Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Ja to się dopiero denerwuje.Zrobiłam listę/instrukcję obsługi czołgu.Dziś ok20 przyjadą po nas.Siedzą przez wickend w domu.Nawet lepiej że to za kilka godzin, dłużej z nim posiedzą.Oby im domu nie zdemolował.Mają stół przy podłodze co dla Bombka nie stanowi zadnej zapory ,bo jak mu odbije korba, to tylko przez niego przefrunie((: Oby nie.Mają kota i siedzi u nich pies matki.Suka.Zobaczymy ,ale draka raczej będzie na bank.No nic kupie sobie browarka na rozluźnienie.

Posted

Dżdżowniś napisał(a):
A Ja to się dopiero denerwuje.Zrobiłam listę/instrukcję obsługi czołgu.Dziś ok20 przyjadą po nas.Siedzą przez wickend w domu.Nawet lepiej że to za kilka godzin, dłużej z nim posiedzą.Oby im domu nie zdemolował.Mają stół przy podłodze co dla Bombka nie stanowi zadnej zapory ,bo jak mu odbije korba, to tylko przez niego przefrunie((: Oby nie.Mają kota i siedzi u nich pies matki.Suka.Zobaczymy ,ale draka raczej będzie na bank.No nic kupie sobie browarka na rozluźnienie.

chyba wszyscy tu na watku Bombata sie denerwujemy i trzymamy kciuki za niego,za was :-)jak najpredzej daj znac co i jak :-)

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman]No nic został w nowym dla siebie domku, ale nie chciał.Wychodziłam to pchał się do wyjścia.Trochę mi smutno ale coż.Jutro zadzwonią do mnie jak nocka im zeszła.Draka była.Bombat jest bezpardonowcem i pogryzł się z suką, z tym że jak się go uspokoi i drugi pies nie wykazuje chęci odwetu, to nie rzuca się po raz kolejny.No może czasem.Mam nadzieję że dadzą sobie z nim radę.Znajoma jest bardziej zdecydowana od swojego faceta.Bombat jest ciekawski i wygodnicki i trochę się zastanawiam czy jak wskoczy na łóżko i koleś będzie go chciał zwalić, to czy ten go nie przyatakuje kurde.Andrzeja czasem dziabie w nogę:lol:[/FONT][FONT=Times New Roman]Kurde &^^** Nie wiem dlaczego ale nie mogę zaznaczyć żeby mnie /zapamiętano/ i mnie wywala ze strony a po tem mam takie oto dziwne literki.[/FONT]

Edited by Dżdżowniś
Posted (edited)

Bombat jest zmartwiony ,niepewny, prawie nic nie zjadł i się awanturuje.Tzn reaguje impulsywnie na komendy itp. Podlewa hmm _: drzwi wejściowe??? Jestem zdziwiona.Skacze po fotelach i patrzy na drzwi.Spacerek oczywiście na zasadzie /Tu uwzględniam myśl Bombsona"mam coś co mnie ogranicza na smyczy/ zero posłuchu.Ale się pzrecież nie spodziewaliśmy jakiś "drastycznych" zmian w tej materii.Ludzie są fajni.Wątek czytają((: hehe w razie czego krytykować nie będę.
Przyedytowałam ,bo już za nim tęsknę:_ i oczywiście się martwię czy mu się przz psyche na coś nie rzuci.Ale to wszystko dla jego bezpiecznej przyszłości.

Edited by Dżdżowniś
Posted

Będzie dobrze... Mieszanka miłości i CIERPLIWOŚCI oraz... stanowczości powinna być skuteczna ;) No i Twoje, Dżdżowniś, nieocenione uwagi, co do obsługi czołgu :)

Posted

No nic Bomba narozrabiał.Złapał za rękaw pana domu jak ten chciał go zrzucić z kanapy i szarpał.Kolega się przestraszył.No ale on właśnie tak ma i trzeba z nim o lepsze zachowanie trochę powalczyć.Zobaczymy jak, to będzie dalej.

Posted

Dżdżowniś napisał(a):
No nic Bomba narozrabiał.Złapał za rękaw pana domu jak ten chciał go zrzucić z kanapy i szarpał.Kolega się przestraszył.No ale on właśnie tak ma i trzeba z nim o lepsze zachowanie trochę powalczyć.Zobaczymy jak, to będzie dalej.

Powiedz Panu, że nie można psa zrzucać z kanapy, trzeba zrobić to bez dotykania psa, głosem, u nas było tak samo z bulwą, pogryzł męża, szkoleniowiac podał nam kilka zasad. Trzymam kciuki.

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Powiedz Panu, że nie można psa zrzucać z kanapy, trzeba zrobić to bez dotykania psa, głosem, u nas było tak samo z bulwą, pogryzł męża, szkoleniowiac podał nam kilka zasad. Trzymam kciuki.

