Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poszukuję odpowiedzialnych osób ze Śląska... ale NIE TYLKO,
które zechciały by współpracować ze mną oraz grupą - Mikropsy - Skrzydło Fundacji Azylu pod Psim Aniołem
i (ws)pomóc najmniejsze psie istnienia, tj - MIKRO-PIESKI.

MIKRO-PIES - to psiak najbardziej pożądany przez adoptujących. Jest mały, niekłopotliwy, oszczędny, bezproblemowy w Domu Tymczasowym, w pełni adopcyjny...

MIKROPIES to pies o wadze MAX 6 kg. Malutki, drobniutki. MIKROPIES TO PIES DOROSŁY, POWYŻEJ ROKU!

----------------------------------------------------------------------------

Głównie poszukuję osób, które są w stanie zapewnić takim psiątkom Dom Tymczasowy, w którym psiaczka będzie można przygotować do adopcji...tj:
- wysterylizować/wykastrować,
- przebadać wedle potrzeby,
- poznać na tyle, żeby móc mu znaleźć odpowiedni dom
-... a przede wszystkim - zabrać go z zimnego boksu i dać namiastkę SWOJEGO domu.

Osobie, która się zgłosi i przejdzie pomyślnie wstępną rozmowę - zapewniamy:
- karmę
- opłacenie kosztów weterynaryjnych
- ogłoszenia (jeżeli sam nie może, nie potrafi zrobić)
- wszelką inną potrzebną pomoc

Cały czas jestem w kontakcie z Domem Tymczasowym. Tak więc - nie bójcie się, że zostaniecie z psem i jego problemami SAMI ;)

Psiaki z Domów Tymczasowych są wydawane do adopcji na podstawie FUNDACYJNEJ Umowy Adopcyjnej, oraz - co jest oczywiste - po uprzedniej wizycie przed-adopcyjnej, którą zorganizuje osoba z Fundacji.

----------------------------------------------------------------------

SZCZERZE ZACHĘCAM I ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY :)

Kontakt do mnie:
500-596-485
agnieszkaok@tlen.pl

Bardzo proszę o maila "aplikacyjnego" z namiarem na siebie (maila, telefon), zakresem pomocy oraz paroma słowami o sobie :)

Posted

Witajcie bombatowe ciotki! Mało mam czasu na dogo, ale zerkam do was. Kilka dni temu wysłałam do Germaine grosz na operację. Powino wyrównać brakującą kwotę.

Foty super!!! Dżdżowniś, duet bulwa i bokser to moje marzenie. Że one ci jeszcze chałupy nie rozniosły to cud. Boksery jawią mi sie jako bulwy XXL, aż strach pomysleć co razem wyprawiają :evil_lol: Daj jeszcze jakieś fotki z tymi dwoma brojami.

Posted

Akucha, dziękujemy bardzo:-) my tu bazarki robimy żeby wysupłać parę złotych i uzbierać brakujacą kasę, w razie co w takim razie bedzie na jedzonko czy leki dla Bombiego.

Posted

Nelka, nie dziękuj mi. Ja niestety bazarków nie potrafię robić i nie mam żadnych fantów i czasu mi już brak. Fajnie, że będzie jeszcze jakaś kasa na leki, czy żarełko.
Byle doopsko zdrowe było. Trzeba je do dobrego domu wepchnąć.

Posted

[quote name='akucha']Witajcie bombatowe ciotki! Mało mam czasu na dogo, ale zerkam do was. Kilka dni temu wysłałam do Germaine grosz na operację. Powino wyrównać brakującą kwotę.

Foty super!!! Dżdżowniś, duet bulwa i bokser to moje marzenie. Że one ci jeszcze chałupy nie rozniosły to cud. Boksery jawią mi sie jako bulwy XXL, aż strach pomysleć co razem wyprawiają :evil_lol: Daj jeszcze jakieś fotki z tymi dwoma brojami.[/QUOTE]

Roznoszą i to skutecznie.Bombat skacze na wszystko co może jak pchła.Przewalają się z kanapy na narożnik kosząc wszystko co im na drodze stanie.Muszę mieć te cholery na oku.Jak wychodze z domu i je spuszczam,to jedno przez drugie skacze.Wywijają fikoły,tłuką się w kałurzach ciągnąc przy tym jakieś konary.Sąsiedzi i inne osoby posiadające psy omijają mnie szerokim łukiem ,bo teraz mam" agresywne stado":lol: Bombmat ma normalnie ADHD aaa i oczywiśce jestem gościem we własnym łóżku.:lol:
Wielkie dzięki.

