lula2010 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Bombi nie powinien wyjezdzac od Mamy swej;-) oj zatesknisz,oj zaplaczesz:-)trzymam kciuki za powodzenie akcji "domek dla Bombta "pozdrawiam:-) Quote
Nutusia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 I ja trzymam! Ale najważniejsze, że jest bramka nr 2, czyli możliwość powrotu tu, gdzie mu przecież źle nie było i nie jest ;) Quote
Dżdżowniś Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 A Ja to się dopiero denerwuje.Zrobiłam listę/instrukcję obsługi czołgu.Dziś ok20 przyjadą po nas.Siedzą przez wickend w domu.Nawet lepiej że to za kilka godzin, dłużej z nim posiedzą.Oby im domu nie zdemolował.Mają stół przy podłodze co dla Bombka nie stanowi zadnej zapory ,bo jak mu odbije korba, to tylko przez niego przefrunie((: Oby nie.Mają kota i siedzi u nich pies matki.Suka.Zobaczymy ,ale draka raczej będzie na bank.No nic kupie sobie browarka na rozluźnienie. Quote
ania shirley Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Kciuki za szczęście Bombata, gdziekolwiek je znajdzie..... Quote
lula2010 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dżdżowniś napisał(a):A Ja to się dopiero denerwuje.Zrobiłam listę/instrukcję obsługi czołgu.Dziś ok20 przyjadą po nas.Siedzą przez wickend w domu.Nawet lepiej że to za kilka godzin, dłużej z nim posiedzą.Oby im domu nie zdemolował.Mają stół przy podłodze co dla Bombka nie stanowi zadnej zapory ,bo jak mu odbije korba, to tylko przez niego przefrunie((: Oby nie.Mają kota i siedzi u nich pies matki.Suka.Zobaczymy ,ale draka raczej będzie na bank.No nic kupie sobie browarka na rozluźnienie. chyba wszyscy tu na watku Bombata sie denerwujemy i trzymamy kciuki za niego,za was :-)jak najpredzej daj znac co i jak :-) Quote
Dżdżowniś Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 (edited) [FONT=Times New Roman]No nic został w nowym dla siebie domku, ale nie chciał.Wychodziłam to pchał się do wyjścia.Trochę mi smutno ale coż.Jutro zadzwonią do mnie jak nocka im zeszła.Draka była.Bombat jest bezpardonowcem i pogryzł się z suką, z tym że jak się go uspokoi i drugi pies nie wykazuje chęci odwetu, to nie rzuca się po raz kolejny.No może czasem.Mam nadzieję że dadzą sobie z nim radę.Znajoma jest bardziej zdecydowana od swojego faceta.Bombat jest ciekawski i wygodnicki i trochę się zastanawiam czy jak wskoczy na łóżko i koleś będzie go chciał zwalić, to czy ten go nie przyatakuje kurde.Andrzeja czasem dziabie w nogę:lol:[/FONT][FONT=Times New Roman]Kurde &^^** Nie wiem dlaczego ale nie mogę zaznaczyć żeby mnie /zapamiętano/ i mnie wywala ze strony a po tem mam takie oto dziwne literki.[/FONT] Edited March 31, 2012 by Dżdżowniś Quote
Dżdżowniś Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 (edited) Bombat jest zmartwiony ,niepewny, prawie nic nie zjadł i się awanturuje.Tzn reaguje impulsywnie na komendy itp. Podlewa hmm _: drzwi wejściowe??? Jestem zdziwiona.Skacze po fotelach i patrzy na drzwi.Spacerek oczywiście na zasadzie /Tu uwzględniam myśl Bombsona"mam coś co mnie ogranicza na smyczy/ zero posłuchu.Ale się pzrecież nie spodziewaliśmy jakiś "drastycznych" zmian w tej materii.Ludzie są fajni.Wątek czytają((: hehe w razie czego krytykować nie będę. Przyedytowałam ,bo już za nim tęsknę:_ i oczywiście się martwię czy mu się przz psyche na coś nie rzuci.Ale to wszystko dla jego bezpiecznej przyszłości. Edited March 31, 2012 by Dżdżowniś Quote
