brazowa1 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 mieszkaniem zaopiekuje sie na pewno. Ta sunia ma 10 lat,jest wypielegnowana,wypieszczona,mała.Nie mieści mi sie w głowie. Ciucik,alez ta pani łkała oddajac sunie,taka emocjonalna kobieta była. Jest tez piesek-staruszek,brzydki,czarny z siwa mordka.Lezy w kącie,załatwia sie obok siebie.Dwa jamniki.Labrador,amstaff,wielki,bardzo agresywny mieszaniec,nie da rady go na razie dotknać. Wakacje nadchodzą. Quote
agata51 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 brazowa1 napisał(a):agatko,dzis Cie przebiłam pora pisania :multi: Ty się ze mną nie ścigaj, tylko kładź się spać o ludzkiej porze, bo cera ci się popsuje! :eviltong: A znacie schronisko, w którym nie ma nieszczęśliwych psów? I świat, w którym nie ma złych ludzi? Czartek, domku szukamy niestrudzenie! Quote
szuwar Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Oj Czartek, co Ty byś zrobił bez ciotki Agaty... Quote
agata51 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 szuwar napisał(a):Oj Czartek, co Ty byś zrobił bez ciotki Agaty... Miałby cioteczkę Szuwarkę. ;) Quote
szuwar Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 No u mnie to średnio z ta wiarą, a jak już zaczynam trochę wierzyć, to mnie Brązowa na ziemię sprowadza. Natomiast ciotka Agata niestrudzenie pozytywnie nastawiona:) Quote
brazowa1 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 aż sie winna poczulam :oops::oops::oops::-(:-(:-( szuwarku,bo co jakis fajny pies pojdzie do domu,to potem przychodzi piec na jego miejsce.A ostatnio mialam na Stryjskiej taka pogadanke w lecznicy,z ktorej nikt niczego nie zrozumial i nagle dostrzeglam,ze kazda z siedzacych osob w poczekalni,gdy pies im zawadzi,odda go do schronu,bo "przeciez schroniska sa po to,aby tam oddawac psy". Zrozumialam,ze schroniska nie sa po to,aby ratowac porzucone psy,ale po to,aby ludzie mieli je gdzie porzucać,majac gwarancje,ze do domu juz nie wrócą. Tak daleko odeszalm od pewnego sposobu myslenia,ze zdumiewajacy byl dla mnie ich tok myslenia,a oni tez patrzyli na mnie,jak na kosmite:to jak to,schronisko nie jest Animal Planet? Quote
szuwar Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Społeczeństwu brak podstawowej wiedzy niestety. Ale w sumie co się dziwić. Kiedyś w telewizji jedynym programem o psach były "Animalsy" - co by o nim nie mówić, był smutny i dołujący. Teraz mamy amerykańskie produkcje o amerykańskiej rzeczywistości, gdzie wszystko jest słodkie i się dobrze kończy. Sama jak to oglądam mam poczucie, że najlepsze co powinnam zrobić dla swoich psów to oddać przynajmniej dwa z nich. Quote
brazowa1 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 szuwar napisał(a): Sama jak to oglądam mam poczucie, że najlepsze co powinnam zrobić dla swoich psów to oddać przynajmniej dwa z nich. :roflt: najbardziej zdumiewajacy fakt ;ze juz niewazne,co ludzie zobacza w schronie,oni chca widziec Animal Planet i to wlasnie widzą.Najfajniejsze rozowe okulary nosza wlasciciele oddajacy swoje psy.Schron okazuje sie najlepszym miejcem dla ich psa.Ciekawi mnie,co oni widza? wesoło szczekajace,rozmerdane pieski,na kolorowych,kwiecistych wybiegach? Quote
agata51 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jasny piorun, kiedy to lato przyjdzie? Czartek, wystaw chociaż pycholek z budy, żeby cię było widać. Quote
agata51 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jakoś cieplej się zrobiło, Czarteczku. Czyżby lato szło? Quote
agata51 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Lato jakie jest każdy widzi. Nie ma co, Czarcie, żadna burza nie przeszkodzi nam w szukaniu domku dla ciebie. Quote
agata51 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Gdzie twoje ciotki, Czartek? Powódź je zmyła, czy co? Quote
agata51 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Dawno na spacerku nie byliśmy, Czarteczku. Trzeba rozruszać stare kości. Quote
szuwar Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Nie takie znowu stare... Czartek przecież w sile wieku jest. Quote
agata51 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 szuwar napisał(a):Nie takie znowu stare... Czartek przecież w sile wieku jest. Miałam na myśli swoje. Quote
szuwar Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
szuwar Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 No chyba się ciotka Agata nie obraziła?!? Żeby tak Czartka zostawić na cały dzień bez spaceru? Tak nie wypada... Quote
agata51 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Fakt, zaniedbała Czartusia wstrętna ciotka. Wybacz piesku. Ciebie nie może wyciągnąć do hoteliku, to wyciąga inne pieski. http://www.dogomania.pl/forum/f28/dygus-nie-zyje-blagamy-o-pomoc-dla-dygusiowej-potrzebne-fundusze-na-hotel-104533/index61.html#post12586656 http://www.dogomania.pl/forum/f28/kamien-jedzie-do-hotelu-nadal-potrzebuje-deklaracji-stalych-140922/index26.html#post12587976 A na spacerek pójdziemy jutro, bo leje i grzmi. :loveu: Quote
szuwar Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Chodź Czrcie ze mną. Dziś nie pada, więc nie zmokniesz... Quote
Recommended Posts