Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam po raz kolejny, nie wiem co robić :( od kiedy mój Donek przeszedł z suchego na gotowane a minęło 2 miesiące - ma ciągłe rozwolnienie(takie żółtawe) tak jak by jego żołądek nie tolerował gotowanego. Przeszłam na gotowane bo nie chciał jeść suchego a gotowane wcina jak głupi. Gotuje mu na z miane ryż i makaron z mięsem bądź mieszam mu z puszką i do tego marchewka i witaminki i czasami podlewam zupką.
Nie wiem co robić, czy przejść z powrotem na suche którego nie lubi, ale robi ładne kupki, czy zostać dalej na gotowanym i czekać czy coś się zmieni??????

Posted

Piesek ma 2 lata. Makaron i ryż są zawsze miękkie, a co do mięsa to różnie ale przeważnie gotuje mu kości z mięsem z ogonów świńskich i obieram te mięso bo kości w ogóle nie może jeść bo wymiotuje po nich-daje mu tylko chrząstki, albo mieszam mu z gotową puszką z wołowiny lub drobiu (zmieniam) i rzadziej drób. Na wołowinę mnie niestety nie stać choć bardzo bym chciała bo wiem że jest o wiele zdrowsza.

Posted

Bardzo możliwe, ze nie toleruje któregoś ze składników jedzenia. Słyszałam że mięso wieprzowe nie jest najlepsze, już lepiej dawać drób, ale ten z kolei często uczula. 2-miesięczne rozwolnienie jest strasznie męczące dla psa, kontaktowałaś się z weterynarzem?