, ale powiedziałam "nie, liż spokojnie" i siedział tak grzecznie i lizał, od czasu do czasu rzucając mi spojrzenie..To było w zeszłym roku i już nigdy nie będzie.. Tak jest z każdym wspomnieniem, pozostanie takie samo i już nigdy nie będzie inne.. Więc patrzę jak liże tego loda, chwytam spojrzenie jego pięknych oczu i pęka mi serce.. [quote name='szarotka11']U mnie też teraz wszystko jest pierwsze bez Psa U nas jest pierwsze bez Bajanka i jednocześnie pierwsze z Zagrajkiem. Pierwsza zima, pierwsza wiosna.. Połączenie bólu, tęsknoty i jednocześnie wielkiej miłości.. [quote name='zurdo'] Twoje mądre, dobre oczy... Na każdym swoim z Tosią kroku czuję Twoje uważne spojrzenie. Staram się, Niusiu, żeby wszystko, czego mnie nauczyłaś, nie poszło na marne. Staram się i pamiętam. O wszystkim. Ja też pamiętam i też się tak staram Zurdo.. I wiesz, to dziwne, ale zawsze kiedy pojawia się ten ból i smutek, przychodzi do mnie Zagraj i przytula się, przed chwilą też przyszedł.. One są ciągle gdzieś blisko nas.. są w nas.. Quote
zurdo Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Tusiołku, jeśli zobaczysz gdzieś tam czarny ogonek wystający z wysokich traw... Pozdrów Floksa i pozwól Mu powoli powędrować przed siebie, On tak to zawsze lubił... Kocham Cię i tęsknię, i nie przestaję czekać na Twoje odwiedziny. Quote
Toska1 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Rastuniu u nas dzisiaj były chwile prawie letniego gorąca. Mam nadzieję, ze u Was jest zawsze 23 stopnie C i wiatr od morza. Quote
Aga76 Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 W ten świąteczny czas, pamiętamy, kochamy i tęsknimy jeszcze bardziej... Quote
Hippies Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Zdrowych i spokojnych i szczęśliwych Świąt Wielkiej Nocy dla Ciebie i Twojej Pańci, pamiętaj aby w końcu dorwać króliczka :cool3: lub kurczaczka :evil_lol: Quote
zurdo Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Dziękuję za piękne życzenia. Rastuniu, siedzę od rana i liczę. Liczę do przodu i do tyłu, w myślach, na kartce i w kalendarzu. Za każdym razem wychodzi 5. Pięć długich miesięcy. Jak to możliwe? Ty wiesz, Słoneczko, że 5 czy 50 - kocham Cię tak samo i tak samo dziękuję losowi, że postawił nas na swojej drodze. Tusiu, cieżko mi. Rok temu w te święta umierałaś po raz pierwszy. Tyle wiosennego powietrza było wokół, a w Twoich płucach nie było już dla niego miejsca. Wybacz, nie jestem dość silna, żeby zapomnieć. Wybacz, nie jestem dość silna, żeby nie płakać... Quote
Iri Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Trzymaj sie Zurdo, dla Rasty i Ciebie Wesołych Swiat! Quote
szarotka11 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Rastuniu, nie było mnie długo na dogo, ale pamiętam o Tobie Quote
Monia70 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Zurdo.... Nie można nie płakać ani nie można i nie wolno zapomnieć. To jedyne rzeczy których nie możemy.Za to do woli możemy wspominać i własnie płakać. Quote
zurdo Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Nie chcę zapomnieć o Raście, chcę pamiętać o Niej, a nie o datach Jej odchodzenia. A nie potrafię. Właśnie w tych świątecznych dniach zeszłego roku zaczęło się to, co nigdy miało nas nie spotkać. Teraz przede mną miesiące przeżywanej na nowo, już bez Rasty, rozpaczy, nadziei, potwornego strachu. Być może tak trzeba, może trzeba to przeżyć jeszcze raz, żeby się z tym pogodzić, być może za rok nie będę już wspominać tych walk, umierań i powrotów. Tusiołku, właśnie w poświąteczny wtorek zapadł wyrok. Potem były trzy dni pożegnania. Rzuciłam wszystko, pogoda była piękna, więc zabierałam Twój kocyk, rozkładałam w parku przy ławce i tak spędzałyśmy dni. Ty się dusiłaś i mnie też dopadła astma po raz pierwszy od lat. Nie płakałam, dziwne. Była we mnie wielka pustka. Skupiałam myśli na sprawach konkretnych. Co zrobię z garnkiem, z mięsem, jak zawieźć Cię na działkę. I tak do piątku, gdy mama bez mojej wiedzy pojechała z Twoimi wynikami do dr. Jagielskiego i dzwoniła do mnie z ulicy, a to co mówiła odbiło się w mojej głowie potrójnym echem, zanim dotarło. I pojawiła się pierwsza nadzieja. I wreszcie popłynęły łzy. W tych dniach zeszłego roku zrobiłam Ci ostatnie zdjęcie. Leżysz na balkonie, tam się łatwiej oddycha. Sierść w strasznym stanie, wychudzone ciałko, rozdęta pierś wypełniona wodą, pyszczydełko otwarte. Potem już nigdy nie zrobiłam Ci zdjęcia, bałam się. Że będzie ostatnie, że nie dość dobre. Żałuję. Kocham Cię Tusiu. Quote
Toska1 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Rastuniu pamiętam (*) w 22 wtorek. Widzę jak biegniesz, jak w półobrocie oglądasz się i nie widzisz tej najważniejszej Osoby, która zawsze była tak blisko. Normalna kolej rzeczy, ale nie dla nas, wiemy o tym, ale nie wierzymy. Dziwna jest istota ludzka. Zurdo, może latem będę miała już swój dom, przyjedziesz kiedyś do mnie z nową psinką? Powspominamy sobie i popłaczemy do woli? Quote
zurdo Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Dziękuję Tośka. Dwa razy w roku jeździmy na cmentarz do Wrocławia, może za którymś razem będzie okazja, żeby się spotkać... Rastuś, boję się. Już całkiem mi odbiło. Nie mogę spać, mam koszmary. Kładę się na podłodze. Jak czuję Tosię obok siebie, przysypiam na chwilę. Mam złe sny. Aniołku nasz, opiekuj się Tosią, proszę, bo ja już nic więcej nie udźwignę... Quote
domi_nique Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 zurdo trzymaj sie... Rastuniu, opiekuj sie pania i Tosieńka, zeby obydwie to wszystko jakos wystrzymaly. wiesz, mysli ludzi, ktorzy kochali i pozegnali swoje pieski najwyrazniej sie synchronizuja. ja tez mam ostatnio koszmary. kiedy przez ostatnie pol roku jak snila mi sie Agunia, juz bylo lepiej, juz jej nie zabijalam, juz nie krzywdzilam, juz nic sie jej zlego nie dzialo. po prostu snilo mi sie, ze do nas wracala, ze sasiedzi sie do nas usmiechali i cieszyli, ze znowu widza mnie z Agunia na dworze. ale wczoraj... po prostu boje sie dzisiaj polozyc spac. snilo mi sie, ze Aga do nas wrocila i musialam z nia uciekac, bo rodzice chcieli ja uspic tlumaczac, ze nikt nie ma prawa zyc dwa razy... boze, nie chce nawet wiedziec skad sie biora takie sny. zurdo, wez jutro ze soba zdjecie Rasty. moze to Ci troche pomoze. Rastuniu czuwaj! Quote
zurdo Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Tusiołku, wiem, że byłaś z nami. Dziękuję, mój Aniele Quote
Recommended Posts