Oni wiedzą że to czubek i trzeba z nim ostrożnie.Kolegę poniosło.Mam nadzieję że im cierpliwości wystarczy ,bo Ja sama z nim długo musiałam wypracować jakąś normalność.Bombek bardziej impulsywnie reaguje na facetów.Mega potrafi olać jakąkolwiek komende.Stanie i będzie obserwować ,coraz bardziej wkurzoną osobę, próbującą na nim coś wymóc.Najlepiej ze smaczkami ((: Zje a i owszem i zrobi co mu nakażesz, ale tylko do momentu w którym wie że coś masz mu do zaoferowania.Po tym cmoknij się(: W sposób oczywisty każdego oleje. Jest strsznie uparty, sprytny i spostrzegawczy. Jego nabrać się tak normalnie nie da.No i jeszcze żeby podziękować za nakazy dziabnie typ, a co może((:

Posted

Trzymam kciuki-cały czas mocno trzymam. Bombat jest zdezorientowany na maksa a że to silny psychicznie typek to się wcale nie dziwię, że reaguje tak po swojemu na ostro. Czas i cierpliwość i może będzie oki

• 2 weeks later...
Posted

To jest jakaś masakra. Nie mogę wejść na dogo, a jak już się dostanę to na wątku jestem na 23stronie i w ogóle fot nie ma i nawet nie wiem czy ktoś mojego posta widzi.Wątek tytka ma 11stron, a mi wyświetla się 6 i przegięcie z moim ostatnim wpisem.

Posted

Dżdżowniś napisał(a):
To jest jakaś masakra. Nie mogę wejść na dogo, a jak już się dostanę to na wątku jestem na 23stronie i w ogóle fot nie ma i nawet nie wiem czy ktoś mojego posta widzi.Wątek tytka ma 11stron, a mi wyświetla się 6 i przegięcie z moim ostatnim wpisem.

a jaką masz przeglądarkę ?? Ja na mozzilli mam wszystko oprócz tych postów pomiędzy 3 kwietnia a piątkiem

Posted

Śmigam na safari.Dziś są foty ale części postów nie ma i ciekawe czy będą?
Kurcze Bombatowi zrobił się tak zwany " kalafior " i to pod nosem.Kupiłam środek do usuwania tego świństwa ale to mega śmierdzi i czuję że się chopak wkurzy(:

Posted

Przygotowania do mikro remontu robię.Ledwo żyje((: Za to psy o dziwo mega pieprznik znoszą bardzo dobrze.Ja mam Grunwald one zabawę.Bombat wczoraj w ramach brykania ,bryknął z butlą gazowanej wody.I tak ją ugryzł po kilku przerzutkach że sobie zafundował prysznic((:

Posted

wspolczuje remontu,tez musialabym pomalowac sypialnie ,bo sciany na dole lekko przybrudzone przez suczydla:-)poki co myje sciereczka zwilzona w letniej wodzie z mydlem i schodzi :-)

Posted

Taki remont remont, to Ja zrobiłam przed świętami bożonarodzeniowymi 3lata wstecz. Zaczełam przed, a skończyłam po nowym roku w kwietniu czy maju((: Drewnianą podłogę kładłam z chłopakami w samego sylwestra((: hehehe ,a płytki później, bo nic mi się nie podobało.Jakoś tak się złożyło że pojechałam 2-gi raz na bartycką/skupisko sklepów ze wszystkim do remontu/ i znalazłam to czego szukałam. Teraz odkładam kasę na łazienkę, bo jak do niej wchodzę ,to chcę ją kopnąć w ścianę tak jej nie lubię.Ale to będzie dopiero hardkor że hej.Pokój muszę pomalować .bo mam mega ofaflunione ściany.Sprężyndel śpi w łózku i dokładnie wszystko obsmarowała.Ja już ze ścierką nie brykam za psami bo mam przetartą farbę w kilku miejscach więc już czas, to odmalować.Kupiłam farbę zmywalną w jednym z moich ulubionych kolorów.Oliwkowy(: Jeszcze tylko podkład i może w długi majowy wickend zacznę.I tak dopiero w tedy mam wolne.A jak nie, bo co będę sie kisić z psami w domu, to zaczne po wielkim wickendzie(: Wałki w dłoń i browary, jak przystało na prawdziwych remontowiczów((:

Posted

mnie remont przeraza ,bo mamy wszedzie skosy ,a w jednym miejscu (najwyzszym punkcie mieszkania )4,5 m i jak tu malowac?poza tymj ak malowalismy korytarz to malo sie nie pozabijalismy ,bo farba ze scian "przypadkiem"miejscami wlazla na sufit:(zycze owocnego remontu :-)co u Bombata?

Posted

Facet na nam się postarzał.Lekko zasiwiał, Andrzej zauważył.Wypaliłam już raz "kalfiora przy nosie ale trzeba powtórzyć.Raczej następnym razem trzba go będzie trzymać, bo już mi nie zaufa jak mnie z fiolką zobaczy((: Natomiast zamienił się w ultra pupila mojego faceta.Jak ten wchodzi do łóżka , to bomba zraz za nim i śpi koło niego całą noc.Sprę się wkurza i jest mikro wojna o pupilkostwo jak i mejsce w łóżku ale co zrobić.((:Andrzej czasem mówi że rozpuściłam dziabągi i nie ma miejsca i blabla, a za chwilę siedzi, albo kładzie się i czyta i zwołuje stado żeby sobie z nim leżało i kto tu jest czubem((: