MARCHEWA Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Fiera napisał(a):O matko, czy w tym schronie nie da rady dobierać psiaków tak bardziej rozmiarami, żeby duży w kojcu z małym nie był dla niego śmiertelnym niemal ( albo całkiem ) zagrożeniem? Niestety,w przepełnionym schronisku jest to bardzo trudne,zawsze jakiś może trafić z dominantem. Quote
Fiera Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Cioteczko Marchewa, potrzebujemy Cię na wątku Grafitka :) Quote
anetek100 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 magenka jest w stałym kontakcie z hotelikiem...wcześniej napisała,że Pani zastanawia się, aby wziąc pieska za karmę tylko, ale nie mówi wprost o cenie, tylko,że przemyśli, a pzoa tym ma jeszcze miejsca zajęte....wiem,że 5 sierpnia wyjeżdża, także stały kontakt z nia jest..kilka postów wcześniej magenka napisała, tylko jeszcze czekamy na decyzje Pani ostateczną Co do naszej pomocy, pomagamy niestet tylkow ogłoszeniach, robimy zdjęcia i nie mozemy inaczej, nie jestesmy tam co tydzień..byłyśmy juz trzy razy, ale planujemy jeszcze wyjazdy:):):) Quote
MARCHEWA Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Dziewczyny,macie propozycję jaką karmę zakupić dla Filipka i ile kg powinno wystarczyć na miesiąc na takiego pieska? Quote
Anula Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 MARCHEWA napisał(a):Dziewczyny,macie propozycję jaką karmę zakupić dla Filipka i ile kg powinno wystarczyć na miesiąc na takiego pieska? Oj! to bardzo trudne,ponieważ nie każdy pies je to co się kupi.Ja kupuję minimalną ilość i częstuję,jaka smakuje wtedy kupuję większą ilość.Na pewno potrzebuje drobnej karmy bo bardziej jest przyswajalna i nie kolorowej-farbowanej.Przeważnie na opakowaniu jest,że do 10kg wagi psa i na taką trzeba zwrócić uwagę.Może Krakvet ma jakieś promocje,ostatnio zamawiałam i nie płaciłam za przesyłkę. Quote
leni356 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Dziewczyny, podajcie dane kontaktowe w sprawie adopcji, jest domek dla kudłaczka więc podeślę Filipka edit: już widzę dane kontaktowe, nie mogłam znaleźć Quote
magenka1 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 kontakt niech będzie na mnie 667 440 784 , magenka6@wp.pl też tak sobie myślę, że można podać nr albo do Anetko albo do Marchewy bo mnie nie będzie 11 dni w kraju jak wyjaśnię jutro sprawę z dowodem Quote
asl Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Właśnie przelałam na prośbę Zofiji 30,00 zł po Dianie dla Filipka Wątek Diany tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/208776-Diana-2-lata-w-schronisku-zwrot-z-adopcji-powr%C3%B3t-do-schroniska-Pom%C3%B3%C5%BCcie!!!/page2 PIeniądze jutro powinny zostać zaksięgowane na koncie. Quote
MARCHEWA Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 [quote name='asl']Właśnie przelałam na prośbę Zofiji 30,00 zł po Dianie dla Filipka Wątek Diany tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/208776-Diana-2-lata-w-schronisku-zwrot-z-adopcji-powr%C3%B3t-do-schroniska-Pom%C3%B3%C5%BCcie!!!/page2 PIeniądze jutro powinny zostać zaksięgowane na koncie. Bardzo dziękujemy:Rose: Mam nadzieję,że Filipek tak jak Diana też szybciutko znajdzie domek ;) Quote
erka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 A może mogłybyście wziąć na kilka dni do domu, przecież on może nie dotrwać do tego 5 sierpnia:-(. Nie macie w pobliżu innego hotelu, gdzie mógłby pojechac od razu? Moge wpłacić 50 zł jednorazowo. Quote
erka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 http://i1196.photobucket.com/albums/aa418/HappyGarden/Banerki/Obrazaa.jpg Ginn ma wolne miejsca chyba, warunki domowe, ale to w świetokrzyskim. Ale gdyby znalazł sie transport, to może warto. Quote
