brazowa1 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Kochana sunia!!! Byłam w schronie,mówiłam o Czartku,wszyscy trzymaja za niego kciuki. Podobnie jak Agatka uważam,ze jak na psa po takim długim pobycie w schronie,Czartek zachowuje sie pierwsza klasa. Hop po podobnej ilości lat,prezentował cała gamę nietypowych dla niego zachowań. Stara sie chłopak i docenia. I ten rozgrzewający rosołek,ech... A do mnie jeszcze nie dociera,że on w domu. Quote
olenka_f Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 losie jak to się wspaniale czyta, słoneczko Czartek w domku i to jakim cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda :) Quote
brazowa1 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Cześc Oleńko :) a właśnie dzisiaj spotkałam panią,która na jesieni adoptowala od nas wściekłą chiłałę,takiego nadętego małego gnojka z kłami na wierzchu. I tak sobie rozmawiam z ta panią i ona mówi,że szukała właśnie takiego małego,ale dziarskiego pieska ( jezdzi na wyprawy rowerowe i ważne było,aby pieska mogła zabierac do koszyka-transportera) w jego poszukiwaniu odwiedziła cztery schroniska,w tym także Starogard i tam pani pokazała jej małego,niskiego pieska,ale....był taki dłuuuuuuugi,że jakby mu przód wszedł do koszyka,to tył by siedział na siodełku. tak mnie to rozśmieszyło,bo od razu wyobraziłam sobie Twoja minę,gdy usłyszałaś,ze pies jest za długi,hihihihihi. Sorki dziewczęta za dygresję :) ale musiałam. Quote
Mama Muninki Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Pewnie z jakimś tam smutkiem i tęsknotą ale niedługo będzie można zamknać jego wątek. Właściwie nie ma za co trzymać kciuków, nigdy nie rozważaliśmy opcji jego "zwrotu", najgorsza wersja o jakiej myśleliśmy, że w ostateczności będziemy mieli psa kojcowego i psa domowego. Może poprostu nie w smak mu było mieszkać w bloku (ta nieudana adopcja) miał większe ambicje i chciał żebyscie sie bardziej postarały babeczki;-) Wątek 80 stron,imponujące. U nas nie sika, załatwia się na dworze. Napiszcie mi proszę moze na priv jak się wkleja tu zdjęcia. Quote
brazowa1 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 nie chcemy zamykać!!! Chcemy miec tu jego szczęśliwe fotki.6 lat na Dogo był jako bezdomny pies,marzy mi sie teraz wątek na następne 6 ze szczęśliwym Czartkiem. Fotki wrzucamy na www.fotosik.pl ,a następnie przeklajamy "rozmiar na forum",w razie problemów mozna mi przesłac na maila brazowa1@wp.pl ,chętnie wstawię. Quote
olenka_f Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 nie zamykać tylko pisać pisać i pisać a ja będę czytać i się uśmiechać Czartulek kochany Quote
Celina12 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 No i Czartuś ma DOM....:multi::multi:...bądź szczęśliwy. A zdjęcia....? JAk nie masz teraz czasu prześlij mi na maila...celinka12@wp.pl-ja wstawię.Najpierw nim wstawiam na dogo zmniejszam na fotosiku.Potem w ramce w której piszesz odpowiedz masz ikomki-od lewej pogrubione B i dalej jest koperta a za nią obrazek na który klikasz i wstawiasz tam skopiowany link do zdjęcia o rozmiarze 500 pikseli....jakby co pisz-postaram się pomóc. Quote
Mama Muninki Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Dzięki za instrukcje zdjęciową, może jutro trzepnę jakąś sesję. Dziś w ciągu dnia poszedł do kojca na kilka godzin. Kojec go nie stresował, nie chciał tylko tej nowej budy jakby nie był pewny czy się Muninie nie narazi. Kocyki 3 sztuk, materacyk i sianko pachnące nim bo to na którym spał w garażu go nie przekonywało. Bałam się ze zmarznie bo co wyjrzałam to twardo siedział na samych dechach przy wyjściu- więc go pieszczotami na siłę do budy wpychałam i drapałam. Tak był w stanie tam usiedzieć tyle ile trwało to drapanko i głaskanko ale wyjście z budy musiałam własnym cielskiem zasłaniać. Wieczorem go złamałam i wreszcie do budy sam wrócił widząc ze odchodzę. Pierwszy raz słyszałam jak szczeka więc czuje sie już u nas jak w domu- ma śmieszny głos staruszka który dużo w życiu palił. Ustaliliśmy że przy takich minusach -jest -18 śpi w garażu. Garaż jest naprawdę ciepły z tych nowoczesnych z drzwiami na dom więc słyszy nas przez ścianę. Co jakiś czas do niego zagladam i wypuszczam na siusiu. Strasznie się ucieszył z tego powrotu na teren domu. Ponieważ cały ekwipunek został w budzie sianka mu napchałam do takiego filcowego wielkiego mikołajowego wora po tegorocznych świętach robiąc taki siennik. I tak sobie śpi na tym sienniku przy kloryferkach jak prezent od Świętego Mikołaja. Moja córeczka mówi "kocham cię czartek", a zapytana czy Czartek ma na nazwisko tak jak my I Muninka ,potwierdza że tak.. Quote
brazowa1 Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 (edited) dziewczyny,jaki on ma kojec...jaki on ma kojec,to nawet nie wiedziałam,że kojec mozna miec tak ładnie zrobiony. I to dla niego-dla Czartka starego schroniskowca. mam nadzieję,ze się pani czartkowa nie obrazi,ale musze,muszę wam pokazac ten kojec,czy pokoik,bo to trudno kojcem nazwać. ja juz wiem,czemu on nie chciał do budy wchodzić,stwierdził,że ten pałacyk to na pewno nie dla niego i jakby tam stał jakis obsikany przez setki psów przed nim stary sypiący się gruchot,to by obiekcji nie miał... Edited February 8, 2012 by brazowa1 Quote
