Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talcott napisał(a):
Cudnie!!! To ile dodać do Majka? Może ktoś Go wreszcie dostrzeże!!!!

Jeśli chcesz mu ufundować - to 12 za wyróżnienie ;) Potem to już Yonie...

Posted

Strasznie dziękuję w imieniu Czartka! Zawsze to jakaś nowa szansa.
Od siebie dodam, że Czartek nie jest podobno aż takim zabójca czworonogów. Podobno z suczkami się dogaduje (niektórymi). Długo mieszkał w boksie z kolegą, choć teraz jest sam. Nieudana adopcja była wielką porażką, ale nie psa, tylko dziewczyny która go zabrała. I to wbrew sugestiom Brązowej. O ile dobrze pamiętam, był w domu zaledwie jeden dzień i ciężko się dziwić, że był zestresowany.

Posted

Sprawdziłam i aż wstyd się przyznać, ale ostatnie allegro psiaków, które wystawiałam skończyło się 13 grudnia. Nie wiem, jak to się stało, że tak przeoczyłam. No wstyd po prostu...
Inne wznowiłam właśnie, a Czartka wznowię za dwa tygodnie. Z wyróżnieniem oczywiście.

Posted

[quote name='Bjuta']Ile czy zjada dzieci na surowo i zagryza kotami? Czy w aucie jeździ, jak się lubi bawić, jak tam zdrówko ogólnie...

w aucie pojedzie,jak ma pojechać,bo o ile pamietam,to do samochodu ostatnich "tygodniowych" właścicieli,sam wsiadł.W tamtym domu był tydzień.Umówiłam sie z ludzmi,po wstepnej rozmowie telefonicznej,w schronisku,na ZAPOZNANIE.Poniewaz juz po rozmowie uznałam,ze czartek nie bedzie dla niech odpowiednim psem i miałam wybrane inne psie,bardziej odpowiednie kandydatury.Okazało się,ze już po ptakach-przyjechałam,a oni z psem na smyczy po podpisaniu umowy.Troche im nagadałam,ze to nie tak miało wygladać.Pojechali.

A potem wszystko źle-polubił sie z suka rodziców,u której był w gościach,ale biegał po mieszkaniu (jak po kojcu) i oznaczał teren.Jasne,ze dałoby rade,ale potrzebny CZAS.Tylko nie chciałabym,aby nastepni ludzie byli sprawdzani pod kątem wytrzymałosci na psi mocz,po prostu od razu szukamy domu z ogródkiem,nawet najmniejszym-jego boks też nie jest duzy.

To nie byli źli ludzie,tylko totalnie niedoświadczeni i niezbyt mądrzy.gdyby wtedy wzieli innego psa,pewnie pisaliby teraz na Dogomanii.
Czartek w ogóle nie ma farta-kiedys na wystawie psów w jego fotce zakochala sie jedna pani-wydawala się bardzo fajna.No i poszła do schroniska poznac czarta i z intencja adopcji.Traf chciał,ze zamiast Czartka wzięła jego większą dwa razy kopię-Berka,ale to juz zupełnie inna historia.
Kotków nie lubi.
Z tymi psami,to też nie jest tak,ze zżera na miejscu,obecnie sie uspokoił-wiek jednak robi swoje,ale trzeba się na 100% liczyć z tym,ze będzie szczekał do nich na smyczy i za płotem.Ale czasy,gdy Falko zemdlał ,kiedy Czartek na niego skoczył (pies był wprowadzany "na trzeciego" na czartkowy wybieg,co sie skończyło fiaskiem) minęły 4 lata temu.Psu się nic nie stało,bo był obok opiekun,ale Czartek ma już ustaloną opinię.I święty spokój,bo zanim dostanie towarzysza,to kandydatura jest 5 razy rozważana.
Bawić? bardzo się lubi,uwielbia drapanie po brzuchu.
Boi sie petard,ale nie jakos panicznie,po prostu pokazuje,ze chce wrócić do boksu,a nie spacerować.

Na zdrowie nie narzeka-żadnych kłopotów ze stawami,leków nasercowych nie bierze.Zwawy,słyszy,widzi doskonale.

dzięki dziewczyny za to co robicie dla Czartka.

Uwaga,nie mozemy umieszczac ogłoszenia na www.trojmiasto.pl

Posted

Talcott napisał(a):
A może jednak Ciotko - plizzz - rozważ nie tylko dom z ogródkiem- doświadczony opiekun poradzi sobie z tym znaczeniem- a to zawsze zwiększyłoby troszkę szanse!

jeżeli komus nie bedzie przeszkadzało,ze pies mu zasika mieszkanie....ale takich domów jest jeszcze mniej....

Posted

Teoś kilka razy znaczył - szybko nauczył się tego nie robić - a teraz jest - ultramiejski!!! Ruchome schody - metro - pikuś i o sikaniu w do mu mowy nie ma! Może i Czartek by się nauczył.