Fiera Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Fajnie, że coś się dzieje, pewnie jak pojedzie do hoteliku, to rozkwitnie, i może biedulek znajdzie szybko domek - ładniutki jest taki :) - trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze ułożyło Quote
MARCHEWA Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 erka napisał(a):A może mogłybyście wziąć na kilka dni do domu, przecież on może nie dotrwać do tego 5 sierpnia:-(. Nie macie w pobliżu innego hotelu, gdzie mógłby pojechac od razu? Moge wpłacić 50 zł jednorazowo. Niestety,jestem w takiej sytuacji,ze nie mogę zabrać Filipka nawet na kilka dni.Wcześniej byłam jedynym dt dla psiaków w Szczytnie,ale teraz dopóki mój trzeci pies nie dojdzie do siebie nie mogę przyjąć psa na dt,z drugim moim psem też trzeba uważać,bo nie zawsze akceptuje psy z dt,nawet myślałam o jakimś odseparowaniu psów na te kilka dni,ale w tym tygodniu rodzina do mnie przyjeżdża i idąc do pracy chyba bym umarła ze stresu myśląc,czy ktoś nie otworzył drzwi i czy psy się nie spotkały,dlatego dt w tej chwili odpada. Quote
horacy dwa Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Cały czas czytam ale przez działalność na miau nawet pisać czasu nie mam.Niestety tam się dużo działo i nie ogarniam. Quote
magenka1 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 U nas na północy nie ma dużo dogomaniaków, na razie szukamy jeszcze osoby która przetrzyma Filipka od 12 do 18 sierpnia wtedy Pani właścicielka wyjeżdza Quote
erka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Magenka1, a konkretnie do jakiego hotelu ma psiak jechac i kiedy? Quote
magenka1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 w piątek do hoteliku Pani Marzec w Olsztynie Quote
Akrum Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 jestem i ja ponownie po weekendzie. Bardzo żałuję, że nie mogę pomóc. Zróbcie mu wydarzenie na FB, może ludzie pomogą finansowo, choć jednorazówki - to też dużo pomoże. A może i domek się tam znajdzie?? Biedny psiak, żałuję że nie mogę wziąć do siebie, ale niestety mam już nadplanowo 1 psa i dwa kociaki na tymczasie :( Quote
Olga7 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 magenka1 napisał(a):U nas na północy nie ma dużo dogomaniaków, na razie szukamy jeszcze osoby która przetrzyma Filipka od 12 do 18 sierpnia wtedy Pani właścicielka wyjeżdza Wynika z tego,że tam na czas nieobecności wlaścicielki w tym hoteliku nie będzie żadnego psa ,gdyż nie ma komu zajmowac się nimi ? Bo chyba są tam jeszcze inne psy powierzane opiece? Chyba,że wyjeżdzają wszyscy domownicy razem i wczesniej już nie pzryjmują zadnych psow do hoteliku ,albo nie ma chętnych,czyli klientów zostawiających tam psy. Na ogół w takich hotelikach zostaje ktos z domowników i zajmuje się psami ,ale może tam są inne uklady i zwyczaje ? Albo nie przyjmowano psow ze względu na ten wyjazd wlasnie . Quote
Fiera Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 olga7 napisał(a):Wynika z tego,że tam na czas nieobecności wlaścicielki w tym hoteliku nie będzie żadnego psa ,gdyż nie ma komu zajmowac się nimi ? Bo chyba są tam jeszcze inne psy powierzane opiece? Chyba,że wyjeżdzają wszyscy domownicy razem i wczesniej już nie pzryjmują zadnych psow do hoteliku ,albo nie ma chętnych,czyli klientów zostawiających tam psy. ....................................... Quote
anetek100 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 hotelik Pani Marzec jest bardzo chwalony, w przeciwieństwie do innego w pobliżu Olsztyna....z tego cow iem, pod jej nieobecnośc jest w domu jej syn, psiaki na pewno same nie zstają Quote
magenka1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Słuchajcie na razie szukamy i to pilnie tymczasu od 12 do 18 sierpnia w Olsztynie, hotel jest dobry i zostawmy go w spokoju Quote
magenka1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 na moim koncie jest pierwsza wpłata Zofija spadek po Dianie 30 zł dziękuje Quote
Recommended Posts