Nutusia Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Będzie dobrze... Mieszanka miłości i CIERPLIWOŚCI oraz... stanowczości powinna być skuteczna ;) No i Twoje, Dżdżowniś, nieocenione uwagi, co do obsługi czołgu :) Quote
Dżdżowniś Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 No nic Bomba narozrabiał.Złapał za rękaw pana domu jak ten chciał go zrzucić z kanapy i szarpał.Kolega się przestraszył.No ale on właśnie tak ma i trzeba z nim o lepsze zachowanie trochę powalczyć.Zobaczymy jak, to będzie dalej. Quote
Nutusia Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Walczy o jak najwyższą pozycję w stadzie. Liczył na to, że to on będzie "zrzucał z kanapy"... Quote
Inez de Villaro Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Dżdżowniś napisał(a):No nic Bomba narozrabiał.Złapał za rękaw pana domu jak ten chciał go zrzucić z kanapy i szarpał.Kolega się przestraszył.No ale on właśnie tak ma i trzeba z nim o lepsze zachowanie trochę powalczyć.Zobaczymy jak, to będzie dalej. Powiedz Panu, że nie można psa zrzucać z kanapy, trzeba zrobić to bez dotykania psa, głosem, u nas było tak samo z bulwą, pogryzł męża, szkoleniowiac podał nam kilka zasad. Trzymam kciuki. Quote
monia&nero Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Parę dni mnie na dogo nie było a tu takie wieści... Trzymam kciuki za Bombata! Quote
Dżdżowniś Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Inez de Villaro napisał(a):Powiedz Panu, że nie można psa zrzucać z kanapy, trzeba zrobić to bez dotykania psa, głosem, u nas było tak samo z bulwą, pogryzł męża, szkoleniowiac podał nam kilka zasad. Trzymam kciuki. Oni wiedzą że to czubek i trzeba z nim ostrożnie.Kolegę poniosło.Mam nadzieję że im cierpliwości wystarczy ,bo Ja sama z nim długo musiałam wypracować jakąś normalność.Bombek bardziej impulsywnie reaguje na facetów.Mega potrafi olać jakąkolwiek komende.Stanie i będzie obserwować ,coraz bardziej wkurzoną osobę, próbującą na nim coś wymóc.Najlepiej ze smaczkami ((: Zje a i owszem i zrobi co mu nakażesz, ale tylko do momentu w którym wie że coś masz mu do zaoferowania.Po tym cmoknij się(: W sposób oczywisty każdego oleje. Jest strsznie uparty, sprytny i spostrzegawczy. Jego nabrać się tak normalnie nie da.No i jeszcze żeby podziękować za nakazy dziabnie typ, a co może((: Quote
ania shirley Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Dżdżowniś napisał(a): W sposób oczywisty każdego oleje. Jest strsznie uparty, sprytny i spostrzegawczy. Jego nabrać się tak normalnie nie da. Buldog-po prostu!! Quote
Inez de Villaro Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 U mnie jest to samo, ale da sie to troszeczke opanować. Ale tylko troszeczkę... Quote
agawa9 Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Trzymam kciuki-cały czas mocno trzymam. Bombat jest zdezorientowany na maksa a że to silny psychicznie typek to się wcale nie dziwię, że reaguje tak po swojemu na ostro. Czas i cierpliwość i może będzie oki Quote
Dżdżowniś Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 To jest jakaś masakra. Nie mogę wejść na dogo, a jak już się dostanę to na wątku jestem na 23stronie i w ogóle fot nie ma i nawet nie wiem czy ktoś mojego posta widzi.Wątek tytka ma 11stron, a mi wyświetla się 6 i przegięcie z moim ostatnim wpisem. Quote