Posted

[quote name='Dżdżowniś']Roznoszą i to skutecznie.Bombat skacze na wszystko co może jak pchła.Przewalają się z kanapy na narożnik kosząc wszystko co im na drodze stanie.Muszę mieć te cholery na oku.Jak wychodze z domu i je spuszczam,to jedno przez drugie skacze.Wywijają fikoły,tłuką się w kałurzach ciągnąc przy tym jakieś konary.Sąsiedzi i inne osoby posiadające psy omijają mnie szerokim łukiem ,bo teraz mam" agresywne stado":lol: Bombmat ma normalnie ADHD aaa i oczywiśce jestem gościem we własnym łóżku.:lol:
Wielkie dzięki.[/QUOTE]
hahaha-daj mi Boże (w przyszłości) takie agresywne stado ;) ;) ;)
tak się cieszę, że Bombatek jest szczęśliwy, normalnie nienormalny jak na rasę przystało ;) ;) ;)
wytarmoś dżdżowniś chłopaka ode mnie i Sprę wymiziaj za uchem. I może jakieś spacerowe fociaszki masz???

Posted

[quote name='ania shirley']Czemu u buldożerka taka cisza?[/QUOTE]

oj tam oj tam-ciotki Bombatkowe mało wylewne, ale som, czytajom choć nie zawsze piszom ;)

Posted

[quote name='monia&nero']

Rewelacyjne zdjęcie :) :) :) :) A miss Spra to piękna sunia!

Sprężyndel też jest z palucha zabrana.Nie chciałam brać młodego psa,bo tez kocham staruszki, a taka młoda sunia z założenia powinna znaleźć dom.Niestety z nią było inaczej ,bo trafiła na paluch bardzo wychudzona i chora.Siedziała w szpitalu ponad 2mc, po tym w kociarni drugie tyle bo cały czas coś jej było /4czy 5 antybiotyków, bo przestawały działać/ nie jadła,wymiotowała.Nikt się na nią nie zapisywał ,bo się pewnie bali ze umrze.No i pojechałam na paluch z moim facetem, a ten jak ją zobaczył to podjął decyzję że zabiera/my/ i jest : ) Mega wrażliwy ma żołądek.Jak tylko coś zeżre nie takiego jak powinna ta cholera to wymiotuje ,to samo ja nie zje na czas.Wybredzioch z niej straszny.Rosołki muszą być prawie codziennie gotowane/teraz na 2 dziabągi, bo Bombson też nie może samego suchego.Choć po tej pierwszej operacji trzeba przyznać że jest super dobrze.Kupa prawie bezproblemu wychodzi, ale widać gule przy najedzeniu z drugiej strony.Dobrały się na maksa.Oboje są mega rozrabiakami.No i po tylu psach będących u mnie na dt mogę stwierdzić że jestem zaskoczona że Sprę pozwala Bobsonowi spać na sobie.Zawsze był podział i ona na 1-szym miejscu, bo to oczko w głowie mojego faceta.A teraz proszę.Dziabągi : ) )hehehe

Posted

Ona ma 3lata, on ok 6lat.Raczej to nie jest instynkt macierzyński ,tylko Bombson jest mega przytulakiem i ona jakoś nie protestuje.Liże jej uszy, pychol, łapy.Zakochał się. :))Za to o zabawki jest mega draka czasem.Wygrywa ta cholera która głośniej wydaje z siebie mega zdziwne dzwięki:lol: Bombat ma nową ksywę /Czołg/ bo wszędzie wpycha się tym swoim wielkim łbem jak taranem.Najgorzej jak sobie wymyśli spanie pod kołdrą o 4rano.Taranuje mi nogi, brzuch ,głowę.Czub max.Mam ochotę go ugryźć w ten jego dupol z ogonem rodem z jaskiniowców.:lol:

Posted

Jezusicku, ale dobrana para! GENIALNE! A ja dostałam pytanie czy nie znam kogoś, kto by chciał adoptować 6-letnią bulwiczkę, bo ropomacicze, sterylka i... szczeniaczków więcej nie będzie :( Gdy zapytałam o zdjęcia, usłyszałam "no zwykła, czarno biała". No...