Rossa Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='brazowa1']dziewczyny,jaki on ma kojec...jaki on ma kojec,to nawet nie wiedziałam,że kojec mozna miec tak ładnie zrobiony. I to dla niego-dla Czartka starego schroniskowca. OOOOO , taki 5-cio * , super!!! Starym schroniskowcom należy się wszystko co najlepsze:) !!! pozdr i czekam na opowieści :) Quote
Mama Muninki Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Napisze tylko 2 słowa bo zaraz do pracy lecę, ten spryciarz wali na "salony";-) On chce w domu mieszkać i jest duża szansa, że mu sie to uda. Wczoraj zostawiłm celowo drzwi otwarte do garażu, z którego jest bezpośrednie wejście do środka domu. Emocje obojętne włączyłam żeby nie dać poznać psom że mnie to dziwi jakoś że czartek może po domu a muninka po garażu sobie do woli łazić. Jest super, zero agresji teraz tylko stopniowo to powtarzać i nauczy że ewentualne sikanie skutkuje chwilową utrata przywileju domowego. Quote
Bjuta Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 No proszę! Czarteczku!!! A w budzie jaskółki zamieszkają! :) Quote
martasekret Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Piękny kojec! sama chętnie zamieszkałabym w takim! :lol: Fajnie, że Czartek w swoim domu, wśród swoich ludzi. Takie adopcje cieszą najbardziej! Skoro już o schroniskowych weteranach mowa, pozwolę sobie zaprosić was na wątek naszych gdańskich staruszków...: http://www.dogomania.pl/threads/205020-Najpilniejsze-adopcje-w-Gdańsku/page3 Quote
malawaszka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Mama Muninki napisał(a):Napisze tylko 2 słowa bo zaraz do pracy lecę, ten spryciarz wali na "salony";-) On chce w domu mieszkać i jest duża szansa, że mu sie to uda. Wczoraj zostawiłm celowo drzwi otwarte do garażu, z którego jest bezpośrednie wejście do środka domu. Emocje obojętne włączyłam żeby nie dać poznać psom że mnie to dziwi jakoś że czartek może po domu a muninka po garażu sobie do woli łazić. Jest super, zero agresji teraz tylko stopniowo to powtarzać i nauczy że ewentualne sikanie skutkuje chwilową utrata przywileju domowego. jupiiii zaciskam :kciuki: na taki post po cichutku czekałam :lol: mimo cudnego kojca - co dom to dom :D Quote
brazowa1 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 taki kojec to super sprawa,na wypadek wyjazdu nie piesek idzie do hotelu,tylko zostaje u siebie.To jednak ogromna dla psa różnica,zwłaszcza dla niego,on bardzo przywiązuje sie do miejsca,daje mu poczucie bezpieczeństwa. Quote
agata51 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Eh, ciotki, wracam powoli do życia po tygodniu koszmaru (najpierw 4 dni z wnuchą, która była wyjątkowo źle usposobiona do wszystkiego, potem 4 dni "jelitówki"). Czytam i czuję, jak mi siły wracają. Czarcisko kochane moje, że też dane mi było dożyć tej chwili! Chorobo ciężka, jak tak dalej pójdzie, wylądujesz na kanapie dupka w dupkę z Muninką. Pierwszy raz słyszałam jak szczeka więc czuje sie już u nas jak w domu- ma śmieszny głos staruszka który dużo w życiu palił. MM, to nie jest "śmieszny głos staruszka, który dużo w życiu palił", tylko głos rasowego palacza, tzw. głos jazzowy. brązowa wie. Quote
brazowa1 Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 jaaaaaaaaaa,a pamietacie,ze on kiedyś mial tytuł zmieniony własnie na jakis taki dziwny,że ze stresu zaczał palic w schronisku papierosy??? cos takiego tam było! Ech Czartuś,świat jest piękniejszy,gdy się ciebie nie wiedzi w schroniskowym kojcu. Quote
malawaszka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 haha było było o papierosach :lol: Quote
Mama Muninki Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Wczoraj i dziś garażował, mimo iż sie ociepliło omija szerokim łukiem tą cześć ogrodu w której wie że może zostac zwabiony do kojca. Wczoraj to wogóle nie chciał się dać z tego garażu wypędzić nawet na siusiu. Trochę to potrwa zanim zrozumie że mama go nie zostawi na śniegu. Dziś dostanie nowe "łóżeczko" do garażu bo spał na posłaniu zastępczym. Czy Wy nas odwiedzicie w ten weekend, dziewczyny? Brązowa i inne kolory...he? Quote
brazowa1 Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Kolorki w ten week pracują,a jako,że mają zawody "artystyczne" ;) to walentynkowe dni zawalone w całości. Dziękujemy za zaprosznie i na pewno odwiedzimy Czartosława. Quote
agata51 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Oj, zapomniały ciotki, jak to rozpalały i rozpijały Czartka! Strach było wejść na wątek - ja sama z pół roku nie śmiałam. Istny sabat czarownic pod szyldem obiadów czartkowych. Ja sobie, tradycyjnie, w wolnej chwili wątek Czartka od samiuśkiego początku poczytam i nie omieszkam przypomnieć co pikantniejszych szczegółów. Matko, kiedy to było.... Quote
Celina12 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) Witam się i ja w mroźny poranek... Filmik z naszym Bohaterem [video=youtube;SO1SdFPcOfI]http://www.youtube.com/watch?v=SO1SdFPcOfI&feature=youtu.be[/video] Edited February 11, 2012 by Celina12 Quote
Recommended Posts