Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O ja... ale cieszę się, że już po i mały się wybudza!!!! :multi::multi::multi: Pewnie ciężka noc przed wami.
Dżdżownisiu, ja cały czas zastanawiam się, jak on będzie się załatwiał przez pierwsze dni po tak inwazyjnym zabiegu. Co on będzie mógł jeść?

Kapsel napisał(a):
Super :multi::multi::multi::multi:Dzięki agucha :calus: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:. To Bombacik będzie miał 75 zł nadwyżki :p na następną operację :multi:
choć jeszcze są koszty Germaine które wydała wcześniej na Bombatka :roll:

Kapselku, ja akucha wpłaciłam tyle samo, co cioteczka agucha.

Mamy bardzo podobne nicki, więc możecie mieć problem z identyfikacją wpłat.
W pierwszym poście jest info, że agucha wpłaciła 200 zł - wpisane po 9 rano, a tutaj piszesz, że od tej cioteczki nie doszło jeszcze. Czyżby to moja wpłata?

Posted

akucha napisał(a):
O ja... ale cieszę się, że już po i mały się wybudza!!!! :multi::multi::multi: Pewnie ciężka noc przed wami.
Dżdżownisiu, ja cały czas zastanawiam się, jak on będzie się załatwiał przez pierwsze dni po tak inwazyjnym zabiegu. Co on będzie mógł jeść?

Kapselku, ja akucha wpłaciłam tyle samo, co cioteczka agucha.

Mamy bardzo podobne nicki, więc możecie mieć problem z identyfikacją wpłat.
W pierwszym poście jest info, że agucha wpłaciła 200 zł - wpisane po 9 rano, a tutaj piszesz, że od tej cioteczki nie doszło jeszcze. Czyżby to moja wpłata?

Od Aguchy nie dostałam jeszcze kaski na konto, a tu w tym poście wyżej się pomyliłam :oops:, miało być Akucha :loveu::loveu::loveu:i cieszyłam się z Twojej wpłaty choć ona nie szła na moje konto tylko Germaine ;););)

zdrowiej Bombatku :multi::multi::multi:

Posted

Dżdżowniś napisał(a):
A my już w domu: ) Bombat na razie półprzytomny.Cięcie wygląda całkiem nieźle.Kastracja na malutkim nacięciu.Mięsień jak dobrze zrozumiałam został zapożyczony z drugiej strony.Dokładnie z nogi.Zobaczymy za 2dni jak on się będzie poruszał i zachowywał jak przeciwbóle przestaną działać.
Rachunek jest na Germaine.Uff Ale jestem szczęsliwa.Odbyt Bombat ma nareszcie na środku.Antybiotyki 5dni.Następna operacja nie wcześniej niż za 4tyg.Germaine wstawi foty.

Wspaniale, że już PO.
Bombiś jest silny i na pewno sobie poradzi :)

Posted

akucha napisał(a):
Kapselku, nic się nie stało, mamy bardzo podobne nicki, a ty zalatana ciotka jesteś :lol:

Akucha :calus:jeszcze raz przepraszam, poprawiłam na pierwszej stronie żeby było wszystko ok.

Posted

akucha napisał(a):

Jedzenie musi być nie obciążające jelit.Jedna część ziemniaków zmiksowanych na papkę do tego mogą być rozgotowane buraczki i do tego rozmoczone na papkę suche.Wszystko zaprawione małą łyżeczką parafiny.Ale zamiast parafiny można mu dać błonnik.Nawt lepiej.Papu mało przyswajalne ale przez dołożenie suchego uzupełni braki .Gdyby dostawał samo nawet papkowate suche mogłoby mu zalec w jelitach, a tak ziemniaki i buraki je przepędzą.Takie papu w kilku małych porcja dziennie."Pupa"i rana po kastracji, powinny się goić do ok 2tyg. Czyli tak jak się przeciętnie ściąga szwy.Noc z głowy na pewno.Bombat głodny na maxa ,bo ostatnie jedzenie dostał wczoraj ok 19.Na razie chce iść do kuchni, ale wstaje i sie przewraca.Biedactwo.

Posted

Dżdżowniś napisał(a):
Jedzenie musi być nie obciążające jelit.Jedna część ziemniaków zmiksowanych na papkę do tego mogą być rozgotowane buraczki i do tego rozmoczone na papkę suche.Wszystko zaprawione małą łyżeczką parafiny.Ale zamiast parafiny można mu dać błonnik.Nawt lepiej.Papu mało przyswajalne ale przez dołożenie suchego uzupełni braki .Gdyby dostawał samo nawet papkowate suche mogłoby mu zalec w jelitach, a tak ziemniaki i buraki je przepędzą.Takie papu w kilku małych porcja dziennie."Pupa"i rana po kastracji, powinny się goić do ok 2tyg. Czyli tak jak się przeciętnie ściąga szwy.Noc z głowy na pewno.Bombat głodny na maxa ,bo ostatnie jedzenie dostał wczoraj ok 19.Na razie chce iść do kuchni, ale wstaje i sie przewraca.Biedactwo.