Alicja Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Dżdżowniś napisał(a):To jest jakaś masakra. Nie mogę wejść na dogo, a jak już się dostanę to na wątku jestem na 23stronie i w ogóle fot nie ma i nawet nie wiem czy ktoś mojego posta widzi.Wątek tytka ma 11stron, a mi wyświetla się 6 i przegięcie z moim ostatnim wpisem. a jaką masz przeglądarkę ?? Ja na mozzilli mam wszystko oprócz tych postów pomiędzy 3 kwietnia a piątkiem Quote
Dżdżowniś Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Śmigam na safari.Dziś są foty ale części postów nie ma i ciekawe czy będą? Kurcze Bombatowi zrobił się tak zwany " kalafior " i to pod nosem.Kupiłam środek do usuwania tego świństwa ale to mega śmierdzi i czuję że się chopak wkurzy(: Quote
lula2010 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 co u Ciebie i Twojej gromadki?pozdrawiamy:-) Quote
Dżdżowniś Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Przygotowania do mikro remontu robię.Ledwo żyje((: Za to psy o dziwo mega pieprznik znoszą bardzo dobrze.Ja mam Grunwald one zabawę.Bombat wczoraj w ramach brykania ,bryknął z butlą gazowanej wody.I tak ją ugryzł po kilku przerzutkach że sobie zafundował prysznic((: Quote
lula2010 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 wspolczuje remontu,tez musialabym pomalowac sypialnie ,bo sciany na dole lekko przybrudzone przez suczydla:-)poki co myje sciereczka zwilzona w letniej wodzie z mydlem i schodzi :-) Quote
Dżdżowniś Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 Taki remont remont, to Ja zrobiłam przed świętami bożonarodzeniowymi 3lata wstecz. Zaczełam przed, a skończyłam po nowym roku w kwietniu czy maju((: Drewnianą podłogę kładłam z chłopakami w samego sylwestra((: hehehe ,a płytki później, bo nic mi się nie podobało.Jakoś tak się złożyło że pojechałam 2-gi raz na bartycką/skupisko sklepów ze wszystkim do remontu/ i znalazłam to czego szukałam. Teraz odkładam kasę na łazienkę, bo jak do niej wchodzę ,to chcę ją kopnąć w ścianę tak jej nie lubię.Ale to będzie dopiero hardkor że hej.Pokój muszę pomalować .bo mam mega ofaflunione ściany.Sprężyndel śpi w łózku i dokładnie wszystko obsmarowała.Ja już ze ścierką nie brykam za psami bo mam przetartą farbę w kilku miejscach więc już czas, to odmalować.Kupiłam farbę zmywalną w jednym z moich ulubionych kolorów.Oliwkowy(: Jeszcze tylko podkład i może w długi majowy wickend zacznę.I tak dopiero w tedy mam wolne.A jak nie, bo co będę sie kisić z psami w domu, to zaczne po wielkim wickendzie(: Wałki w dłoń i browary, jak przystało na prawdziwych remontowiczów((: Quote
lula2010 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 mnie remont przeraza ,bo mamy wszedzie skosy ,a w jednym miejscu (najwyzszym punkcie mieszkania )4,5 m i jak tu malowac?poza tymj ak malowalismy korytarz to malo sie nie pozabijalismy ,bo farba ze scian "przypadkiem"miejscami wlazla na sufit:(zycze owocnego remontu :-)co u Bombata? Quote
Dżdżowniś Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 Facet na nam się postarzał.Lekko zasiwiał, Andrzej zauważył.Wypaliłam już raz "kalfiora przy nosie ale trzeba powtórzyć.Raczej następnym razem trzba go będzie trzymać, bo już mi nie zaufa jak mnie z fiolką zobaczy((: Natomiast zamienił się w ultra pupila mojego faceta.Jak ten wchodzi do łóżka , to bomba zraz za nim i śpi koło niego całą noc.Sprę się wkurza i jest mikro wojna o pupilkostwo jak i mejsce w łóżku ale co zrobić.((:Andrzej czasem mówi że rozpuściłam dziabągi i nie ma miejsca i blabla, a za chwilę siedzi, albo kładzie się i czyta i zwołuje stado żeby sobie z nim leżało i kto tu jest czubem((: Quote
Recommended Posts