Identyczna dietę miała moja bulwa przy problemach jelitowych. Zamiast buraczków podawałam tez gotowana marchewkę. Dodawałam kisiel z siemienia lnianego, ale pewnie parafina ma takie samo działanie.
Biedny Bombat-głodomorek. No ale już niedługo poje sobie pyszności.

Trzymajcie się Dżdżownisu, opieka nad takim psem nie jest łatwa. Przeciwbólowe dostał o przedłuzonym działaniu, czy masz leki do podania, gdyby bolało?

Posted

akucha napisał(a):
Identyczna dietę miała moja bulwa przy problemach jelitowych. Zamiast buraczków podawałam tez gotowana marchewkę. Dodawałam kisiel z siemienia lnianego, ale pewnie parafina ma takie samo działanie.
Biedny Bombat-głodomorek. No ale już niedługo poje sobie pyszności.

Trzymajcie się Dżdżownisu, opieka nad takim psem nie jest łatwa. Przeciwbólowe dostał o przedłuzonym działaniu, czy masz leki do podania, gdyby bolało?

Dostał przeciwbólowe o przedłużonym.Do jutra to Ja pewnie sobie nie pośpie.Zaraz ziemniaki wstawie.Buraki przygotowałam w słoiczkach wcześniej i mam z głowy na 3-4dni.Oby wszystko zagoiło się bez powikłań.

Posted

Bardzo się cieszę ze Bombi już po operacji:-)
Mam nadzieje ze chłopak szybko dojdzie do siebie, dziękujemy wam dziewczyny za super hiper ekstra opiekę nad małym:Rose:

Posted

Bombson się właśnie meega zlał przy łóżku i jestem jak /nie zawsze z takiego powodu przeszczęśliwa/bo to oczywiście oznacza że mu zaworek po kastracji działa : )
Dziękuję wszystkim za wsparcie w ratowaniu Bombata.Postawimy chłopaka na nogi i znajdziemy mu mega domek z kochającym właścicielem/właścicielką na czele.

Posted

Dżdżowniś napisał(a):

to same rarytasy :) ale najważniejsze żeby wszystko ładnie się zagoiło i Bombacik szybko wrócil do formy. Buziaki dla Małego

Posted

No i dobiliśmy do rana:morning:Jestem półprzytomna. Całą noc obserwowałam Bobi.Bardzo źle się czuł.Pierwszy raz miałam psa z tak złym samopoczuciem po operacji.Chciało mu się wymiotować.Wody w ogóle nie ruszył i mimo mega głodu jak postawiłam miskę dla missSprę, odwrócił głowę i i chwiejnym krokiem poszedł na posłanko.Coś bardzo długo go środki usypiajace trzymały:shake:może pan doktor dał mu za dużą dawkę.Za to teraz już po mikro buraczanym śniadanku śpi przytulony obok na kanapie.

Posted

Melduje, że nie wytrzymałam i wlazłam na kompa koleżanki.:cool3:

Pieniądze w kwocie 200 zł od aguchy, czyli skarbonki plaskatych otrzymałam oraz kwotę 120 zł. z bazarku od sonek666 również.
320 zł. wobec tego przelewam na konto Germaine. Bardzo dziękujemy w imieniu Bombatka :-):iloveyou::Rose:

Posted

Może to i dobrze, że go długo znieczulenie trzymało... I skoro nalał jak stary i zjadł buraczane śniadanko - wszystko zmierza ku dobremu! Trzymaj się, chłopaku! Niedługo będziesz jak nowy :)

Posted

ania shirley napisał(a):
Pieniądze też:cool1:

Potwierdzam otzrymanie 100 zł od ani shirley. Bardzo dziekujemy:Rose:

Pieniądze w kwocie 420 zł przelałam na konto Germaine. Mamy więc razem 495zł.

Posted

Kapselku, zrób może czytelne rozliczenie, ile pieniędzy było, ile jest wydanych i ile zostało, bo mamy 4tygodnie na uzbieranie kasy na następna operacje i dobrze by było żeby, wszyscy wiedzieli jakiej sumy bark:-(

Co u naszego malucha??